Juiste show op het juiste moment? Beter dan het Origineel

jeroen van der boomSBS 6 introduceert vanavond een nieuw amusementsprogramma – op een doordeweekse avond: Beter dan het Origineel. Hierin zien we of bekende Nederlandse zangers en zangeressen erin slagen om adaptaties van grote hits beter te laten klinken dan het origineel. Het idee voor Beter dan het Origineel hangt al heel lange tijd boven de markt, Jeroen van der Boom stapt nu door de openstaande deur.

Goed en wel beschouwd was het Nationaal Songfestival van 2010 al een voorloper van Beter dan het Origineel. Het is het jaar dat Vader Abraham een demo dropt van Ik Ben Verliefd (Shalalie Shalala) waarna een ieder zijn eigen arrangement en interpretatie er op mag los laten. In 2012 worden programmamakers pas ècht geïnspireerd door Sandra van Nieuwland in The Voice of Holland en de dikke nummer 1-hit van Triggerfinger met Lykke Li’s I Follow Rivers.

Een tv-programma waarin bestaande hits opnieuw worden bewerkt kan niet uitblijven, in eerste instantie lijkt Reinout Oerlemans dit te gaan maken voor de Avro. Maar amusement is niet langer een speerpunt binnen de publieke omroep en nu heeft SBS 6 dus de primeur met Beter dan het Origineel.

“Ja, het poortje staat open, en ik stap net op het juiste moment in”, erkent Jeroen van der Boom aan deze blog. Met het succes van late night-programma De Beste Liedjes van… lijkt hij de aangewezen persoon voor deze klus. “Dat programma was een manier van testen, een opwarmer. Ik op de piano, de lekker losse sfeer en muziek maken met artiesten sprak heel erg aan. Nu wordt het echt een show, maar niet met verkleedpartijtjes. We willen niet op Elvis of Madonna lijken, maar echt een nieuwe versie neerzetten.

Dat Beter dan het Origineel niet in het weekend staat geprogrammeerd, vindt Van der Boom wel prima. Sterker nog: hij hoopte al dat in elk geval deze eerste reeks op woensdagavond terecht zou komen. “Dat is een mooie avond, èn dan heb ik ook eerste kerstdag en oudejaarsavond. Prachtige avonden voor dit programma.”

De komst van Beter dan het Origineel betekent overigens niet het einde van De Beste Liedjes van… “Daarvan willen we nog een reeks maken van negen afleveringen. Daarna kun je nog De Beste Liedjes van de jaren ’60, ’70 en kerst maken. En er liggen plannen voor een cd.”

Beter dan het Origineel, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Jeroen van der Boom met primetime muziekprogramma
- Avro en Eyeworks komen met nieuwe muziekshow op NL1

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Juiste show op het juiste moment? Beter dan het Origineel

  1. Maurits

    Dat laatste idee is gewoon een doorvertaling van Het Gevoel Van, wat je als voorloper van IHVH kan zien..

    Vind het ook een soort rip-off van De beste zangers van.. etc ben benieuwd wat dit gaat doen

      /   Reply  / 
  2. Tim20 MJ

    Wat zendt SBS daarna uit? Volgens hun gids:
    21.30 Waar is De Mol
    22.00 De 25

    Dit lijkt me sterk

      /   Reply  / 
  3. Peter

    De juiste show op het juiste moment? Ik denk het niet, na zoveel weken drama op de woensdagavond nu ineens een amusementsprogramma programmeren. Dan hadden ze beter kunnen door programmeren op dit dit tijdslot. Gaan ze de plank mee mee mis slaan ben ik bang…

      /   Reply  / 
  4. Simon

    @ Tim20 MJ

    Waar is de Mol komt niet, Beter dan het Origineel duurt 1,5 uur. Waarom overal staat dat Waar is De Mol komt is me ook een raadsel..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>