Ramana op valreep winnaar van De Nieuwe Uri Geller


Ramana heeft zojuist De Nieuwe Uri Geller gewonnen. Een verrassende uitslag; de hele uitzending stond hij vlak achter Hayashi, maar uiteindelijk kreeg hij 37,7% van de stemmen, een fractie meer dan Hayashi. Ramana wint een gebogen lepeltje in glas.

Hayashi kreeg namelijk 37,5% van de stemmen, nog eens 24,8% gingen naar Rob & Emiel.

De finale van De Nieuwe Uri Geller was niet de spannendste aflevering tot nog toe. Dat was de halve finale, waarbij Rob & Emiel een spectaculaire onderwater-act in petto hadden. Verbijstering bij de stunt van Hayashi, die uit een pak kaarten exact wist te voorspellen welke kaarten er na een aantal afvalrondes overbleven. En hoewel de stunt van Ramana al vaker was gedaan, bijvoorbeeld door Rasta Rostelli, blijft het verbijsterend te zien hoe iemand stijf als een plank tussen twee stoelen ligt.

Bij de finale brachten de mentalisten eerder meer van hetzelfde. Hayashi ontweek een aantal schorpioenen, wat hij min of meer ook al in de eerste aflevering deed. Alleen toen geen schorpioenen maar messen onder kokers. En het laten verschijnen van de angsten van de BN'ers komt overeen met het voorspellen van een woord, zoals dat al eerder gebeurde. Gewoon even de huid invetten met letters en zodra er as op komt, vertoont het lichaam een woord.

Ramana liett vanavond zijn leerling zweven. Maar mijn collega sms'te meteen: Ramana heeft een stang in zijn rechtermouw! (filmpje) Hij bewoog inderdaad iets houterig. Het was evengoed geen act die mij enorm tot de verbeelding sprak. Hetzelfde voor zijn eerste stunt; een pakje laten verstoppen in het publiek en terugvinden. Vervolgens gissen naar de 'emotionele inhoud'. Dan zit je al snel in het circuit van overledenen en sieraden. Overall gezien is Ramana erg sterk, maar vanavond liet hij het wat mij betreft afweten.

In die zin hadden Rob & Emiel misschien de meer verrassende acts. Ik snap niet hoe ze de foto van prinses Maxima nu op het biljart wisten te laten verschijnen. En vraag me ook niet hoe Rob de spiezen heeft ontweken in het benauwde kooitje.

Maar Rob & Emiel begonnen de avond meteen al met een achterstand en die liepen ze niet in. Halverwege de avond hadden ze zelfs nog maar een score van 20%, waar Hayashi en Ramana elk 40% van de stemmen hadden. Dat viel niet meer in te lopen. Uiteindelijk behaalden ze bijna een kwart van de stemmen.

Hayashi gaat in elk geval een uitgebreide toer door het land maken. Bij de Duitse Uri Geller-show moest hij in de eerste aflevering het veld ruimen, maar het Nederlands publiek heeft hem in het hart gesloten. Niet alleen door zijn gevaarlijke gezwaai met samoerai-zwaarden, maar vooral door zijn charismatische voorkomen en het flirten met de angstige Patty Brard. Niet zomaar mag Patty meteen zijn assistente worden, maar of ze daar trek in heeft…?

Overigens nemen de winnaars van alle lokale De Nieuwe Uri Geller-shows het straks tegen elkaar op in een grote show vanuit Las Vegas, entertainment-stad nummer 1. Ben benieuwd hoe Ramana, de 'Nederlandse' Uri Geller, het er daar van af gaat brengen.

Enne… wat mij betreft is dit programma zeker voor herhaling vatbaar!

