Jort Kelder staat open voor vervolg Bij Ons in de PC

Als het aan Jort Kelder ligt, hoeft zijn vertrek bij de KRO niet het einde te betekenen van Bij Ons in de PC. De journalist zou het programma graag voor een andere omroep op Nederland 1 maken. Dat laat hij weten in een brief aan de KRO-directeur, waarin hij meteen zijn vertrek officieel kenbaar maakt. “Als bedenker en mede-formathouder ga ik er vanuit dat de KRO loyaal meewerkt aan een eventuele ‘uithuisplaatsing’. De financier, Nederland 1, en de kijker zouden dit stellig weten te waarderen.”

In de brief stelt Kelder zich niet meer thuis te voelen bij de KRO. Bij Ons in de PC heeft bij de omroep geen prioriteit en dat resulteerde ook in afnemende belangstelling vanuit de omroep. Nu er allerlei bezuinigingen en fusies op handen zijn, vreest Kelder dat de KRO een club wordt waar hij zich niet thuis voelt en mogelijk vice versa.

Jort: “”Ik voel mij in toenemende mate een Fremdkörper binnen de zogeheten ‘missie’ van de KRO en de andere confessionele omroepzuilen. Een eventuele fusie met de protestant-christelijken zal een programma als De PC niet ten goede komen. Ik vind het dan verstandiger zelf te stoppen. Met enige verdriet, dat wel.”

In januari begint de vijfde reeks van zes afleveringen. De toekomst van Bij Ons in de PC daarna is ongewis.

Zie ook:
- Jort Kelder en KRO definitief uit elkaar
- ‘Jort Kelder vertrekt mogelijk bij KRO’
- Nieuw seizoen Bij Ons in de PC met Jorts Koopjeskelder
- Doek valt voor Bij Ons in de BV met Jort Kelder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>