‘Nooit meer Joling en Gordon over de Vloer’

De kans dat het legendarische programma Joling & Gordon over de Vloer ooit nog terug op tv komt, is volgens Evert Santegoeds nihil. Dat vertelt hij op Radio 538. Voornaamste breekpunt is dat Joling bij SBS onder contract staat en Gordon bij RTL. “Of Gerard moet naar RTL gaan, maar die kans is niet zo heel groot volgens mij. Daar zou je wel weer Geer en Goor kunnen maken. Maar de rechten van het format liggen bij John de Mol en die zal er geen zin in hebben om de concurrent aan een hit te helpen.”

En dan bedoelt Santegoeds vooral dat hij Joling bij een concurrerende zender niet aan een hit wil helpen. Joling vertelde gisteren al dat hij en John ‘geen dikke mik’ zijn. Met de nieuwe topvrouw Georgette Schlick kan hij wel goed overweg, vertelt de zanger/presentator op Radio 538. “Maar uiteindelijk is het toch John de Mol die alles bepaalt.”

Joling zelf staat niet afwijzend tegenover een nieuwe serie. “Als het in goede harmonie zou verlopen, dan sta ik daar absoluut niet negatief tegenover. Vorig jaar heeft Gordon me natuurlijk benaderd voor een film. Hij was bang dat het uiteindelijk toch uit de hand zou lopen en koos ervoor om de relatie goed te houden. Een film was natuurlijk wel krankzinnig! Ik heb het script gelezen en dat was te leuk. Gordon is afgehaakt en dat is jammer, want er waren al wel wat sponsors rond.”

Joling zegt dat er bij SBS nu enkele formats in optie zijn genomen, waaronder een 24-uurs-reality-ding van Eyeworks, dat in Nederland nog nooit is gedaan. Ook zou er een programma liggen met een muzikale reis door Europa, op zoek naar de oorsprong van muziek. Het toeval wil dat Frans Bauer een dergelijk programma voor de Tros aan het maken is.

Evert Santegoeds wist overigens nog wat inside informatie te brengen over het salaris van Joling, die voor 1,5 miljoen euro per jaar op de loonlijst staat. “Het is een restant van het succes van de ijsdansshows, de oorlog die tussen RTL en SBS woedde en glansrijk door Joling en SBS is gewonnen. Toen werden ze enthousiast en wilden ze Joling vastleggen. Maar hij kon op vrijdagen drie schnabbels doen in de tijd dat hij stond te presenteren in de studio. Zijn manager heeft toen gezegd dat SBS hem moest betalen voor het presenteren en het afkopen van die schnabbels. Maar wat gebeurde er? Terwijl de eindtune nog liep en Joling zijn schaatsen nog aanhad, zat hij al in de auto om toch die schnabbels te doen. Daar was wat ergernis over.”

Zie ook:
- Gerard Joling was furieus om houding SBS 6
- SBS en Joling spreken intentie uit voor verdere samenwerking
- Joling: Deze week duidelijkheid over toekomst bij SBS
- Conflict Joling en SBS 6; contract loopt bijna af
- SBS legt Gerard Joling nog 3 jaar vast
- Joling even klaar met grote studioprogramma’s

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “‘Nooit meer Joling en Gordon over de Vloer’

  1. relatiegeschenken

    Ik dacht al dat het breekpunt is dat Joling bij SBS onder contract staat en Gordon bij RTL.

    We jammer, moest er altijd erg om lachen

      /   Reply  / 
  2. Bernie

    De kans dat het terugkomt wordt nu alleen maar groter. Geer heeft straks geen exclusief contract meer met SBS, en Albert Verlinde had het er gisteren over dat RTL al interesse had in Geer. Geer en Goor over de vloer hoeft het niet te worden, maar een ander format met die twee, op RTL4 is zeker niet onmogelijk.

      /   Reply  / 
  3. gk

    Wat heeft iedereen toch met dat ongelooflijke domme gedoe.

      /   Reply  / 
  4. Robin

    Evert Santegoeds zit er wel vaker naast, rioolnicht

      /   Reply  / 
  5. B.K.

    Voor zover ik weet liggen de rechten van Joling & Gordon Over de Vloer bij RTL. Sterker nog, ze hebben het afgelopen zomer nog (met succes) herhaalt op RTL 4. Daarbij was Talpa niet eens de producent van het programma, maar Blue Circle, nota bene een productiebedrijf die indirect bij RTL hoort.

      /   Reply  / 
  6. vinn

    Ze kunnen het natuurlijk ook combineren met de diva’s draaien door..
    Geer&Goor vs. Patty&Patricia
    Of Geer&Patty vs. Gorden&Patricia
    En willen ze Tatjana er toch bij dan zou altijd Hans Klok, Mari van der Ven of Fred van Leer erbij kunnen.

    Ik zie het wel zitten
    Diva’s over de vloer

      /   Reply  / 
    1. Jimmy

      Verder alles goed?

        /   Reply  / 
      1. Tja...

        Ik betwijfel het!

          /   Reply  / 
  7. kwikjealex

    Hij kan ook gewoon losse contracten nemen, dat hij overal kan werken.
    Dan lijkt het mij wel leuk, een nieuw seizoen.

    Maar John zal denk ik echt wel een nieuw seizoen maken. 1,6 miljoen kijkers zou SBS niet dood aan gaan.
    Verder blijft John gewoon een producent.

      /   Reply  / 
  8. Pingback: RTL werkt aan terugkeer tv-duo Geer en Goor | Zappen

  9. Pingback: ‘Geer en Goor met kruising Froger-soap en Over de Vloer’ | Zappen

  10. Pingback: Geer en Goor gaan samenwonen voor nieuw programma | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>