Avro maakt satirisch programma Renkema TV voor TV Lab

Buro Renkema ken je misschien al, van allerlei grappige en satirische filmpjes op internet. De breinen achter Buro Renkema, te weten Arjen Lubach, Pieter Jouke en Edo Schoonbeek, brengen Renkema nu naar televisie tijdens TV Lab 2011 namens de Avro.

De drie laten de actualiteit uit hun handen vallen, rapen de scherven op en knutselen er iets nieuws van. Zij geven in dit satirisch programma onder andere antwoord op vragen als: Hoe snel kan Mark Rutte van kleding wisselen met behoud van stropdas? en: Hoe komt het dat Prinses Maxima zo lijkt op Janet Bosma uit Zwaagwesteinde? Kortom een afwisselend programma voor het halve gezin. Een aanrader voor mensen die van aanraders houden.

De Avro komt tijdens TV Lab ook met De Dropping en Elements. In De Dropping is te zien hoe vijf vrienden gedropt worden in het onherbergzame Schotland. Onder bizarre omstandigheden moeten zij opdrachten uitvoeren en staat samenwerking en de kracht van vriendschap centraal. Nieuw gezicht bij de Avro is Nathan Tamis. Hij maakt zijn debuut als presentator. Nathan: “Hoe tof is het dat ik mag debuteren bij een avontuurlijk programma als De Dropping!? Dat het plaats vindt in mijn lievelings-land Schotland is een extra bonus.”

Elements maakt onderdeel uit van een portrettenreeks van fotograaf en regisseur Dimitri Van Zeebroeck over mensen die een confrontatie met één van de vier natuurelementen aangaan. Wereldvermaarde koorddanser Freddy Nock gaat de uitdaging aan met het natuurelement lucht. Freddy groeide op in de oudste circusfamilie van Zwitserland. Hij liet het circustouw voor wat het was en zocht meer spanning door over kabels van skiliften te lopen. Zonder enige vorm van veiligheid.

Zie ook de andere berichten over TV Lab 2011:
- Jack Wouterse maakt misdaadprogramma voor Vara
- Zarayda Groenhart gaat solo in Romeo & Julia datingshow
- Nederland 3 maakt programma’s TV Lab 2011 bekend
- Vara met Sketch Up van Haye van der Heyden in TV Lab
-
EO levert social media dramaserie Restart aan TV Lab
- BNN met Film Je Zomer tijdens TV Lab 2011
- Kijkerspitch TV Lab: Variant op Truman Show wint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>