Gerard Joling was furieus om houding SBS 6

Een conflict dat zich maanden voortsleepte, zorgde bijna voor een breuk tussen Gerard Joling en SBS 6. Dat vertelt Joling aan RTL Boulevard. “We zijn al vier maanden in een soort strijd verwikkeld. Ik heb gezegd ‘ik ben er nu wel een beetje klaar mee. Wat er nu nog gebeurt, interesseert me geen reet meer’. Toen hebben ze uiteindelijk gezegd dat we toch op dezelfde voet verder gaan. Daar ben ik heel blij mee.”

De twee blijven tot het einde van dit 3-jarige contract samenwerken, het is de bedoeling om na september met elkaar door te gaan. Al zal daar nog een pittige onderhandeling aan voorafgaan.

Exacte bedragen zijn niet bekend, maar naar verluidt verdient Joling nu 1,5 miljoen euro per jaar voor zijn presentatiewerkzaamheden bij SBS 6. De zender heeft hem een aanbod gedaan dat contract open te breken zodat het met twee jaar verlengd kan worden, maar dan tegen een salaris van een half miljoen euro, meldt RTL Boulevard. Joling: “Vijf ton is heel veel geld. Maar daar zijn we in ieder geval niet uit gekomen. Bedragen kan ik niet noemen.”

Eerder kwam al naar buiten dat SBS 6 graag wat salaris wil terugzien voor alle maanden dat Joling niet op de buis was. Het maakte Joling ‘furieus’. “Ik heb zo veel gedaan voor die zender, dat wil je niet zomaar loslaten. Maar als je zoveel tegenwind krijgt, maanden achter elkaar, omdat ze vinden dat je teveel verdient, dan word ik furieus. Je kunt ook niet tegen een speler op de reservebank van een goed voetbalelftal zeggen dat hij geld moet terugbetalen omdat hij op de reservebank zit.”

Joling zegt niet goed te liggen met John de Mol, de nieuwe aandeelhouder van het bedrijf. “Ik ben geen dikke mik met John, nee. Maar voor mijn carrière, wat ik nu al 27 jaar doe, is hij niet heel belangrijk geweest. Ik heb altijd wel in zijn shows opgetreden, overal. Maar ik ben zeker geen dikke mik met John de Mol, dat heb ik de afgelopen maanden wel gemerkt.”

De komende tijd blijft het dus onrustig rondom presentator Gerard Joling. Uit de intenties die SBS 6 gisteren in een persbericht uitsprak, zou je kunnen opmaken dat Joling nog voor september op de buis komt. Tegelijkertijd lijkt er nog geen format te zijn gevonden waar beide partijen happy mee zijn. Als je dan nog in de zomer – of liefst daarvoor gezien de sportevenementen – iets op de buis wilt brengen, gaat dat heel lastig worden. En als Albert Verlinde dan nog afkondigt dat RTL ook wel oren heeft naar de presentator Gerard Joling…

Zie ook:
- ‘Nooit meer Joling en Gordon over de Vloer’
- SBS en Joling spreken intentie uit voor verdere samenwerking
- Joling: Deze week duidelijkheid over toekomst bij SBS
- Conflict Joling en SBS 6; contract loopt bijna af
- SBS legt Gerard Joling nog 3 jaar vast
- Joling even klaar met grote studioprogramma’s

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Gerard Joling was furieus om houding SBS 6

  1. Frank

    Ik denk dat RTL geen oren heeft naar de presentator Gerard Joling, maar naar de personality Gerard Joling. Bij Patty Brard heeft de transformatie terug naar realitypersoonlijkheid namelijk ook bijzonder goed uitgepakt. Dit soort mensen moet je geen shows laten presenteren, maar in een programma zetten waar ze zichzelf kunnen zijn.

      /   Reply  / 
  2. Richard

    Het wordt eens tijd dat Gerard jolling op zijn plaats gezet wordt.
    deze persoon is dus vergeten waar hij vandaan komt en denkt dat alles om hem draait.
    gewoon er uit schoppen en exit jolling.
    het enigste wat hij nu nog kan is mee liften op het succes van een ander met covers en dergelijke.

    bah wat een goed koop mannetje is dat ben al lang klaar met hem.

      /   Reply  / 
  3. B.K.

    Het zou natuurlijk wel heel tof zijn als hij naar RTL gaat. Daar zitten nu ten slotte al z’n vrienden ook (Patty Brard, Patricia Paay, Carlo & Irene, Gordon (in mindere mate :P )). Het zou wel leuk zijn als hij weer eens wat kan doen met Carlo & Irene, want dat is altijd leuk. Of toch nog een leuk programma met Gordon, maar ik zie hem bij RTL geen grote shows doen. Daar hebben ze veel betere mensen voor.

      /   Reply  / 
  4. Stef

    Ik ben het met Richard eens. Joling is geen goede presentatie. Als personage vind ik het een leuke vent, en zou hij een leuk programma kunnen maken, maar hij is die 1,5 miljoen euro zeker niet waard!

      /   Reply  / 
  5. WIM BONGERS

    Wat is die GERARD NAIEF.
    Heeft hij nu zelf niet in de gaten dat de kijkers genoeg van hem hebben.
    Wat n capsones heeft die man !!!

      /   Reply  / 
  6. Pingback: John de Mol en Gerard Joling in late Eva Jinek op Zondag | Zappen

  7. Pingback: RTL werkt aan terugkeer tv-duo Geer en Goor | Zappen

  8. Pingback: Geer en Goor gaan samenwonen voor nieuw programma | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>