Beau kon slecht huwelijk met Albert niet goed neuken

De uitspraken van Beau van Erven Dorens in het interviewprogramma 5 Jaar Later liegen er niet om. De SBS-presentator heeft zich door Jeroen Pauw laten verleiden om een paar boude uitspraken te doen aan het adres van Albert Verlinde, met wie hij enkele jaren RTL Boulevard presenteerde. Na het zien van 5 Jaar Later vraag je jezelf af, hoe die twee het zo lang met elkaar hebben kunnen uithouden. “RTL Boulevard is de grootste slangenkuil waar ik in heb gezeten sinds mijn begin bij de televisie. Sinds mijn geboorte. In beeld konden Alvert en ik het wel goed vinden, maar daar buiten konden we elkaar wel wurgen.”

5 Uur Show-oorlog
Van Erven Dorens vergelijkt de situatie met die van Viola Holt en Catherine Keijl ten tijde van de 5 Uur Show. “Daar ben ik nu klaar mee, daar wil ik mee ophouden”, vertelt hij in het gesprek uit 2004, waarvan flarden gisteren voor het eerst zijn vertoond. Niet veel later zou bekend worden, dat Beau de overstap maakte naar Talpa.

Guusje Nederhorst
Beau illustreert de slangenkuil met een voorbeeld. “Ik herinner me nog goed de dood van Guusje Nederhorst. We waren allemaal helemaal flabbergasten, gebroken en kapot. Ik zie Albert nog zitten aan die tafel. ‘We moeten violen hebben en een zwarte rand om het beeld.’ Drie of vier uur voor we live gingen, maakte Albert al de hele uitzending. Terwijl we het nieuws net te horen hadden gekregen. De dood van Guusje was totale horror. We waren allemaal in tranen en Albert was gewoon de uitzending aan het maken!”

Gevecht met Albert
Beau vervolgt in het gesprek in de studio: “Toen ben ik opgestaan en ben ik gaan schreeuwen en schreeuwen. Ik stond op het punt om hem op zijn muil te slaan maar toen sprong er iemand tussen. Terwijl iemand nog zei: ‘Sla dan!’” Tegen Jeroen: “Ik denk niet dat je de beelden hebt van die uitzending, maar ik heb toen alleen gezegd ‘Guusje Nederhorst is dood’ en heb toen zes minuten niets gezegd. Albert keek me aan en die is gaan praten en praten.”

Op je hoede zijn
In hetzelfde gesprek roemt Van Erven Dorens de kwaliteiten van zijn ex-collega Albert Verlinde. “Hij doet het fantastisch, die man ìs RTL Boulevard.” Dan schotelt Jeroen Pauw wat quotes voor uit het gesprek in 2004. Beau: ‘Wij hebben gewoon een slecht huwelijk en dat neuk je niet goed. Ik heb in mijn opvoeding geleerd beschaafd met elkaar om moet gaan. Dat er een ruimte tussen twee personen is waarin je iets niet hoeft uit te spreken en dat dan respecteert. Maar Albert moet je voortdurend van je afduwen anders pakt hij je. Je moet voortdurend op je hoede zijn, je hoeft je maar om te draaien of hij heeft al iets geregeld. Elk woord dat je zegt of alles wat je doet, wordt gebruikt ten faveure van Albert Verlinde. Ik denk dat dit hem ten gronde zal richten, want het komt een keer als een boemerang in je gezicht terug.”

Slangenkuil
Beau stipt ook de salarisonderhandelingen aan, waarbij werd ingezet op 2 miljoen euro per jaar voor zowel Beau als Albert. Een advies van ‘een rat’ bekend in Hilversum. “Wij verdienden toen eenvierde en daar was ik wel tevreden mee. Maar tegen de directie werd gezegd dat ik twee miljoen euro wilde verdienen. Dat is de slangenkuil waarin je wordt meegezogen.”

