Leona redt The Voice of Holland; Johannes verliest

The Voice of Holland is gered. Leona Philippo heeft de derde editie van de RTL-talentenjacht gewonnen. In de eindsprint van de show kreeg Leona 54,6 procent van de stemmen, de rest ging naar Johannes Rypma. De Fries had heel goede kaarten in handen om The Voice of Holland te winnen. Maar voor de naam van deze talentenjacht – en de talentenjacht in zijn algemeen – was het niet goed geweest. Afijn, het recht heeft gezegevierd.

Grote vraag is natuurlijk of de derde editie weer een blijvertje als winnaar oplevert. Want laten we wel zijn, Iris Kroes gaat het niet meer waar maken als artiest. Dat bleek maar weer vanavond, toen ze als girl next door in de redroom stond bij Winston, geen enkele star quality uitstralend. Leona heeft meer in zich op dat gebied; een dijk van een stem, een vlotte babbel (wat een briljante quotes meteen in Van der Vorst Ziet Sterren) en allround capaciteiten (denk aan haar acteerprestaties in de film De Groeten van Mike).

Nu nog een goeie plaat opnemen. Wat de echte sound is van Leona is me nog niet helemaal duidelijk, maar met de goeie mensen om haar heen, zou het kunnen dat Leona een behoorlijke plaat opneemt.

De finale verder bevatte alles wat het zou moeten bevatten, al sprankelde het nergens. Geen grote uitschieter, niet de gala-aankleding van de afgelopen jaren, de singles die geen van allen je-van-het waren èn toch het feit dat de beste kandidaat vorige week al werd geëlimineerd.

Maar The Voice of Holland heeft zich wel sterk herpakt na een wat matig tweede seizoen. De inschrijving voor de vierde reeks is al geopend. Ik ben heel benieuwd welke onderscheidende stemmen zich hebben laten overtuigen deze reeks en zich dus inschrijven voor de 2013-serie.

Zie ook:
- Erland Galjaard verwacht 3,3 miljoen kijkers finale The Voice
- Controversiële finale The Voice: Johannes of Leona?
- Stelen kandidaten toegestaan bij The Voice of Holland 2013
- RTL wil ander systeem liveshows The Voice of Holland
- Beroerde singles voor finalisten The Voice of Holland
- Herhaalt geschiedenis zich met verkeerde finalisten TVOH?

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Leona redt The Voice of Holland; Johannes verliest

  1. RJ

    Echt, houd toch op met je beste kandidaat werd vorige week geelimineerd… ik word strontziek van die Sandra die iedere keer hetzelfde truukje uithaalt.

      /   Reply  / 
    1. vinn

      Met een dubbel platina voor More, Platina voor Keep Your Head Up, goud voor zowel Beggin als New Age en op 1 met Venus mag je toch wel zeggen dat Sandra de succesvolste kandidaat ooit is van een talentejacht!

      Voice 1 vond ik eigenlijk alleen Kim, Esther en Ben heel goed
      Voice 2 vond ik: Iris, Chris, Charly, Nora en Sharon heel goed
      Voice 3 waren het: Sandra, Leona, Floortje, Ivar, Barbara, Tessa, Patt, Laurhie, Eyelar

      Ik heb wel het idee dat steeds talentvollere mensen mee durven te doen en echt de stap maken.

        /   Reply  / 
      1. RJ

        Succesvolste is iets anders dan beste. Bovendien vallen platenverkopen in het niet vergeleken bij de hoeveelheid stemmen die uitgebracht worden. Leona had al weken meer stemmen dan Sandra.

          /   Reply  / 
  2. Bart

    Toen Johannes samen met Ivar zong, was het duidelijk dat Johannes beter was. Dat viel me echt op. Maar Leona heeft zeker terecht gewonnen. Floortje was vanavond ook echt minder als de andere liveshows, zenuwen?? Ik kan me dus helemaal vinden met deze uitslag.

      /   Reply  / 
    1. vinn

      Ze had begin deze week keelonsteking en kon amper praten, heeft ook tijdens veel radio optredens niet mogen zingen.
      Tijdens het optreden van Loreen vond ik Floortje wel de meerdere van Leona. Maar ze maakte een uitglijer bij Alone helaas

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Alone had beter gemoeten idd, heel erg jammer. Ik dacht echt, nu moet ze het doen, nu gaat ze knallen. Maar dat was helaas niet helemaal het geval…Ze was in vorige liveshows veel beter.

          /   Reply  / 
  3. SHIZZLE

    Leuk voor Leona dat ze gewonnen heeft. Ze is een fantastische zangeres en performer. Maar wat ik bij haar mis is eigenheid. Haar eigen stempel zeg maar. Dat had Iris Kroes ook niet en kijk wat voor superster dat nu is. Leona zal dan denk ik weinig succes boeken als zangeres. Maar ik denk dat ze wel in the picture blijven als musicalster en actrice. Nee de echte winnaar blijft Sandra. Of je nou van haar stem houdt of niet, zij heeft wel die eigen stempel en daar draait het uiteindelijk om! Bovendien verkoopt ze platen als warme broodjes. Dus van haar kunnen we heel veel van gaan verwachten!!

      /   Reply  / 
    1. Joop

      Het probleem is dat plaatjes verkopen geen rendabel business model is, zeker niet voor iemand die niet de absolute top is. Artiesten leven van optredens, schnabbels en rolletjes. Iemand als Sandra is hier veel minder voor geschikt dan een Leona, omdat ze de veelzijdigheid mist. Ik ben er van overtuigd dat Leona, maar ook Floortje, veel langer mee zullen gaan. Wat op zich een makkelijk statement is omdat beiden dit al bewezen hebben.

        /   Reply  / 
  4. Gtstfan

    Zeer terechte uitslag! Leona heeft idd het totaalplaatje en vooral the voice.. Waar het natuurlijk om gaat.
    Floortje was zeker minder sterk deze avond, jammer, maar zij heeft echt minder dat totaalplaatje.
    Leona was zekere weten de beste!

      /   Reply  / 
  5. SHIZZLE

    Trouwens… Wat een saaie finale vanavond. Alleen de opening was geweldig! The Voice heeft z’n glans die hij in het eerste seizoen had wel verloren nu…

      /   Reply  / 
  6. Alex

    Herman, je schrijft over het algemeen goed, maar je bent nu wel heel erg subjectief bezig met je voorkeur voor Sandra van Nieuwland (is al vaker naar voren gekomen in eerdere artikelen). “De Beste kandidaat werd vorige week al geelimineerd”… dat is natuurlijk gewoon onzin.
    Je kunt natuurlijk een voorkeur hebben en die mag je uitspreken, maar verkoop het niet als een feit.

    Leona heeft vocaal gezien net zo’n goede (zo niet betere!) capaciteiten als Sandra van Nieuwland. Terechte winnaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>