TV Lab dag 1: Out of the Blue, Lipdub en datingshow Rutte

Nederland 3 heeft deze week ruimte gemaakt voor TV Lab 2010: Een week lang worden er nieuwe formats op de kijker uitgeprobeerd, die daar vervolgens zijn zegje over mag doen. Vorig jaar was het een leuk experiment, TV Lab 2010 lijkt volwassen geworden. Vanavond krijgt de kijker onder andere Out of the Blue (Avro), De Advocatenclub (Vara), Ja ik wil… Rutte (BNN) en Lipdub (NCRV) voor zijn kiezen.

Out of the Blue is elke avond te zien. Een week lang verschijnen de populairste filmpjes die van 13 tot en met 16 augustus werden opgenomen in de blauwe kubus op de Neude in Utrecht. In ongeveer drie minuten kon de bezoeker zijn verhaal kwijt in de kubus. Theater, muziek, fashion, design… alles was mogelijk! De livestream was direct terug te zien op internet en via twitter konden er vragen worden gesteld aan de mensen in de kubus.

De Vara draagt vanavond De Advocatenclub aan. Vier jonge ambitieuze advocaten met een groot sociaal hart helpen mensen die eigenlijk geen advocaat kunnen betalen. We volgen ze op inloopspreekuur in de wijk, in de rechtzaal, op huisbezoek, in het politiebureau, op kantoor en natuurlijk ook op het terras. “Als je in een juridische strijd terecht komt maar je hebt geen dikke portemonnee dan kan de advocatenclub het verschil maken”, meent de omroep.

Ongetwijfeld het bekendste programma uit deze week TV Lab is Ja ik wil… Rutte. BNN stelt dat een ‘first man’ niet zonder ‘first lady’ kan en daarom gaat Sophie Hilbrand op zoek naar een partner – zonder daarbij Mark Rutte te raadplegen. Zeven vrouwen en een man doen een poging. Uiteindelijk beslist de kijker wie het wordt, want de first lady/man is uiteraard een zaak van nationaal belang.

Dan Lipdub van de NCRV, een vermeende rage op het internet. In één take wordt een video gemaakt waarin heel veel mensen een bestaand nummer playbacken. De Lipdub wordt speciaal voor Jaleesa (18) opgenomen die, nadat zij van kanker leek te zijn genezen, opnieuw met de ziekte wordt geconfronteerd. Jaleesa kan wel een hart onder de riem gebruiken, juist nu haar dromen voor de toekomst opnieuw uitgesteld worden. De familie en vrienden van Jaleesa gaan de uitdaging aan een overdonderende Lipdub te maken, onder fanatieke leiding van regisseur Marco Grandia.

De eerste TV Lab-avond wordt afgesloten met Oh My God van BNN. OMG is niet alleen de meest gebruikte uitdrukking op internet, Oh My God! is ook BNN’s webcomedy die speciaal voor deze gelegenheid een uitstapje maakt naar tv. In de snelle shortformserie over internetdating met Manuel Broekman, Uriah Arnhem, Sara Visser en Dunya Khayame zijn alleen maar webcammende mensen te zien.

In deze week TV Lab ook de Madiwodovrijdagshow, daarover later een apart bericht.

Out of the Blue, 20.05 uur / De Advocatenclub, 20.30 uur / Ja ik wil… Rutte, 21.05 uur / Madiwodovrijdagshow, 22.00 uur / Lipdub, 23.25 uur / Oh My God, 0.00 uur

Zie ook:
- Roek Lips: TV Lab 2010 meer eigen product en social media
- 18 nieuwe formats in tweede TV Lab
- Nederland 3 krijgt op donderdagen sneak preview
- Ook Ster doet mee aan TV Lab; innovatieve reclames
- Kijkerspitch TV Lab: Dorpse Meiden echt op tv

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “TV Lab dag 1: Out of the Blue, Lipdub en datingshow Rutte

  1. Fleur

    Ben benieuwd naar die nieuwe programma’s, vooral de Advocatenclub en Lipdub lijken mij veelbelovend.
    Behalve die van Rutte… de first lady/man is uiteraard een zaak van nationaal belang…WHOEHAHAHA! Schiet toch op zeg.
    De first lady is onze koningin. De partner van de premier heeft geen enekel rol en hoeft dus niks te doen of te kunnen. Faluwekulprogramma.

      /   Reply  / 
  2. Els

    Lipdub was erg gaaf. Laat maar blijven!!

      /   Reply  / 
  3. Rgnl

    Lipdub was een zeer mooi programma! Mag blijven.

      /   Reply  / 
  4. Dennis

    Lipdub was inderdaad erg leuk!Op youtube nog enkele bekeken maar deze waren toch echt minder dan deze! Top ….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>