Immens contrast: Echte Gooische Meisjes in de Bijstand

De zondagavond van RTL 5 is aan een flinke opmars bezig. Na het succes van Wipeout, Peter Powers en recent Lekker Slim! is het nu de beurt aan Echte Gooische Meisjes in de Bijstand, de officieuze opvolger van De Frogers: Effe Geen Cent te Makken. Florine, Beau, Leslie, Pauline en Kim verruilen het Gooi een maandje voor een simpele woning in Amsterdam-Noord. En dat is even schrikken.

Ja, het contrast is misschien nog wel groter dan bij De Frogers-soap. Deze meiden zijn voedsel van de traiteur gewend, die doen nooit boodschappen bij de Dirk – of de Dirk-Jan, zoals ze het zelf chique noemen. En de Frogers hebben op tournee misschien wel eens de buurtbewoners in het publiek zien staan, de Gooische Meisjes zeer waarschijnlijk niet.

Maar hoe schrijnend het contrast ook, de mediageilheid druipt er bij dit gezelschap van af. Ze naaien elkaar bewust op om een zo heftig mogelijke reactie te geven – en daardoor weinig authentiek. Dat hadden De Frogers dan weer wel.

Mij lijkt het in elk geval leuke televisie, dat had ik ook al bij de eerste serie Echte Gooische Meisjes. Die begon goed met 700 duizend kijkers, maar aan het eind van de rit was amper de helft over. Laten we hopen op betere tijden voor de meisjes op de zondagavond.

Bekijk de promo:

Zie ook:
- Volgende Frogers-soap nu op vakantiepark
- Echte Gooische Meisjes voor RTL in de bijstand
- Afscheid van Echte Gooische Meisjes

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Immens contrast: Echte Gooische Meisjes in de Bijstand

  1. Edwin

    Herman, je bedoelt waarschijnlijk RTL5.

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Net 5? :D
    inderdaad het 5 de net ja ( bij mij dan)

      /   Reply  / 
  3. vinn

    En het is Bo geen Beau..

      /   Reply  / 
  4. Nick

    Op mediacourant werd net de vraag gesteld;

    # HIJ (Reageer)
    zondag 26 april 2009 om 17:12

    Wie is de producent van het programma? Echte gooische meisjes was van Eyeworks en ff geen cent te makken was van Talpa. Van wie is dit programma dan?

    Weet iemand dat? Herman?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>