Gluren op RTL 5: From Russia with Love en Ik heb het nog nooit gedaan

from russia with loveAls je de programma’s van Ewout Genemans (No Pictures Please) onder een noemer zou moeten stoppen, dan is het toch vooral gluur-televisie. We krijgen een kijkje in levens waarvan we wel weten dat deze bestaan, maar nooit eerder echt hebben gezien. Hoewel telkens weer de verdenking van acteurs en nepperij opduiken, lukt het hem opnieuw een variant in de markt te zetten: From Russia with Love. Hierin kijken we naar Nederlandse jongens die een vrouw uit het voormalig Oostblok zoeken. Eentje die bij voorkeur de traditionele rolverdeling naleeft, maar er wel tiptop uitziet. RTL 5 combineert dit nieuwe programma met het tweede seizoen van maagdenshow Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan.

In het voormalig Oostblok is er een vrouwenoverschot: op elke 100 mannen zijn er zo’n 120 vrouwen. Die hebben ook wel zin in een verzetje, dus komen ze opdraven bij datingavonden of zelfs bij bustours vol hitsige West-Europeanen. En die taalbarrière, ach, daar valt omheen te werken.

Zo zijn de twee vrienden Gerben (29) en Jeroen (27) uit het oosten van het land ook op zoek. Beide jongens hebben na een paar relaties met Nederlandse vrouwen besloten om naar het voormalig Oostblok af te reizen. Dit naar aanleiding van een collega van Jeroen die een relatie heeft met een vrouw uit het voormalig Oostblok. Ze hopen daar nu de liefde van hun leven te vinden. Dit lukt, maar is de relatie ook sterk genoeg voor de lange termijn?

Nils (53) en Christiaan (38) kennen elkaar via een internetforum en hebben zich allebei ingeschreven voor een Amerikaanse ‘romance tour’ naar de Oekraïne. Tijdens zo’n tour worden verschillende steden aangedaan waar de mannen op zogenaamde ‘socials’ honderden vrouwen op één avond ontmoeten met wie ze kunnen daten. Natuurlijk in de hoop dat ze daar hun droomvrouw vinden.

Ook René (46) wordt gevolgd in deze serie. Hij heeft een goede baan en een mooi huis. René heeft Olya een tijdje geleden ontmoet in Minsk (Wit-Rusland). Hij is dolverliefd en eindelijk komt zij voor het eerst naar Nederland. Voor haar een grote sprong in het diepe. René probeert haar op haar gemak te stellen en vraagt haar bij aankomst direct ten huwelijk. Is haar antwoord ‘ja’?

Dan Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan, waarin de maagd Marc terugkeert. Volgend jaar wordt hij 50 en wil voor die tijd ontmaagd worden. Hij zoekt het dit keer over de grens en reist af naar België om te ontdekken of hij daar meer kans maakt op de ware liefde. Het liefst één die ook van paarden houdt.

Een nieuw gezicht is de 31-jarige Rob. De belangrijkste vrouw in zijn leven is zijn moeder, met wie hij veel tijd doorbrengt. Een vriendin heeft hij nog nooit gehad. Rob gaat in Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan ontdekken of hij de hulp van zijn moeder daadwerkelijk nodig heeft bij de zoektocht naar een vriendin.

From Russia with Love, 20.30 uur, RTL 5
Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Ewout Genemans maakt From Russia with Love
- Ewout: Maagdenshow niet in scène gezet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gluren op RTL 5: From Russia with Love en Ik heb het nog nooit gedaan

  1. V

    Heerlijke programma’s om naar te kijken, maar zit soms met schaamte te kijken.
    Frwl vind daar die mannetjes echt vies. Zit soms te kijken of het een horror is. Verscholen achter mijn handen. Het enige stel waar ik in geloof is de dierenarts/schoonheidsspecialist. De liefde druipt van dit stel.
    Bij ihhnng vind ik Marc echt heel vies maar ook triest. Dat iemand zich zo voor schut zet zeg.
    Maar heerlijk om naar te kijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>