Nog meer oude bekenden keren terug in GTST

Janine ElschotDe cast van soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden gaat opnieuw op de schop. Al zal dat niet zo ingrijpend uitpakken als menigeen verwacht. Er keren vooral oude bekenden terug. En dan geen figuren als Linda Dekker of Frits van Houten, maar jonkies die recent nog te zien waren in de soap in de vorm van een gastrol. Ze keren nu terug voor een vaste rol. Oja, de verhaallijn van Janine Elschot wordt even op een laag pitje gezet.
Dat heeft er mee te maken dat actrice Caroline de Bruijn de planken op gaat met het toneelstuk Mama. Hierin was ze al eerder te zien. Maar actrice Marianne Mudder is er uitgestapt en de cast heeft in De Bruijn een vervanger gevonden. ‘Janine’ vindt het te pittig om dit theaterstuk te combineren met haar rol in GTST, dus daarom zal Janine de komende tijd slechts zo af en toe door het beeld fladderen. Overigens verschijnt Caroline de Bruijn binnenkort ook in de kinderfilm Don.

Maargoed, de oude bekende jonkies. De eerste dook gisteren al op: Fay Fischer. Zij verhuisde begin dit seizoen met haar broer Fos en zus Florien naar Meerdijk, maar verkaste al snel naar Duitsland om een tennisopleiding te volgen. Gisteren was ze al weer te zien in Meerdijk en ze zal nu dus blijven volgens verschillende fansites.

Ook Wiet komt terug in de serie. Het halfzusje van Jack en Sjors zit op dit moment in een kliniek, maar daar wordt ze binnenkort uit gehaald.

De rollen van Wiet en Fay worden gespeeld door de actrices die dit eerder deden, te weten Anique Pappers en Sietse Remmers. Dat kan van Lucas niet gezegd worden. Die zit op dit moment in New York bij zijn vader Stefano, maar volgens verschillende fansites keert hij toch weer terug naar zijn moeder Janine. Het ligt voor de hand dat Lucas net als zijn zus Nina dan een groeispurt heeft doorgemaakt en opeens een jaar of 16 is. Dan heeft de producent namelijk niet het probleem dat de acteur telkens verwisseld moet worden, maar echte verhaallijnen om hem heen kan bouwen.

En met al die prille jeugd in de serie, kan de school in Meerdijk ook weer een lekker prominente rol krijgen. Ik kan me nog goed heugen hoe Wil de Smet werd opgesloten op het toilet en daar bijna aan bezweek! Legendarische afleveringen waren dat. Maar de laatste jaren ‘verouderde’ GTST, en verdween dus ook de school uit de serie. Nu maar hopen dat docente Helen Helmink in Canada blijft…

Zie ook:
- Hoe de vermoorde Frits van Houten toch nog opdook in GTST
- De onweerstaanbare aantrekkingskracht van Meerdijk: ook Daantje Mus terug in GTST
- Gerucht terugkeer Helen Helmink steeds hardnekkiger

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nog meer oude bekenden keren terug in GTST

  1. Pludefax

    Inderdaad ja, in plaats dat ze Wilde Slet nu weer tot leven wekken… Of Meta, of Duck..

      /   Reply  / 
  2. Herman

    FYI: met Duck bedoelt Pludefax Duck Jetten, die de rol van Stella Looymans vertolkte, een wijf bij de boulimia-club van wijlen Roos de Jager-Alberts-Tuinman

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>