Paul de Leeuw geniet van onvoorspelbaarheid Roodkapje

paul de leeuw roodkapjeVanavond is Roodkapje voor het eerst op televisie te zien, een nieuw spelletje waarvan eigenlijk nog niemand precies kan uitleggen hoe het nu in zijn werk gaat. En dat is een spekkie naar het bekkie van presentator Paul de Leeuw. “Dat gevoel herken ik van vroeger, van De Schreeuw van de Leeuw bijvoorbeeld. Die onvoorspelbaarheid past nog steeds bij me”, vertelt hij in het AD.

De Leeuw vindt het daarnaast heerlijk dat Roodkapje niet op primetime staat geprogrammeerd. “Laat mij nog maar even op het bijpodium. Het uitzendtijdstop van 22.00 uur is wat alternatiever. Ik hoop op tussen de 600 en 800 duizend kijkers. De echte grote spelers zijn toch talentenjachten en familieshowprogramma’s. Daar hoort Roodkapje niet bij.”

Paul zet dus wat bescheiden in, terwijl de buzz rondom Roodkapje niet slecht valt te noemen. “De internationale producent Warner kwam kijken en was ontzettend verbaasd dat we geen achttien tekstschrijvers hebben, maar het hele programma maken met een clubje van drie man. Ze peilden m’n interesse in een proefuitzending in het Engels. Ik wees het meteen af. Met mijn Engels leek het me onmogelijk.” Toch spookt het idee in zijn achterhoofd rond. “Ik ben toch benieuwd hoe ver ik kom met met mijn humor en m’n slechte Engels.”

Ondertussen werkt Paul aan programma’s als Het Zijn Net Mensen, De Kwis, Ranking the Stars en Pauls Pokkepubershow. Ook ligt er een script voor een nieuwe comedyserie. “Een Nederlandse tegenhanger van het Amerikaanse Curb Your Enthousiasm. De publieke omroep dacht dat ik hem voor een bepaald bedrag kon maken, terwijl ik juist aangaf daarvoor niet mijn beoogde kwaliteit te kunnen leveren. Nu ligt er een volledig scenario voor zeven afleveringen op de plank. De rolverdeling is rond, acteurs als Olga Zuiderhoek, Louis van Beek en Ria Eimers staan on hold. Hopelijk gaat het later nog door.”

Roodkapje, 22.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Vara wil Paul de Leeuw toch weer exclusief
- Paul de Leeuws Roodkapje ‘zenuwslopend spel’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Paul de Leeuw geniet van onvoorspelbaarheid Roodkapje

  1. Peerke

    Weer schoppen en ten koste van humor. Ik ben zo Paul de leeuw moe. (waarschijnlijk geld dat voor een groot deel van Nederland)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>