RTL scoort slecht met Waar Is Elvis

Dat moet een fikse tegenvaller voor RTL zijn; slechts 383 duizend kijkers hebben gisteren naar Waar Is Elvis gekeken volgens Stichting Kijkonderzoek. De zender behaalde daarmee een marktaandeel van 8,8 procent en dat is echt heel weinig voor het tijdslot van 20.30 uur. Nederland 1 trok de meeste kijkers met het Tros Muziekfeest op het Plein, maar ook Netwerk, Law & Order en de film op RTL 5 trokken meer tegelijkertijd meer kijkers.

Het moet ook een tegenvaller voor Paul de Leeuw zijn, wiens productiehuis Eva Media tekende voor het product. Het is niet de eerste keer dat hij op prime time de mist in gaat; eerder wist Top of Flop voor geen meter te scoren. Op Twitter schrijft hij: “Heel weinig mensen naar Waar is Elvis gekeken!En dan moet je nog wakker worden! Vandaag kleine stille tocht door de grachten organiseren? / Zoon vroeg; ‘waar is elvis?’ Nou, jongen: die heeft blijkbaar zelf zijn eigen graf gegraven:) We gaan met volle kracht er tegenaan! Elvis rules”

Zelf heb ik het ook geprobeerd met Waar Is Elvis maar het kon me allemaal niet boeien. Ik heb zelf niets met de muziek van The King en daar is echt wel een heel groot deel van het programma op gestoeld. Decor is verder erg mooi en er leek ook heel wat sfeer en gezelligheid in de studio te zijn. Presentatie van Gordon en Jamai waren verder ook in orde. Maar het format is een slap aftreksel van Singing Bee, kent geen vaart en je moet dus van Elvis houden. Dan wordt het een lastige missie.

De eerstvolgende afleveringen zijn al opgenomen, het zal dus lastig worden een en ander bij te sturen. Leuke poging voor aangename zomer-tv, maar helaas niet gelukt.

Zie ook:
- RTL wil The King tot leven brengen met Waar Is Elvis
- Gordon zoekt met Jamai naar Elvis
- Eva Media maakt definitief programma met Gordon
- RTL komt na Dancing with the Stars met tv-zoektocht Waar Is Elvis?

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “RTL scoort slecht met Waar Is Elvis

  1. Mart

    Echt om te gieren zulke cijfers. :D
    Hoop ook echt dat ze jamai niet toevoegen aan hun vaste presentatoren want wat komt hij arrogant over. Dat hoofd al dan zap je al verder.

      /   Reply  / 
  2. keesss

    Het is nogal voorspelbaar dat het programma niet scoort, want er scoort eigenlijk niets goed met die vreselijke Gordon. Zelfs Idols verliest een miljoen kijkers.

    Gordon is zo’n aansteller dat het vrij snel verveelt en irriteert. En dan gaat iedereen zappen…

    Overigens, Joling en Gordon over de vloer vond ik zelf wel een leuk programma. Daar paste dat irritante precies bij het programma.

      /   Reply  / 
    1. Levi

      Ik vind hun allebei vervelend…

        /   Reply  / 
  3. Joanne

    Ik ben zeker geen fan van Gordon, maar heb ook geen hekel aan hem. Hij hangt graag de diva uit, maar heeft ook wel weer zelfspot.
    Toch denk dat er nu zo’n Gordon-overkill is, dat iedereen hem nu echt zat wordt. Het is natuurlijk wel iemand met het hart op de tong, maar hij lijkt steeds meer krampachtig ‘vals’ te willen doen.
    Bij alle negatieve reacies vroeg ik me atijd af waarom ze hem op tv niet gewoon meden. Dat denk ik nog steeds wel, maar vind het ook weer niet helemaal onbegrijpelijk. Misschien wordt het toch tijd voor een rustperiode/sabbatical.
    Van dit progamma heb ik met zappen een paar minuten gezien. Kan er weinig over zeggen, ik heb niets met Elvis en ook niet met dit soort showprogramma’s. Jamai vind ik zo nietszeggend, heb ik niet eens een mening over. Gordon is dan tenminste nog een uitgesproken type.
    Jammer voor producent Paul de Leeuw. Misschien had hij het zelf voor de Vara moeten presenteren. Grote kans dat het dan een stuk interessanter programma geworden was.

      /   Reply  / 
  4. Mies...

    Wat een verrassing. *gaap*

      /   Reply  / 
  5. mieke 50

    het had een mooi programma kunnen zijn,maar wat doet Gordon die denkt dat hij iedereen alsmaar kan afkatten,Jamai vond ik dat hij het heel goed deed.

      /   Reply  / 
  6. Kees

    Zelf ben ik een zeer grote Elvis fan. Er kan voor mij niet genoeg Elvis op de tv zijn. Ik heb alleen geen zin in een soundmixshow met Gordon en Jamai. Het quizgedeelte is voor mij (als Elvis fan) dan denk ik wel weer leuk (ga het in de herhaling kijken). Ik denk dat ik dat met alle afleveringen ga doen kan ik de wannabees en G+J doorspoelen.

