RTL 7 wil door met dagelijks VI Oranje

Het succes van VI Oranje heeft er inderdaad voor gezorgd dat RTL door wil met een dagelijkse talkshow rondom Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Morgen wordt gesproken over een format voor na de zomer, bevestigen de heren in het NCRV-radioprogramma Lunch. Dit weekend startte tv-regisseur Bert van der Veer al een petitie voor het behoud van VI Oranje na het WK Voetbal.

Het zou gaan om een talkshow die breder gaat dan voetbal alleen. Derksen: “Twee jaar geleden wilden ze van ons af. Toen moesten we vanuit een bezemkast een programma maken. Maar nu kan alles, er wordt nu serieus gesproken over een tv-show iedere avond.” Overigens moet Derksen nog wel goed nadenken over het eventuele aanbod van RTL. “Het is een belasting die erg zwaar is. Én een blad runnen én dagelijks op televisie, dat is dodelijk,” aldus de hoofdredacteur van Voetbal International.

Bert van der Veer, oud-programmaleider van RTL en tegenwoordig regisseur van Pauw en Witteman, vindt dat RTL7 het trio Genee, Derksen en Van der Gijp ogenblikkelijk moet vastleggen. Daartoe heeft Van der Veer een twitterpetitie gestart. Van der Veer in Lunch: “Ze voldoen aan alle voorwaarden voor een latenight talkshow. Ze zijn prikkelend, ze hebben overal een mening over en, niet te vergeten, de mannen zijn buitengewoon grappig.”

VI Oranje groeide in korte tijd van amper 250 duizend kijkers naar een dikke 750 duizend kijkers. Deze week is de voetbaltalkshow alleen nog ‘s avonds laat te zien, vanwege het sterk verminderde aantal wedstrijden op het WK Voetbal.

Zie ook:
- ‘VI Oranje moet blijven als opvolger Barend & Van Dorp’
- Johan Derksen: Ik merk nu pas dat ik op televisie ben
- Kijkcijfers zondag: VI Oranje in kijkcijfer top 10
- Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “RTL 7 wil door met dagelijks VI Oranje

  1. Martijn

    GEWELDIG NIEUWS!!! Hoop dat ze eruit komen.

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Tip voor Johan: Draag het runnen van je blad over aan een ander, aangezien je er met je 65ste toch mee op wil houden.

      /   Reply  / 
  3. Dennis

    Zou geweldig zijn als dit doorgaat!!!

      /   Reply  / 
  4. Sven van der Man

    Kijk dit is inderdaad goed nieuws! Gouden trio! De provocerende Derksen, de irriterende Genee en de jolijte van der Gijp.

      /   Reply  / 
  5. Rein

    dan toch wel op RTL4 neem ik aan?

      /   Reply  / 
  6. Jan

    Net als BVD beginnen als voetbal/sport talkshow, daarna langzaam in een normale late night talkshow veranderen met tijden bijvoorbeeld het WK een speciaal programma

      /   Reply  / 
  7. GK

    Ach , is momenteel leuk met de WK maar vrees dat een aldoor ongenuanceerd schelden door Derksen en afbranden van gasten eens genoeg is.
    Zou er maar een kort contractje van maken als ik RTL was.

      /   Reply  / 
  8. sjef heerkens

    Het gaat verkeerd met Nederland. Voetbalanalisten mogen zich niet bemoeien met het prive-leven van voetballers. En zeker niet met politiek of andere serieuze zaken. Laat die Derksen bij rtl boulevard zijn persoonlijke onzin spuien over bekende voetballers en mooie vrouwen die nooit zijn bed hebben gedeeld of zullen delen. Ik kan me wel voorstellen dat dames soppen bij het aanraken van de kuif van Wilbert. Snapt Johan nou echt niet dat zijn geneuzel over Kuyt en Yolanthe ons de titel kan kosten ? Kuyt is de beste en Yolanthe is de lekkerste !

      /   Reply  / 
  9. Willem

    Waan van de dag; verkiezingstijd Nieman en Wester de helden, nu Derksen &Co. Maar straks is het voetbal voorbij en wie zit er dan nog op deze heren te wachten?

      /   Reply  / 
    1. David

      Enige verschil is dat Nieman en Wester rond de 300.000 kijkers zaten. Tijdens verkiezingstijd, op RTL4. Deze heren nu zitten op 500-600.000 kijkers, op RTL7 zonder lead in, op warme dagen. Dus denk dat je dit wel als een groter succes mag beschouwen als Nieman en Wester.

        /   Reply  / 
  10. michel

    Waarom zitten mensen nou weer meteen te zeiken. Laat ze het gewoon proberen. Het word hoog tijd dat RTL werd wat aan de late avond gaat doen ipv alleen steeds herhalingen en buitenlandse programma’s na 22.30

      /   Reply  / 
  11. taura vonk

    meer een verzoek dan een vraag,mag het nu eindelijk afgelopen zijn met azijnpissen?Voor de diehards er zijn altijd vacatures bij de volkskrant.vanmiddag moest ik van frans beckenbauer vernemen wat ik zelf al weken roep,zodra het een schoonheidswedstrijd betreft mogen julie allen gal spuien,gewoon doen waar julie het beste in zijn,nu echter zijn verontschuldigingen wel aan de orde;vindt u niet?Neem een voorbeeld aan CNN of BBC,zij vinden oranje geweldig en gunnen nederland het succes, zonder een wedstrijd verloren te hebben in de finale komen;dat is een prestatie van wereldniveau,kom op mannen,wees eerlijk xxx groetjes taura vonk amsterdam

      /   Reply  / 
  12. Pingback: VI Oranje spint garen bij succes Oranje elftal; weer record | Zappen

  13. frans vermeulen

    wat een kwal van een vent die Kraai jr.loopt met zich zelf weg, was gisteravond een waardelose uitzending met hem er bij zal ik niet meer kijken. dat geschreeuw.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>