Hagoort voert druk op nieuwsrubrieken op

Henk Hagoort laat er geen gras over groeien. Bij zijn aanstelling als voorzitter van de NPO liet hij al weten niet helemaal tevreden te zijn over de drie nieuwsrubrieken Eén Vandaag, Netwerk en Nova. De drie zouden allemaal vanuit dezelfde politieke invalshoek verslagdoen, ‘drie keer de Volkskrant’. Daar moest meer verscheidenheid in komen. Gisteren heeft hij die uitspraken nog eens herhaald in pittiger vorm. “Als het belangrijkste verschil dat de één meer reportages brengt en de ander meer studiogasten, dan moeten we misschien gaan denken aan een andere organisatie en schaalvergroting”, aldus Hagoort op een debat van de Vereniging voor Journalisten.

“We moeten hier geen sprookjes gaan vertellen. Het is van tweeën een. Of de omroepen sturen hun actualiteitenrubrieken inhoudelijk aan, of ze doen dat niet en kunnen de rubrieken meer samenwerken. Dan kan er ook het gewenste extra geld komen voor meer onderzoeksjournalistiek en specialisatie”, tekent De Volkskrant op. Als voorbeeld geeft hij aan dat de jongeren, allochtonen en de ‘maatschappelijk teleurgestelden’ onvoldoende worden bereikt. Dit zijn vaak mensen met een rechtse politieke kleur.

De drie rubrieken kunnen zich niet helemaal vinden in de kritiek van Hagoort, maar gaan toch kijken naar hoe ze er gehoor aan kunnen geven. Na het debat deed Hagoort nog wel twee toezeggingen: de publieke omroep mag de journalistieke normen nooit verlagen om het volk te behagen en hij zal de term ‘drie keer de Volkskrant’ niet meer gebruiken.

Zie ook:
- Hagoort wil debat over journalistiek in Hilversum

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hagoort voert druk op nieuwsrubrieken op

  1. Pingback: Zendtijd voor PowNed en WNL, Omroep Max promoveert | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>