      /   Reply  / 
  7. Bas

    Wat een flut programma! De presentatie van bijde heren is dik onder de maat. Ook de opzet van het programma slaat kant of wal. Je kan dan nog zo goed zingen, 1 fout vraagje te veel en je mag op pleuren met je gouden bekkie. Ook de vragen die gesteld worden slaan voor het groten deel nergens op. Ongelooflijk dat zo’n Elvis Matters dit programma nog sponseren. Wil je dan met je dikke kop weer voor op staan, of neem je het allemaal niet zo serieus! Kort gezegd, een Elvis onwaardig programma, net zoals ik al voorspeld had. Triest!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  8. Mies...

    Is er niemand die zich zo’n programma voorstelt met nog een king, te weten Michael Jackson? Had in ieder geval de iets jongeren onder ons aangesproken…

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Ben maar blij!! Want z’n programma had Michel Jackson ook geen eer aan gedaan.

        /   Reply  / 
  9. Jochem

    Ik schat zo in dat de combinatie Gordon-Elvis niet echt een goede is. Voor de duidelijkeid: ik wil niet generaliseren, maar een groot deel van de Elvis-fans zullen waarschijnlijk de extraverte persoonlijkheid en ‘grappen’ van Gordon niet kunnen waarderen. Misschien had RTL voor een presentator moeten kiezen die wat meer op die doelgroep aansluit (zou nu niet zo snel iemand kunnen bedenken)
    Het feit dat Elvis, na ruim 30 jaar, nog zoveel belangstelling krijgt, kan ook als een compliment worden opgevat. Kan me wel voorstellen dat ze dat liever iets anders ingevuld hadden gezien. Die paar seconden die ik bij het zappen van dit programma heb gezien, waren voor mij ook al genoeg.

      /   Reply  / 
  10. Jan

    Wat een waardeloos programma. Ik had er meer van verwacht. Ik verwachtte een kwalitatief hoog programma. Ze hebben echt een programmaatje om de musical promotie heen gemaakt. Als je een Elvis kunner zoekt, zoek je een goede performer, zanger die het meest Elvis benaderd. Ten eerste was Elvis een man ( niks ten nadele van vrouwen, maar als je een madonna zoekt laat je ook geen man meedoen). Laat dan geen vrouw zingen. Dat klinkt als country. Dan gaan ze tevens de Elvis kunners vragen laten beantwoorden waarbij je dus als je beter kunt zingen afvalt omdat je niet weet waar Elvis zijn broodje op at. Een Idol zanger zoals JAMAI laten presenteren is ook niet sterk ( hij kan wel enorm goed zingen in de musicals). Gordon Presenteert daarnaast ook heel nonchalant en heeft volgens mij geen enkele Elvis klik. Daarnaast wuift ie zijn afvallers weg.
    Nee Neem dan een voorbeeld aan de Elvis competitie in Engeland en Amerika. Vreemd want achter de competitie in Engeland zat Endemol.
    Tevens is gebleken dat RTL4 gewoon een open inschrijving binnen een week heeft gedaan voor de zgn Elvis kunners. Dus elke NIET kunner kon zich aanmelden. De inschrijving was snel vol. De echte kunners waren niet benaderd ! Gelukkig maar want anders hadden ze in dit onprofessionele programma terecht gekomen. Helaas wist Frank waarschijnlijk ook niet waar hij in terecht zou komen met zijn 25 jaar ervaring,. Tip aan de echte kunners. Geloof in je kunnen en doe niet mee aan deze commerciele onzin shows. Het kan alleen maar slechter worden.

      /   Reply  / 
  11. Henk

    het heeft ook niks met elvis te maken dat het niet scoort
    het is meer het concept en de manier waarop het programma word gepresenteerd
    en jan ik ben het helemaal met je eens, ik had er ook meer van verwacht
    en het is ook vakantie tijd dat moet ook meegerekend worden

      /   Reply  / 
  12. yolanda

    hallo heel nederland is met vakantie, gun het even zijn tijd. ik vindt het toch weer een programa voor het hele gezin lekker op de bank. ik vind het best leuk en gezellig.

      /   Reply  / 
  13. Mies...

    Dat is geen tegenreden, heel nederland op vakantie. Hoe komt het dan dat er meer mensen naar iets anders keken? En er zijn al een paar afleveringen opgenomen dus veel zal er niet meer veranderen, hoeveel tijd je ze ook gunt.

    Dat jij het een leuk en gezellig programma vindt, moet jij weten. Ieder zijn mening. Maar de cijfers spreken voor zich.

      /   Reply  / 
  14. bas

    Als je over cijfers praat van 383.000 kan je niet echt zeggen dat dit te maken heeft dat iedereen met vakantie is. Volgens mij zijn wij nog steeds met ruim 15 miljoen mensen thuis gebleven!
    Het is gewoon een flut programma wat NIKS met Elvis heeft te maken. Heel de opzet van het programma is verkeerd en daarom mislukt!!!!!

