14de quiz Bert van Leeuwen: Wat Weet Nederland?

That’s the Question mag dan ter ziele zijn gegaan, de EO heeft een opvolger klaarstaan in de vorm van Wat Weet Nederland. Het wordt wederom gepresenteerd door Bert van Leeuwen, die daarmee zijn 14de quiz op het cv kan schrijven. Terwijl hij ooit heeft gezegd ‘Je moet wel oppassen dat de mensen niet gaan zeggen: hij is de quizzenman’.

Bert heeft daar wel een weerwoord op in de Vara Gids. “Ik ben op een heel rare manier in de spelletjes gerold. Een presentator werd op non-actief gesteld en toen werd aan mij gevraagd: Ach Bert, neem jij dat over? Ik zei: Nee joh, dat kan ik helemaal niet. Jawel, doe het nou maar gewoon, zeiden ze, en dat is inmiddels 27 jaar geleden.”

Hij vervolgt: “Ik heb altijd gebruik gemaakt van de quizzen door te zeggen: ik doe ze met alle liefde maar ik wil ook andere programma’s doen. Dat is tot nu toe altijd gelukt.”

Bert laat alle vragen en antwoorden opstellen door de redactie, zelf zorgt hij dat de opnames zo vlekkeloos mogelijk verlopen en zijn kandidaten kunnen stralen. In een week neemt hij 23 afleveringen op. “De crux is eigenlijk dat er niet te veel verschil moet zitten tussen de eerste aflevering die ik in een week opneem en de laatste, snap je? Qua sfeer en energie moet het op een lijn zitten.”

Wat Weet Nederland, 18.25 uur, EO (NL2)

Zie ook:
- Bert van Leeuwen presenteert nieuw quizje Nederland 2
- Opvolger That’s the Question heet Wat Weet Nederland?
- Nederland 2 heeft opvolger That’s the Question gevonden
- Succes pubquiz gevangen in nieuwe spelshow Linda de Mol

1 Reacties // Reageer

One thought on “14de quiz Bert van Leeuwen: Wat Weet Nederland?

  1. gtstfites

    Ik ben benieuwd

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>