‘Avro-baas Peter Lubbers nieuwe zenderleider SBS 6′

Peter Lubbers wordt de nieuwe zenderleider van SBS 6. Althans, dat stelt Het Parool vandaag in een groot artikel over de noodlijdende zender. Lubbers moet Remko Terlouw opvolgen, die deze week plotseling vertrok als programmaleider SBS 6. Peter is nu nog tv-directeur bij de Avro, daarvoor was hij de programmadirecteur bij RTL 7. Lubbers zelf ontkent de overstap overigens in de krant.

Toch zou het geen gekke zet zijn. Peter Lubbers maakte jarenlang deel uit van het zendermanagement van RTL 4 voordat hij met RTL 7 aan de slag ging. Door te focussen op sport en meer typische mannenprogramma’s groeide RTL 7 uit tot een succesvolle zender, niet in de laatste plaats door Voetbal International.

De Avro heeft hij weer op de kaart kunnen zetten met enkele grote programma’s die hangen naar amusement. Weliswaar was Strictly Come Dancing niet het gedroomde succes, Maestro is wel een klinkende naam voor de Avro. Ook de avonturenprogramma’s in het rijtje van Wie Is de Mol?, Expeditie Poolcirkel en straks Atlas geven de Avro, die zwaar inzet op cultuur, meer smoel.

Het Parool komt dit weekend met een uitgebreide reconstructie over hoe Sanoma en Talpa het tij niet kunnen keren bij SBS 6. In de top lijkt men voortdurend met elkaar in conclaaf. Talpa zou voor een groot deel de zender vullen met programma’s die eerder werden geweigerd, tegelijkertijd kan het productiehuis van John de Mol zijn eigen programmadirecteur Remko van Westerloo vetoën. Sanoma zou van hem afwillen, Georgette Schlick zocht zelfs al naar een opvolger, schrijft de krant. Talpa heeft dat vertrek afgehouden, waarna Sanoma zich genoodzaakt voelde de kop van Schlick te laten rollen. Het vertrek van Dick Molman bij Sanoma is volgens de krant een rechtstreeks gevolg van de slechte prestaties bij SBS 6, welke als een molensteen om de nek van het uitgeefbedrijf hangt.

Overigens zeggen Sanoma en Talpa zich niet te herkennen in de reconstructie. “Er is sparake van onjuiste interpretaties en anonieme reacties waar we niet op ingaan”, zegt Sanoma. “Voor ons is van belang dat SBS, Sanoma en Talpa in goede gezamenlijkheid de juiste stappen zetten om SBS terug te brengen naar de positie waarvan wij vinden dat die bij SBS past. Daarvoor is tijd en rust nodig. We hebben al een groot aantal belangrijke stappen gezet. Het is juist dat het resultaat langer duurt dan we hadden voorzien of gehoopt. We zijn ervan overtuigd dat we op langere termijn het beoogde resultaat zullen bereiken.” Talpa omschrijft het artikel als ‘tendentieus, dat bovendien wemelt van de feitelijke onjuistheden’.

Zie ook:
- Programmaleider SBS 6 Remko Terlouw per direct weg
- Sanoma-topman Dick Molman vertrekt
- Nieuwe Avro-baas Lubbers: Avro moet meer smoel krijgen
- Aderlating voor RTL 7: Zenderbaas Peter Lubbers naar Avro

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “‘Avro-baas Peter Lubbers nieuwe zenderleider SBS 6′

  1. Martijn

    Dat zou een verstandige keuze zijn van sbs! Weet goed wat de kijker wil zien en weet wat er past bij het profiel van een zender.

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Hij heeft trouwens ook het darten weer onder de aandacht gebracht en met veel succes blijkt nu.

      /   Reply  / 
  3. Karel

    Remko terlouw was GEEN programmaleider SBS6. Dat is Remko van Westerloo zelf sinds hij in 2012 begon.

      /   Reply  / 
    1. RTL4

      Remko terwijl was WEL zenderleider van SBS6. Remko van Westerloo is programmadirecteur van SBS (dus SBS6, NET5 en Vero)

        /   Reply  / 
  4. Mike

    Nee hoor, remko terlouw was GEEN programmaleider, maar adjunct programmaleider. De leiding van de zender is in handen van Remko van Westerloo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>