SBS versterkt vooravond met ziekenhuisserie

Medisch CentrumAan ziekenhuisseries geen gebrek op de Nederlandse televisie. Naast fictieve reeksen als Grey’s Anatomy en ER zijn er ook reality-programma’s, zoals Ingang Oost. En vanaf vandaag komt daar Medisch Centrum (zonder West) bij, een SBS-serie waarin zes artsen uit een Rotterdams ziekenhuis worden gevolgd. Elke dag kunnen we het wel en wee van hun dag in het ziekenhuis bekijken. SBS hoopt dat daardoor een band ontstaat met de doktoren, zodat je elke dag even inschakelt.


Een slimme zet, want mensen die elke dag voor het programma bij je langskomen, blijven mogelijk hangen als Hart van Nederland de vroege editie aanvangt. En wie weet plakken ze nog steeds aan SBS als Ellemieke & Co het overnemen met Shownieuws.

Toch vraag ik me af in hoeverre dit de werkzaamheden in het ziekenhuis belemmert. Al die andere programma’s hebben hun camera’s gepositioneerd op de minder-spoedeisende afdelingen, terwijl in Medisch Centrum ook twee medewerkers van de spoedeisende hulp worden gevolgd. Staat zo’n team dan niet in de weg?

En hoe staat het met de privacy? Gaat de camera mee de koffiekamer in of de stafvergaderingen? Hoe vrij voelt de dokter zich nog om zich af te reageren of zijn emoties te tonen? En de privacy van de patiënt in het ziekenhuis? Je zal maar in beeld komen (al dan niet bedoeld) als vrouw op de afdeling echoscopie. Denken meteen al je vrienden en familie dat je zwanger bent.

Vanavond kunnen we zien hoe SBS zijn camera’s opstelt en welke van bovenstaande punten van toepassing zijn. En morgen krijgen we dan de eerste kijkcijfers; trekt Medisch Centrum de vooravond van SBS naar boven?

Medisch Centrum, 18.25 uur, SBS 6

Zie ook
- SBS pompt meer geld in zelfde marktaandeel
- De ‘ijzersterke’ najaarsprogrammering van SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>