Erland Galjaard wil Wendy en Martijn op X Factor 2013

De afgelopen weken is er heel veel te doen geweest om X Factor. Nadat Wendy van Dijk en Martijn Krabbé lieten doorschemeren geen tijd te hebben in het nieuwe seizoen voor de RTL-talentenjacht, stonden meerdere RTL-boegbeelden op voor het presentatieklusje. Lieke van Lexmond, Gordon (met Chantal Janzen) en Angela Groothuizen, allemaal schoven ze zichzelf naar voren. “Mooi hè, hoeveel daar over geschreven wordt? De waarheid is echter dat we er nog helemaal niet over uit zijn of X Factor überhaupt terugkeert”, vertelt zenderbaas Erland Galjaard aan deze blog.

Mocht X Factor volgend jaar te zien zijn, dan heeft het zijn voorkeur om Wendy en Martijn weer op het project te zetten.

Galjaard erkent dat de twee een volle agenda hebben. “Het wordt lastig, maar het heeft mijn voorkeur dat ze het blijven doen. Om de doodeenvoudige reden dat dit het koningskoppel is. Toen John de Mol The Voice of Holland opstartte, gaf hij meteen aan dat Wendy en Martijn dit moesten doen. ‘Zij hebben de uitstraling, dan neemt de kijker het serieus.’ En zo is het.”

Op dit moment voert RTL gesprekken over hoe X Factor kan worden opgefrist na vier seizoenen. “Wat maakt X Factor weer onderscheidend van The Voice? We maken behoorlijke stappen, dat gaat goed. De inhoud bepaalt het aantal afleveringen. Ik geloof niet dat je X Factor nog 20 weken moet laten duren. Je moet meer nieuwe dingen doen en een kortere serie maken.”

De zenderbaas besluit: “Het doet me deugd dat X Factor nog zo leeft. Ik geloof ook heilig in het format, zeker zoals we er nu tegen aan kijken. En mochten Wendy en Martijn agenda-technisch niet kunnen, dan hebben wij meer dan uitstekende mensen die het ook heel goed kunnen presenteren.”

RTL 4 zendt momenteel op vrijdag The Voice of Holland uit, waarvan op 14 december de finale is te zien. Ook is een nieuwe serie The Voice Kids al opgenomen, waarbij het onduidelijk is wanneer dit in de schema’s opduikt. RTL 4 programmeert nu al enkele seizoenen volcontinu een talentenjacht op vrijdagavond.

Zie ook:
- Gerard Joling staat positief tegenover juryplek X Factor
- Ook Angela Groothuizen wil X Factor presenteren
- Gordon wil X Factor presenteren, Joling in jury
- Angela: X Factor volledig vernieuwd terug op tv in 2013
- Gordon: Zangwedstrijden na dit tv-seizoen voorbij
- Wie volgen Martijn en Wendy op bij X Factor?

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Erland Galjaard wil Wendy en Martijn op X Factor 2013

  1. vinn

    Ze moeten Xfactor juist wel vernieuwen met presentatoren en eventueel jury. Ik vind Wendy zo en zo live nooit zo goed!
    Ik zeg Gordon en Lieke!

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Het zou juist verstandig zijn om voor een ander presentatie te kiezen bij X Factor, om Martijn-Wendy overkill te verkomen.

      /   Reply  / 
  3. Mvgerwen

    Alsjeblieft geen Gordon in de presentatie. Bij Beat the Best is dat soms al wat veel. Martijn Krabbé zou met gemak het programma kunnen dragen, alleen. Het eerste seizoen bij The Voice beviel dat ook beter dan die afwisseling van nu met Wendy.

      /   Reply  / 
  4. Lia

    Misschien is Erland bevooroordeeld, maar ik vind Wendy als presentatrice juist tenenkrommend bij dit soort grote shows. Ik heb haar bij de eerste TVOH ook totaal niet gemist, Martijn deed het prima in zijn eentje.

    Ik denk dat X-factor moet vernieuwen qua jury en presentatie. In de UK zie je ze ook steeds van jury wisselen en ik denk dat dat het fris houdt.

      /   Reply  / 
  5. It's Me

    Ik zou zeker niets veranderen aan de presentatie van X-Factor. Waarom wel? Tot nu toe waren de kijkcijfers torenhoog, evenals The Voice of Holland. Martijn & Wendy doen het naar mijn mening samen super goed en aan de kijkcijfers te merken vinden héél veel andere kijkers dat ook. Maar een wat kortere serie met nieuwe dingen is dan wel weer leuk!

      /   Reply  / 
  6. Jamboyea

    Wanneer komt die gozer weer met ‘valerio zeno moet het gaan presenteren?’

      /   Reply  / 
  7. Martijn

    Ik snap het eerlijk gezegd wel van Erland. Gordon kan wel roepen dat hij en Chantal een ontdekking zijn samen,maar dat heb ik nog niet gezien hoor.

      /   Reply  / 
  8. bibi

    Liever Wendy en Martijn dan Gordon en Chantal, dat is echt geen combi! Gordon alleen zie ik dan liever

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Wendy wil ook X Factor; geen vrees overexposure | Zappen

  10. Pingback: Erland Galjaard bespeurt ‘zwevende kijker’ | Zappen

  11. Roy

    Ik zou glennis grace in de jury doen, geeft iets nieuws en veel kijkcijfers lijkt mij als je kijkt hoeveel fans ze heeft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>