Ramana liet Nando niet zweven maar hing hem op (filmpje)

Nog even over Ramana, de man die gisteren nipt (0,2% voorsprong) de finale van De Nieuwe Uri Geller won. In zijn tweede act liet hij het jongetje Nando leviteren (een duur woord voor zweven). Althans, dat is wat de kijker moet geloven. Het lijkt er namelijk wel heel erg op dat Nando niet leviteerde, maar werd opgehangen.

Hoe dat werkt? Nando heeft een tuigje om zijn lichaam en deze heeft een uitgang bij zijn capuchon. Ramana heeft een ijzeren staaf in zijn rechtermouw. Deze worden vastgekoppeld en vervolgens kan hij Nando enkele seconden optillen.

Wie onderstaande video terugkijkt, zal niet de ijzeren staaf of het tuigje zien. Maar wel genoeg tekenen die wijzen op bedrog danwel illusionisme. Waarom houdt Ramana de hele tijd zijn arm stokstijf? En waarom houdt hij zijn handje de hele tijd naar achter gevouwen?

En bestudeer ook eens het moment waarop Nando loskomt van de stoel. Hij gaat niet gelijkmatig omhoog, maar wordt duidelijk opgehangen aan de arm van Ramana: eerst zijn bips, dan zijn knieën. Het ontkoppelen dan: Ramana zit duidelijk achter de rug van Nando te knoeien om alles los te halen.

Kijkers in de studio sms'ten vrijwel meteen het thuisfront dat deze tweede act van Ramana geen zuivere koffie was. Evengoed kreeg hij louter lovende kritieken van Uri. De mentalist heeft in de eerste show al aangegeven dat het hem er om gaat, dat de kandidaten een entertainende act neerzetten. Daarbij hoeft niet echt van mentalisme gebruik gemaakt te worden. Hans Klok zou dus ook een poging kunnen doen.

Bekijk de tweede act. Het 'leviteren' begint op ongeveer 6 minuten:

Zie ook:
- Ramana op valreep winnaar van De Nieuwe Uri Geller
- Patty Brard vermoordde bijna Hayashi (video)
- Column Bert Brussen: Tafels bewegen niet uit zichzelf
- Paul de Leeuw vindt De Nieuwe Uri Geller 'kut'

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Ramana liet Nando niet zweven maar hing hem op (filmpje)

  1. Sorry

    Oke, dat is wel een beetje heel erg nep.
    Maar ik vind het wel terecht dat hij gewonnen heeft. Dat wist ik al vanaf het begin!

    Doei.

      /   Reply  / 
  2. mart

    Als hij hem los maakt is het duidelijk te zien. Dacht het al toen ik het live zag gisteren dat het met een tuigje werd gedan

      /   Reply  / 
  3. Brian

    Ja ik had gister al mijn twijfels, maar het is inderdaad erg duidelijk nep als ik nu nog eens zie.
    Maar er is ook altijd gezegd dat wat de mentalisten uitvoeren een truuk is, daar hebben ze bij SBS nooit over gelogen.

      /   Reply  / 
  4. mart

    Logisch dat het allemaal een truuk is.
    Zo waren rob & emiel ook niet altijd even overtuigend. Gister met het kiezen van die kaarten lagen een paar verschillende bovenop en voor de rest een stapeltje van maxima. Ook het gevaarlijk optreden van vorige week was doorzichtig. Alle sleutels paste op het slot als je eenmaal de sleutel op een apparte wijze in het slot steekt en gaat vringen. Enige knappe eraan is dat rob het zo lang vol hield ik denk dat het mij maar een minuutje lukt, maarja dat is een kwestie van trainen

      /   Reply  / 
  5. Valpa

    welke idioot gelooft dan ook in deze oninz.. ik vind rasti rostelli of hans kazan beter.. waarom dan dit onzinprogramma?

      /   Reply  / 
  6. bart

    goh, is het nep, dat had nou echt niet verwacht, ik dacht dat ie echt kon zweven, NOT. kom op zeg, het is allemaal een vorm van bedrog.

    illusionisten zijn daar tenminste eerlijk over, dit soort mensen niet.

      /   Reply  / 
  7. RJ

    Het zijn gewoon illusionisten, stuk voor stuk. Ook die Uri Geller. Snap niet dat mensen hier intrappen.

      /   Reply  / 
  8. fred

    snap niet dat die ramana wint, alles aan die goser is nep.
    tis nog niet eens een goede illusionist.

      /   Reply  / 
  9. Jerney Kaagman

    Zelfs de uitslag van Idols is eerlijker dan dit!

      /   Reply  / 
  10. Judy

    ze hadden het beter “Hollands next illusionist” kunnen noemen…

      /   Reply  / 
  11. Twan de Wildt

    Misschien ook leuk voor je, en dit zeg ik vanuit mijn NT2 kennis (Nederlands als Tweede Taal): die Hayashi die zgn. heel goed Nederlands kan, heeft alle woorden fonetisch geschreven en evt. uit zijn hoofd geleerd. Ook knap, maar hij kan echt geen Nederlands.

