Publieke omroep eerder met najaarspresentatie, SBS later

Het is al een paar jaar op rij vaste prik voor het mediajournaille; half juli de najaarspresentatie van de SBS-zenders, eind augustus de RTL-perspresentatie en dan vroeg in september de seizoensopening van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Maar dit jaar ziet het er even anders uit. De NPO komt begin juli al met een bijeenkomst waarin wordt vooruitgeblikt op het najaar van 2012. SBS 6 heeft zijn presentatie daarentegen over de zomer heen getild. Terwijl juist naar die plannen reikhalzend wordt uitgekeken. Ondertussen gonst het van de geruchten…

Zo lijkt SBS 6 vooral zaken te gaan doen met de productiehuizen Talpa en Eyeworks. Bij Talpa worden onder andere De Lijf Show, Villa Morero en Alles Kids gemaakt. En ook is het vrijwel zeker dat tv-spelletje De Gemene Deler (Divided) in een dagelijkse variant terugkeert, naast Prijzenslag (Blue Circle). Daarmee lijkt SBS 6 vrijwel zeker een spelletje in zijn vooravond te programmeren; in plaats van ziekenhuis- en dierentuinreality of ten koste van Huizenjacht, waarvan de laatste aflevering inmiddels opgenomen lijkt te zijn?

Bij Eyeworks nam SBS 6 al onlangs De Schat van de Oranje af. Deze blog kon eerder al melden dat Eyeworks voor SBS 6 op zoek was naar BN’ers die mee willen doen aan een programma over schoonspringen. Dat gaat een korte serie worden, meteen gevolgd door een nieuwe reeks Sterren Dansen op het IJs. En klopt het dat Eyeworks de tweede reeks Wie Trouwt Mijn Zoon? wegzet bij de SBS-zenders? Verder neemt Eyeworks deze week een pilot op voor een nieuw, geheimzinnig dagelijks late night programma bij Veronica.

SBS-woordvoerders hebben al meer dan eens gezegd verschillende formats in optie te hebben, maar dat er nog wordt gekeken naar de precieze invulling van de programmaschema’s. En welk programma dan uiteindelijk welke presentator krijgt. Het lijkt er op dat de zenderbazen daar nog even de tijd voor nodig hebben, gezien de uitgestelde najaarspresentatie.

Vast staat dat elk van de SBS-zenders een eigen dramaserie krijgt. Op Veronica is dat de Vlaams/Nederlandse productie CrimiClowns, waarin Johnny de Mol speelt. Thom Hoffman duikt op in een Nederlandse bewerking van de Britse serie DocMartin terwijl Net 5 een nieuwe ziekenhuisserie in de markt zet.

De NPO komt op 5 juli al met zijn presentatie van programma’s voor deze zomer en het najaar. Daarnaast doen veel afzonderlijke publieke omroepen een eigen najaarspresentatie, al hebben de KRO en NCRV deze al achter de rug.

Zie ook:
- SBS 6 bereidt Schoonspringen met de Sterren voor
- Nieuw amusement SBS 6: BN’er-quiz over menselijk lijf
- Elke SBS-zender krijgt eigen second screen
- Net 5 toch weer met Nederlands drama: ziekenhuisserie
- Eddy Zoëy bevestigt studioshow bij SBS 6; Prijzenslag?
- Kwakkelend SBS 6 looft miljoen euro voor wonder uit
- Rad van Fortuin of De Gemene Deler terug bij SBS 6?
- SBS 6 met dramaserie in Brabant: Doc Martin
- SBS 6 aan de haal met RTL’s Martin Morero en Tante Cor
- Jochem van Gelder maakt na Praatjesmakers nu Alles Kids

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Publieke omroep eerder met najaarspresentatie, SBS later

  1. Martijn

    Interessante informatie. Wilde hier net een vraag over stellen :)
    Zijn er al vaste data voor de rtl en sbs najaarspresentatie?

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Wat SBS betreft: Er lopen naar mijn mening ook nog erg weinig kandidatenoproepen voor alle 3 de zenders.1.ze hebben de programmering nog niet rond of 2. er komen veel films en series.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    offtopic: Beat The Best start op 18 augustus om 20.00 ( Dan wordt dat half uurtje comedy/humor dus geschrapt, wat niet slim zou zijn).
    Finale is op 13 oktober vanuit Theater Carre!

      /   Reply  / 
  4. Programma Gemist

    Bedankt voor de tijd neemt om dat te bespreken, ik voel me echt sterk over en liefde meer te leren over dit onderwerp.

      /   Reply  / 
  5. Tim

    Tuurlijk wacht SBS af. Eerst even kijken wat de conncurent doet dan kunnen we dat copieren…En please…nog een seizoen sterren schaatsen. Nee toch.

      /   Reply  / 
  6. Luke

    Ik ben benieuwd of SBS6 dit najaar wel weer met Domino-Day komt.
    Was altijd erg leuk, maar helaas al een aantal jaar niet meer te zien geweest…

      /   Reply  / 
  7. Bouw124

    jammer maar wel verassend dat nu dit jaar meteen op 5 juli A.S de NajaarsPresentatie 2012! voor de publieke omroep en de Najaarspresentatie 2012! voor de 3 SBS Zender ter voorbereiding op het aankomende gloednieuwe TV seizoen 2012 – 2013! zal ik denk dan zijn op Donderdag 30 augustus vanuit De HMH in Amsterdam live vanaf 19:20 bij SBS Shownieuws! op SBS6 te volgen endan zal dan een week eerder dus op Donderdag 22 Augustus de Grote Najaarspresentatie 2012! live bij RTLboulevard! vanaf 18:35 wel zijn dan komen ze live vanuit waarschijnlijk vanuit HMH met heun gloedNieuwe programmering en planen voor hun RTL Zender”s voor het nieuwe TV Seizoen 2012 – 2013! ik weet zeker dat wort gewoon weer net zn top TV Seizoen als TV Seizoen 2011 – 2012!

      /   Reply  / 
  8. Pingback: SBS 6 aan de haal met RTL’s Wie Trouwt Mijn Zoon? | Zappen

  9. Pingback: Sanoma-topman Molman: Herstelplan SBS vertraagd | Zappen

  10. Pingback: Veronica geeft spoedcursus versieren in Casanova Bootcamp | Zappen

  11. Pingback: Net 5 hoopt kijker te winnen met docusoap over vierling | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>