Speculaties over opvolger Philip Freriks: Rob Trip of Rik van de Westelaken?

Wie wordt de nieuwe anchorman van het Acht Uur Journaal? Dat is een vraag die steeds meer mensen in Hilversum bezighoudt. Philip Freriks gaat er dit jaar echt mee stoppen en hij moet een opvolger krijgen. Dat wordt een man, zo weet Sacha de Boer zeker. “Het moet altijd om en om, man vrouw, man vrouw”, vertelt ze in het radioprogramma van Ruud de Wild. “Nee, wij zijn er nog niet over geïnformeerd wie het gaat worden.” Toch heeft ze wel een vermoeden: Rob Trip of Rik van de Westelaken.

Het zijn namen die al een tijdje rondzoemen. Rob Trip hintte er onlangs nog op in De Zomer Draait Door, waar hij sprak over de thema-uitzending rondom Anne Frank waar hij aan had meegewerkt. “Nu ga ik weer meer met nieuws en actualiteit doen”, sprak hij over zijn vrijgekomen tijd. De vraag of hij anchorman van het NOS Journaal zou worden, bleef vervolgens helaas uit.

Rik van de Westelaken is al geregeld te zien in allerlei journaals, maar heeft nog niet een vaste plek als anchorman van Het Acht Uur Journaal.

Freriks zou twee jaar geleden eigenlijk al vertrekken. De NOS kwam er toen niet uit met Charles Groenhuijsen, waarop in allerijl op zoek moest worden gegaan naar een andere oplossing. Die werd gevonden in het langer aanblijven van de in Frankrijk woonachtige Freriks.

Zie ook:
- Wel en geen gezichtsverlies NOS Journaal
- NOS moet in allerijl op zoek naar nieuwe anchorman

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Speculaties over opvolger Philip Freriks: Rob Trip of Rik van de Westelaken?

  1. E-Online

    Rik van de Westelaken lijkt mij de beste keus. Hij is erg tekstvas, relatief jong en van de Journaallezers het fijnst om naar te kijken.

      /   Reply  / 
  2. eric

    Waarom niet Jeroen Overbeek!
    Zeer fijne nieuwslezer.

      /   Reply  / 
  3. Thijs

    Jeroen Overbeek?? Dat is wel zo’n beetje de slechtste nieuwslezer ooit. Een paspop heeft een betere mimiek en zeker meer uitstraling. Rob Trip lijkt mij eigenlijk een hele goeie keus!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>