      /   Reply  / 
  15. maria

    Arme Jamai,die wordt mee gesleurd door een vreselijke Gordon de afgrond in .
    Wat maken ze een mega fouten bij die RTL4.
    Het zijn geen Gerard Joling en Nancy die hebben klassen en zouden voor zo’n programma heel veel kijkers trekken,want hou je niet van Elvis dan beslist van Gerard waar met veel plezier naar gekeken wordt!!!!1 Advies Jamai :GA WEG BIJ DIE GORDON!!!
    HIJ HEEFT GEEN KLASSE.
    gr maria

      /   Reply  / 
    1. eppe

      Joling en Nance “klasse?!”hahahaahaha!
      Als je dat echt meent dan moet je echt met je plas naar de dokter toe hoor!
      Gordon,Joling,Jamai,Nance,Jan Smit en al die andere mongolen uit dat visserdorp..Paay,HJSmit,Muts Ragas,Chantal Janzen….
      Al die lui kunnen veel MAAR geen programma’s maken en presenteren!
      Bagger! is het!
      Dan heb je ook nog opa Ten Brink die nu RTL moet gaan redden van de ondergang!
      hahaha!
      Lekker die tv het raam uit smijten!
      Geen cent meer aan uitgeven!….en lekker die radio aan zetten mensen!!!

        /   Reply  / 
    2. Jochem T.

      Nee Eppe, Maria schrijft dat Joling en Nancy (dus geen Nance, blijkbaar is er ook een Nancy) klassen hebben, dus ik denk dat ze bedoelt dat ze lesgeven…
      Al die mensen die je hier noemt, zijn ook vreselijk, maar bij de Publieke Omroep zendt nog wel redelijk wat te pruimen programma’s uit. DVD’s en themakanalen op internet zijn ook een goed alternatief. Naar de campingzenders SBS en RTL kijk ik toch niet en hoef ik me er dus ook niet aan te ergeren.

        /   Reply  / 
  16. maria

    O en ik vergeet te melden,ik heb de eerste 5 minuten gegeken want ik ben een echte Elvis fan en ook vind ik Jamai erg goed.
    Het is een circus van lik me versie er zit geen spel in een bijgeraamot zooitje van Paul de Leeuw,en daar kijk ik ook niet naar!!!

      /   Reply  / 
  17. Mies...

    Gerard Joling en Nance klasse? Grapje zeker?

      /   Reply  / 
  18. maria

    Ja Mies die hebben dan zeker,daar kunnen Gordon en Jamai nog wat van leren!!

      /   Reply  / 
    1. PINHEAD

      Het is allemaal vuinis…

        /   Reply  / 
  19. ikkuh

    ksnap wel dat er haast niet gekeken word naar dit programma, de eerste uitzending heb k wel vijf min zitten kijken en daarna was ik gordon en zn misselijke grappen zo zat dat k wegzapte, door gordon is jamai ook slecht, wie verzint er nou zo n duo samen, bedoel programma singing bee s was wel grappig maar scoorde ook niet, en wie presenteerde dit> juist gordon, denk dat dat genoeg zegt,

    bij de xfactor ergerde wij ons ook mateloos aan hem, hij maakt zulke misselijke opmerkingen geen mens wil daar na kijken hoor

      /   Reply  / 
  20. heran zantingh

    nou nou vindt je het gek dat het programma niet scoort, ten eerste er zitten momenteel veel elvis fans in het buitenland al dan niet in memphis vakantie tijd. de vragen die gesteld worden nou ja er zitten vragen bij die een echte fan van elvis niet hoeft te weten zoals welke bekende nederlander trouwde in las vegas door een elvis imitator in het huwlijk is verbonden en zo zijn er nog wel van die vragen wie bedenkt die vragen toch en wat dacht je van de presentatoren sorry hoor, wat is er mis met Martijn Krabbe. idee is goed nu had het nog beter uirgewrkt moeten worden.

      /   Reply  / 
  21. RN

    Wanneer leren mensen nou eens dat ‘billion’ in het Amerikaans niet ‘biljoen’ in het Nederlands is.. Prachtig om te denken dat Elvis een biljoen platen heeft verkocht zoals vrijdag in de show werd gezegd. Gelukkig staat het op wikipedia realistischer met een miljard platen. Wat vonden jullie trouwens van het oproepen tot sms-en? Dat voor een show waarbij alles al ruim van te voren is opgenomen en dus ook allang bekend is wie er gaat winnen? Er zou toch groot in beeld moeten staan dat alleen de mensen in de zaal kunnen sms-en en niet het publiek dat thuis zit.

      /   Reply  / 
  22. maria

    een dame heeft gewonnen????????? ook zo iets,wat een onzin allemaal.bellen??? een programma die al lang beslist was door wie eigenlijk?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>