    Als die mentalisten zgn. gedachten kunnen lezen, kunnen ze de uitslag ook wel ‘zien’. Waarom is Ramana dan nog verbaasd?

    Die Rob en Emiel kunnen beter aan de slag als Gebroeders Ko of de porno in, zoals Don en Ad.

      /   Reply  / 
  12. Twan de Wildt

    En IEDEREEN kan door de hand van Ramana kijken, daar hoef je heus geen Nando voor te heten. Hij heeft kennelijk niet eens tijd nodig om ‘geleid’ te worden want binnen 1 seconde loopt Nando naar die lelijke Xenos schaal. Eigenlijk is het zielig dat kinderen hiervoor gebruikt worden.

      /   Reply  / 
  13. Madelief

    Alles is toch nep bij Uri Geller. Vreselijk programma!

      /   Reply  / 
  14. Magali

    Hayashi had moeten winnen! Maar dat vind ik alleen omdat hij uit de omgeving van Toronto komt hihi. Alles is nep bij die show. Viel in slaap tijdens het kijken, echt!

      /   Reply  / 
  15. Jeanette

    ik weet nog iets vel leukers..ik weet zeker dat de hele show doorgestoken kaart is..ramana zou vanaf het begin af aan al winnen..aangezien hij een protege van Joop vd ende is..die heeft alles betaald.. zijn reizen en alle acts gefinancierd..Ik las een aantal maanden ( voordat die uri geller show begon) in een tijdschrift dat joop vd E helemaal in de ban was van ene Ramana en dat hij veel geld heeft gestoken in de “reis” die ramana moest maken om zoever te komen als hij nu is..Ik heb gelijk vanaf het begin gezegd dat ie zou winnen,en nu wint ie ook nog zo…mmmmmmmmmm

      /   Reply  / 
    1. appie

      goed zo mischien ben jij ook wel een mentalist…..

        /   Reply  / 
  16. Insider

    Dat Uri zijn naam wil verbinden aan zo’n programma is onbegrijpelijk. Hij heeft een redelijke naam opgebouwd en dat hij nu aan een programma meewerkt waarin zoveel trucage wordt gebruikt valt niet te begrijpen. Een aantal zaken die niet kloppen:

    Ramana had inderdaad een stang in zijn mouw die moeilijk los kwam na het “liften”.
    Daarnaast had Ramana een soort “schok” sensor op zijn schouders (onder zijn jasje) die bestuurd werd door iemand achter de schermen, op de linker schouder 1 en 1 op de rechter waardoor hij zo de weg kon vinden naar het pakje in het publiek.

    Rob en Emile doen hun werk goed, dit wil zeggen het zijn echte entertainers. Het zijn mannen die ontzettend goed zijn in het onthouden van een reeks getallen en producten die overduidelijk van te voren zijn afgesproken en geplaatst. Het oefenen van deze stunt doet me denken aan het leren van Franse woordjes op de middelbare school, stampen, stampen en nog eens stampen!!

    “Hyashi heeft binnen 2 dagen Nederlands geleerd” werd gezegd, het schijnt dat deze man al een aantal jaar in onze hoofdstad woont en is gespot.
    Toen de BN’ers werd gevraagd een doos aan te wijzen waar de schorpioen uit werd gehaald, wezen ze hem niet alleen aan, zo zei de heer van de Toren zodat iedereen het kon horen: “de middelste”. Hyashi had welliswaar een blinddoek om, maar met z’n oren was niks mis.

    Je zou zeggen dat er altijd wel iemand is die zijn mond voorbij praat, maar als er slechts een beperkt aantal mensen van SBS bij de hele show betrokken zijn wordt die kans kleiner. Drie kwart van de crew hoorde bij de Uri delegatie.

    Nogmaals, de kandidaten zijn echt goed in het bedenken en uitvoeren van de trucs, ze hebben dat dan ook goed gedaan. Hoe ze het allemaal precies hebben gedaan is voor mij ook een raadsel, maar dat er iets niet klopt is duidelijk. Als het echte mentalisten zouden zijn, dan zouden ze geen steken laten vallen omdat die er simpel weg niet zouden zijn…

      /   Reply  / 
  17. Nick

    Nou Ramana was over het geheel genomen het meest veelzijdig en hij kan absoluut dingen die andere niet kunnen, alleen dat zijn gee dingen die je in een show uit kan voeren, daarvoor kun je je niet genoeg concentreren o.a. Hij kan echt wel zijn derde oog gebruiken, en ook nog wel meer waarschijnlijk, maar daar heb je in deze show niks aan. Toch vind ik Ramana terecht winnaar.

