Pirates of the SBS

Pirates of the Caribbean IINu bijna alle showbiz-rubrieken op vakantie zijn, stem ik wat vaker af op SBS Shownieuws. Je wilt tenslotte toch je dagelijkse portie gossip, al kan ik dat bij de roddelrubriek toch maar matig vinden. Wat me afgelopen week veruit het meeste stoorde, was de overvloedige spam voor Pirates of the Caribbean II. Werkelijk elke uitzending zat volgestopt met reclame voor deze bioscoopfilm, en ook in andere reclameblokjes van SBS dook Johnny Depp weer op. Nu snap ik dat SBS een commerciële zender is en afhankelijk is van commercials, maar dit sloeg werkelijk alles. SBS is wel heel erg te koop. Vanavond bereikt de spam zijn hoogtepunt.
Want dan zendt SBS Goudkoorts uit. Op het strand was donderdag een schatkist met goud verstopt, aan mensen die de hints volgden de taak deze op te graven. Er kwamen enkele honderden mensen met goudkoorts op af, Victor Brandt presenteert vanavond het verslag ervan.

Afgelopen week werd bekend dat het Commissariaat voor de Media SBS wil beboeten voor het teveel uitzenden van reclame. Waarschijnlijk is de boete minder dan de opbrengst, en zal SBS vrolijk doorgaan met het overtreden van de richtlijnen. Hopelijk ziet het Commissariaat ook dergelijke spam als hierboven beschreven, en wordt SBS over een paar maanden flink op de vingers getikt voor dit grapje.

Zie ook:
- De Ice Age-spam op RTL
- UPC-chick vindt eigen reclame irritant

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pirates of the SBS

  1. Leroy

    Niet alleen Victor Brandt maar ook Wytske Kenemans:)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>