Eddy Zoëy moest helft gage afstaan bij Expeditie Robinson

Eddy Zoëy had best graag een nieuw seizoen van Expeditie Robinson willen maken, maar hij was te duur voor de RTL-productie. Of, zoals Eddy het vandaag zelf vertelt in Spits, hij was niet duurder geworden, maar het budget veel kleiner. “Ik zou minder dan de helft gaan verdienen dan dat ik daarvoor deed. Dat zou voor mij niet werken.” RTL 5 koos voor Dennis Weening, Eddy keek lekker rond en maakte uiteindelijk de overstap naar SBS 6.

Dennis Weening was overigens niet zo zeer goedkoper, maar hij staat onder contract bij RTL waar Eddy op projectbasis samenwerkte. Eddy: “Dennis stond nog een jaar onder contract en had te weinig programma’s. Ik denk dat ze daar de optelsom hebben gemaakt. Een aparte ‘move’, maar zakelijk gezien wel begrijpelijk. Zo gaat dat soms in televisieland.”

Eddy heeft overigens niet heel lang lopen sippen om het verlies van de kijkcijferhit. “Ik heb de keuze niet zelf gemaakt, laat dat duidelijk zijn, maar ik ben snel overgegaan op ‘recoveren’ en doorgaan. Ik ben op dit moment blijer met The Price Is Right dan dat ik met Robinson zou zijn geweest. Dat weet ik zeker.” Zijn spelletje is gisteren met 195 duizend kijkers in première gegaan op SBS 6.

De presentator ontkent voor het geld te zijn overgestapt naar de commerciële concurrent. “Het is hetzelfde als toen ik van BNN naar RTL5 ging. Daar boden ze me Robinson, Take Me Out en Ibiza 24/7, terwijl ik bij BNN voorlopig alleen nog een Nu We Er Toch Zijn kon maken. Luister, er was werk bij SBS6, goed werk ook nog.”

Over het presenteren van Expeditie Robinson zegt hij: “Als presentator van Robinson doe je niet zoveel, want het gaat om de deelnemers. Je moet een serieuze rol spelen en als je al een grapje maakt, zal het nooit de uitzending halen. Dan denk ik dat een programma als The Price Is Right dichter bij mij staat dan een Robinson.”

Zie ook:
- RTL belooft beste cast ooit bij Expeditie Robinson
- Eddy Zoey maakt debuut op SBS 6 met The Price Is Right
- Eddy Zoëy gepasseerd als presentator Expeditie Robinson
- Eddy Zoëy wil meer dan alleen RTL 5

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Eddy Zoëy moest helft gage afstaan bij Expeditie Robinson

  1. Pingback: SBS 6 grijpt weer in: The Price Is Right naar middag | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>