      /   Reply  / 
  18. Skradush

    Die ongeloofwaardige Ramana, de ‘winnaar’.. mijn god.. How low can you go… Dit bewijst echt dat de hele show van voor af aan doorgestoken kaart is. Inderdaad, de geluiden i.v.m. Joop vd Ende zijn bekend. Ramana had in het begin de slechtste shows ever, maar toch kreeg hij imuniteit.. Als hij de eerste keer geen imuniteit had gehad, lag hij er al uit. Het is schrijnend voor de illusionistengilde om te zien dat een show zó slecht geperformed wordt.. Om nog maar te zwijgen over de mentalisten, wt moeten die wel niet denken… Ramana kan ten eerste een voorbeeld nemen aan Rob en Emiel, die geboren entertainers zijn, vlotte show, goeie gimmicks en verbazende truukjes. Ik denk trouwens de spoiler te hebben betreffende hun show met de props uit het publiek: De ene heeft een minicamera, gericht op de te raden objecten. De ander houd zijn ogen dicht om een minischerm in zijn ogen/oogleden te bekijken. Let maar eens goed op de houding van die blonde.. Eerste show: niet in de camera kijken, overdreven knipperen met de ogen alsof er iets in zit.. Check het uit.. In een droge omgeving heb ik last van mijn lenzen, maar zoveel als hij? Desalniettemin, mijn eventuele winnaars waren Hayashi, Rob/Emiel, Aaron Crow(helaas was de show waar hij mee weg was gestemd wat matigjes.. maar de rest..) en ik had zéker meer willen zien van Viet en Carlo

      /   Reply  / 
  19. Jan

    In het westen is dit iets waar men heel anders mee omgaat. Vooral de nuchtere westerling. Ik vind het knap hoe een vermenging aan het onstaan is tussen verschillende culturen/werelden. Wederom een stap verder in modernisering in een globaliserende wereld.

    Wellicht mensen zoeken naar dergelijke verklaringen om het onverklaarbare te willen verklaren. Een sceptische houding geheel terecht. Het is inherent aan de menselijke natuur.

      /   Reply  / 
  20. roos

    Ik dacht egt dat ze egt waaren egt maar nu ik al die filmpjes een heb nagekken zou het goed kunnen dat het allemaal maar fake is
    tog jammer ik vondt ramana net zo cool

      /   Reply  / 
  21. Priscila

    Deze filmpje bewijst helemaal niks hoor!
    Het kan misschien wel zijn dat deze filmpje nep is maar dat betekend niet dat hij niet kan zweefen! En ook niet al zijn andere krachten niet heeft! Ik geloof wel in Ramana en zijn krachten! ( dus kom niet rotzooi over hem zegge wat niet waar is!) Urigeller heeft niet zomaar iemand gekozen en de mensen thuis ook niet!

      /   Reply  / 
  22. Priscila

    Ramana jij ben de Beste!!!!!!!

      /   Reply  / 
  23. Irma

    Ik vond en vind Ramana supergoed. En voor al die sceptici: ga maar eens een keer naar een live optreden van hem op straat in Amsterdam kijken, dan kunnen jullie zien hoe hij een hele tijd een aantal meters boven de grond zweeft. Je kunt er zo onderdoor lopen. Ramana is fantastisch!

      /   Reply  / 
  24. Lise Hund

    Heey , Het zou best allemaal nep kunnen zijn , maar wat maakt het uit? , hoe kun je dan beweren dat hij dat lucifer stokje op nando’s hand laat zweven ?
    Op mijn verjaardag was ik in palazzo waar hij optreed , Hij heeft een muntje , uit mijn eigen zak zonder hem aan te raken , om mijn eigen hand laten zweven , hoe verklaar je dat dan ?
    Sommige dingen geloof ik echt , sommige ook niet.
    Ik denk dat het een mix is.

    Al zou alles nep zijn , het is super dat hij mensen zo kan vermaken.

      /   Reply  / 
  25. anoniem

    Ik woon naast W. Oftewel Ramana

    en ik kom vaak bij hem langs voor een lekker kopje thee , hij legt me wel eens uit hoe het allemaal in elkaar zit.

    er zitten een paar kleine dingetjes bij die niet helemaal waar zijn in dit geval met nando, Maar vele dingen zijn echt een kwestie van energie.
    Ik heb veel van hem geleert en oeven het nu iedere dag.
    Ik word er steeds beter in
    Zoals Lise al zei is het min of meer een mix , niet alleen omdat hij het niet kan,, ook omdat het niet altijd zo veilig is voor mensen zoals nando die worden gebruikt in een show voor zoveel mensen.
    Dus , veel dingen zijn gewoon echt. Hoe vervelend dat ook kan klinken voor sommige mensen die te bang zijn om het te geloven.

      /   Reply  / 
  26. Skradush

    Hahaha… anoniempje..
    Dat optreden destijds bij Jensen was zeker ook echt.. mijn god.. Die Ramana is zo’n ontzettend slechte preformer.
    Je hoort er gelukkig ook niets meer van

      /   Reply  / 
    1. anoniem

      Hoezo zou dat niet echt zijn dan volgens jou?

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>