Jochem van Gelder heeft 18 formats liggen

Als de comeback van Jochem van Gelder aanslaat, mag SBS 6 in zijn handjes knijpen. In de periode dat het voormalige NCRV-gezicht niet op tv was te zien, heeft hij namelijk veel nieuwe formats bedacht. Dat vertelt hij aan Televizier. “De pauze is heel goed voor me geweest. Je leert dat gekke tv-wereldje van een afstand bekijken en gaat eens nadenken: ik heb twintig jaar televisie gemaakt, wat wil ik nog meer? Nou genoeg, ontdekte ik. Ik heb 17 à 18 nieuwe formats bedacht met m’n gekke kop.”

In het programmablad herhaalt Van Gelder een aantal keer mis gegrepen te hebben bij onderhandelingen voor een nieuwe tv-klus. “Ik had eigenlijk al rap contact met RTL 4 over een programma dat ik zou gaan presenteren. Alles was in kannen en kruiken, maar vlak voor de uitzending kreeg ik te horen dat het toch niet doorging. Ze hadden een ander programma, dat vonden ze leuker. Daarna had ik nog een keer bijna iets te pakken bij de publieke omroep. Ik was ongeduldig, heb van alles voorgesteld. Dat kan tegen je werken, dat ze gaan denken: Jochem is wanhopig naar iets op zoek. Dat is het laatste wat je wilt: desolaat overkomen.”

Nu is hij dus aan de slag bij SBS 6 met een rubriekje in Wat Schat Je? en volgende week de eenmalige show Voor Je Moeder. Van Gelder: “Het is voor mij toch een beetje een nieuw begin. Ik merk dat het vertrouwen er is. Ik moet alleen wachten tot het juiste programma voorbij schuift. SBS 6 is hard bezig om de gunst van de kijker terug te winnen. Ik ben niet de man door wie alles ineens ten goede gaat keren; met de komst van Jochem van Gelder zal bij SBS 6 niet ineens de zon doorbreken. Maar ik hoop wel voor een paar zonnestraaltjes te zorgen.”

Zie ook:
- Jochem van Gelder hoopt op eigen serie in najaar SBS
- SBS 6 brengt Jochem van Gelder terug op televisie
- SBS vormt tv-duo van Jochem van Gelder en Paulien Huizinga

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jochem van Gelder heeft 18 formats liggen

  1. Laus

    Ik ben zeer benieuwd welke formats hij bedacht heeft. Waarschijnlijk wordt er met een grote lens gekeken naar de show ‘Voor je moeder’.
    Als dat goed gaat, gaat er vast wel een ander deurtje open. Ik ben benieuwd wat John met hem van plan is.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Jochem van Gelder terug met zaterdagavondshow | Zappen

  3. Pingback: Jochem van Gelder maakt na Praatjesmakers nu Alles Kids | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>