PowNed vrijwel zeker in omroepbestel

Het is een spannende dag voor PowNed, WNL, Omroep Max en Llink. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO), het Commissariaat voor de Media (CvdM) en de Raad voor Cultuur (RvC) brengen vandaag hun advies uit aan minister Plasterk over toetreding tot het publieke bestel. Drie positieve adviezen betekent vrijwel zeker toetreding (of behoud, in geval van Omroep Max en Llink). Voor PowNed ziet het er gunstig uit; Jan Slagter van Omroep Max lekt via Twitter dat de ‘GeenStijl-omroep’ drie keer een positief advies krijgt.

Plasterk moet voor december een definitieve keuze maken. Eerder heeft hij al aangegeven PowNed niet in de weg te willen zitten, de toetreding van de omroep lijkt dus 99,9 procent zeker te zijn.

Het CvdM is positief over Powned. PowNed wordt met zijn 60.000 leden als ‘een maatschappelijke stroming’ gezien. “PowNed ziet mogelijkheden om samen te werken hoewel zij Hilversum een raar dorp vindt.” Ook de Raad van Bestuur van de NPO ziet PowNed graag toetreden.

De Raad voor Cultuur geeft eveneens een positief advies. “PowNed kan de publieke omroep een belangrijke creatieve impuls geven. De wijze van programma maken en de interactiviteit die PowNed voorstaat, is een aanvulling op de huidige aanbod van de publieke omroep. De journalistieke gedrevenheid, de open manier van werken en de kritische instelling van PowNed vindt de Raad zeer positief.”

Zie ook:
- Eddy Zoey ziet bedreiging in PowNed voor BNN
-
PowNed-format Party Time: politiek partij oprichten
-
PowNed wil BN’ers een loer draaien in Het Voorgesprek
-
PowNed wil drie actualiteitenprogramma’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “PowNed vrijwel zeker in omroepbestel

  1. Gerard Mulder

    Llink moet blijven zeker nu omroepland bevuild word met pouwernet en wakker Nederland. llink voegt zeker wat toe aan het omroepbestel.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Morgen persconferentie Plasterk: WNL + Powned in, Llink out? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>