Uitbreken
Al tijdens het eerste gesprek in 2004 is het voor Beau zonneklaar dat zijn dagen bij RTL zijn geteld. “Ik was op dat moment volgens mij echt aan het einde van mijn Latijn zogenaamd. Ik wilde gewoon uitbreken, alles waar ik in zit wil ik een keer uitbreken. Onlangs weer meegemaakt bij RTL, waar ik twee jaar terug ben geweest. Ik zie een opwinding aan mezelf dat ik iets anders wil gaan doen. Dan dwingen ze je om er mee door te gaan. De directie, het was een succes, dan moet je ook eigenlijk doorgaan om dat succes binnen te halen. Elke keer als je mij onder druk zet, dan ontplof ik op een gegeven moment.”

Rel met boek Pijn
In 5 Jaar Later wordt ook de rel met het boek Pijn opgerakeld, waarin RTL Boulevard een Franse schrijver hem van plagiaat liet betichten. “Dat is het ergste dat ik ooit heb meegemaakt. Als zij goede journalistiek hadden bedreven, was het nooit zo ver gekomen. Als zij mij van te voren hadden gevraagd, had ik zo kunnen overleggen dat de eerste vier hoofdstukken van Pijn in 1996 al in Propria Cures zijn gepubliceerd. Dit boek was een levensdoel van mij. In één avond is dat door één iemand de grond in geboord. Ik heb toen advocaten op Albert afgestuurd en hij heeft de hele rotzooi natuurlijk moeten intrekken. Maar toen was het leed al gedaan. Ik presenteerde in die dagen Boulevard nog wel eens. Ik vond het echt heel erg en heb nooit begrepen waar dat vandaankwam.”

Pittig gesprek met Beau van Erven Dorens dus, zeker de moeite waard om terug te kijken via Uitzendinggemist. En nu eens zien wat RTL Boulevard hier vanavond nog over zegt.

Maandag een nieuwe aflevering van 5 Jaar Later, dan met Paul de Leeuw als gast.

Zie ook:
- Beau: Ik ben over 5 jaar niet meer op tv
- Beau van Erven Dorens vanavond in 5 Jaar Later
- Jack Spijkerman stiekem aan de slag voor Vara
- Jack Spijkerman eerste gast in 5 Jaar Later
- Jan Smit in tweede serie 5 Jaar Later

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Beau kon slecht huwelijk met Albert niet goed neuken

  1. m

    Kan mij best voorstellen dat die Verlinden niet echt makkelijk is maar Beau zelf heeft ook ladingen boter op zijn hoofd.
    Praat zich erg schoon in dit interview en het is altijd de schuld van anderen , maar eigenlijk blijft deze jongen het eeuwige talent dat nooit echt doorbreekt.
    Kan mij niet voorstellen dat Beau het top vind om in een dom strak pak naast Joling te staan.
    Vind hem wat dat betreft steeds verder afzakken

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Beau: Ik ben over 5 jaar niet meer op tv | Zappen

  3. Remko

    Dat verhaal van de Guusje uitzending was al bekend. Dat heeft Albert zelf ook al eens verteld. Beau is veel te emotioneel. We moeten niet vergeten dat Albert een opleiding heeft op de kleinkunst academie die kan heel goed acteren en emoties onderdrukken en op laten komen wanneer ze nodig zijn. Als Albert toen niet de uitzending had gemaakt was er niets anders geweest dan een huilende Beau in beeld. Nu is het een memorabele uitzending geworden en het heeft er wel toe geleid dat als een beroemd iemand is overleden men toch al snel inschakeld op Boulevard. Hoe je het ook bekijkt Boulevard is ondanks het vertrek van Beau gewoon blijven bestaan en dat komt hoofzakelijk door Albert. Ik kan me voorstellen dat dat voor Beau wel eens pijnlijk moet zijn die uiteindelijk bij Talpa de krachtmeting met boulevard aanging maar daar hard heeft verloren.

      /   Reply  / 
  4. Simon Barresloot

    Ik snap de ophef niet. 5 jaar later, wat is dat in godsnaam? In een normaal mensenleven het verschil tussen een bureaustoeltje verder naar rechts en een extra leaseplant op het kantooreiland. 15 jaar okee, maar 5 jaar…?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>