Zie ook:
- Ramana liet Nando niet zweven maar hing hem op (filmpje)
- Wie wordt de nieuwe Uri Geller: Ramana, Hayashi of Rob & Emiel?
- Patty Brard vermoordde bijna Hayashi (video)
- Column Bert Brussen: Tafels bewegen niet uit zichzelf
- Paul de Leeuw vindt De Nieuwe Uri Geller 'kut'

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Ramana op valreep winnaar van De Nieuwe Uri Geller

  1. Jeffientje

    Jah ik ben het helemaal met je eens. Van mij mag het ook nog eens een keerje terugkeren maar niet al over één of Twee maanden, maar over een langere tijd. Dan heb ik er weer trek in! Straks ga ik genieten van Hollands Got Talent! (Heerlijk)

    Greetz Jeffientje

      /   Reply  / 
  2. lotte

    van mij hadden rob en emiel mogen winnen…
    en hayashi was ook goed…
    maar ramana was veruit de slechtste…

      /   Reply  / 
  3. Mark

    Helaas, ben dit blog nu echt zat. Iedere keer wordt er met veel lof over SBS6 en haar melkkoeien gepraat maar de rest wordt koud gelaten.

    Zappen.blog gaat uit mijn favorieten. Ik kijk gewoon vetrouwd naar de PO én last but not least RTL!

      /   Reply  / 
  4. Joep

    De truc van rob en emile vond ik juist het slechtst. Mede omdat ik een beetje thuis ben in kaartentrucs. Je kunt heel makkelijk 1 kaart bovenop houden en daaronder een kaart vandaan halen. Zodra de persoon zegt stop haal hoef je alleen de bovenste kaart van de stapel te pakken en dat was dan maxima. Dit werd dus opgedrongen.

    De kaarten op de tafel waren natuurlijk allemaal maxima’s. Je kunt het niet voorspellen, dus de enige mogelijkheid is om alles hetzelfde te maken. Hij liet wel mooi een paar kaarten zien, maar de rest niet. Dit was dus gewoon een afgeteld stapeltje met verschillende kaarten. Deze hield hij daarna mooi in zijn hand waarna hij half om de tafel liep en je zag hem daar even buigen. Ik ga ervan uit dat hij de verschillende kaarten toen heeft weggestopt. En de maxima kaarten werden daarna verdeeld over de tafel en aldus geschiedde de rest van de truc.

    Het raden van het nummer op de bal kan misschien doorgegeven zijn. Ik zag die kerel bij die meid een beetje gek met zijn mond half open staan. Misschien hebben ze een zendertje in hun mond, daarom lispelen ze ook de ene aflevering meer dan de andere.

      /   Reply  / 
  5. lotte

    jaja joep

      /   Reply  / 
  6. //DESH\\

    Als het weer terug komt ga ik zeker kijken. Ik heb ook al zin in Holland’s Got Talent!

    @ Mark

    Flikker dan maar lekker op en ga NOVA kijken of zo!

      /   Reply  / 
  7. PINHEAD

    Ik hou van Holland is veel leuker dat heb ik gekeken,en heb echt volop gelachen!
    Dat is teminste weer eens wat anders!
    Hollands got Talent ga ik dus echt niet kijken he,weten ze dan echt niet anders bij SBS.
    Ik ben benieuwd of Hollands got talent,de betreurende kijkcijfers van Dancing Queen zullen overschrijden…

      /   Reply  / 
  8. Jeffrey

    Trucs of niet, de show mag wat mij betreft volgend jaar een vervolg krijgen. In duitsland hebben ze nog twee seizoenen besteld, en ik denk dat nederland weer gewoon in hetzelfde tempo meegaat.

      /   Reply  / 
  9. Joep

    Hahah, wat wil je ermee zeggen? Je gelooft de uitleg niet en gelooft liever dat het daadwerkelijk mentalisme is om op de juiste kaart uit te komen? De hele show is doorgestoken kaart, dat is al lang bekend.

    Ik heb de show ook gewoon gevolgd en er ook van genoten, vooral de ‘truc’ met de sleutel en rob onder water vond ik echt top, zeer spannend, maar het is gewoon entertainment en niet zoals beweerd wordt mentalisme, whatever that may be.

    De truc van Hayashi met de voorspelling van zoveel rode en zoveel even kaarten is ook gewoon een kaarttruc. Zoek voor allerhande trucs maar es op youtube naar Oz Pearlman.

      /   Reply  / 
  10. Bart

    Zo Slecht zijn de kijkcijfers van Dancing Queen helemaal niet. Zaterdag al bijna 800.000 kijkers. Idols b.v. trok wekelijks ongeveer 1 miljoen. Dus waar hebben we het over.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>