Dus toch…. Ludo leeft

LudoAl maanden speculeerde ik hier over de wederopstanding van Ludo Sanders. Want ik wilde maar niet geloven dat hij echt dood was. Nu het zo lang begon te duren, twijfelde ik toch een beetje. Maar de aanhouder wint: vanavond keer acteur Erik de Vogel terug in Goede Tijden, Slechte Tijden. Endemol wil niet zeggen of hij terugkeert als Ludo of als een gemene tweelingbroer, maar het lijkt me duidelijk dat het hier om het karakter Ludo gaat. Hij zette dus toch zijn eigen dood in scene, zoals ik van begin af aan heb beweerd.
In de uitzending na de zomerstop waren er teveel signalen. De chirurg die een bekende was van Ludo, het feit dat Janine maar niet in de verleden tijd sprak over haar grote liefde, Ludo die per se door zijn hart geschoten wilde worden en de verschijning van Ludo in het nieuwe introfilmpje. Kort daarna werd dat foutje hersteld. Stefano die niet naar de crematie kwam omdat Lucas een oorontsteking had. En wat te denken van al die geheimzinnige telefoongesprekken van Janine met ‘Stefano’?

De vraag blijft natuurlijk waarom er vijf hoofdverdachten in een boot zitten opgesloten, als Ludo helemaal niet dood is. Zijn de kogels wel verwisseld, of is hij toch geraakt door verfkogels? Ik gok dat de kogels wel verwisseld zijn en Janine en Ludo willen weten wie dat heeft gedaan. En ik gok dan ook dat het niet één van hun verdachten is, maar iemand anders. Vito Andretti bijvoorbeeld, of die Frank die nu aan het hoofd staat van Sanders Inc.

Afijn, aan die ontvoering komt dus spoedig een einde. Wat voor leven Ludo en Janine daarna hebben? Heel Meerdijk, inclusief dochter Nina, zal een hekel aan hun hebben of zelfs aangifte doen van ontvoering. Ben benieuwd hoe die breuk gelijmd gaat worden.

Bekijk de terugkeer van Ludo:

Zie ook:
- Ludo leeft toch – de aanwijzingen
- GTST: Ludo leeft en Janine weet het
- GTST: Bing in complot nep-dood Ludo?
- Moord op Ludo: de ontknoping nadert

42 Reacties // Reageer

42 thoughts on “Dus toch…. Ludo leeft

  1. Joost

    Nog belangrijker: wat is de reden van dit gedoe?

      /   Reply  / 
  2. Judy

    Nu nog een andere belangrijke vraag: hoe zit het met Nick (en Lieve)????

      /   Reply  / 
  3. Herman

    Lieve heeft Nick ontvoerd om zijn kindje te ontfutselen. Staat volgens mij los van de moord.

      /   Reply  / 
  4. Jeroen

    Kan het Dian zijn?

      /   Reply  / 
  5. Kees

    Toch jammer eigenlijk dat dit officiëel werd bekendgemaakt, maar dat is meer om de kijkcijfers weer verder op te krikken. Als er niets was gezegd had iedereen vanavond achterover gevallen van verbazing, hehe! ;-)

      /   Reply  / 
  6. lamiera , dian , nikita

    redacie gtstonline.tk
    wij zelf hebben er een ander verhaal achter gezocht !
    ludo leeft maar dat is alles niemand van de 5 heeft de kogels
    verwiselt dat deed een ander maar wie ? martine vito of wel een ander uit ludos verleede ?!
    de echt moordenaar , tja moordenaar ? de geene die de koogels wel
    heeft verwiselt komt net op tijd op het ontvoerins schip aan wand met de 5 die ontvoert zijn daar gaat het op dit momend niet goed mee robber die een ards noodig heeft bige die gek word en sjors en barbera zonder waater , de echte daader verschijnt en ludo en janien zij perplecs en verbaasd ! de 5 vergeeven het hun nooit ! wat zij hebben gedaan dat gaat niet door de keel en zoo gaat heel meerdijk over ludo en janiene denken ! ze worden uitgekotst door elke inwooner van meerdijk ! wie vergeeft het ze , als wij een van de 5 waaren : echt nooit !
    maar ludo en janien kunnen de boel niet meer aan en ze vertreken alsnog uit meerdijk .

      /   Reply  / 
  7. Ikke

    Ik snap er niks meer van!
    Ik denk dat ludo gewoon leeft en alles in scene is gezet.. Dat nick bij Ludo is want Janine zegt altijd: Ludo heeft me zelf verteld dat Nick bij hem was toen de kogels werden verwisseld. Nouw dan, dan is hij niet dood!
    En die lieve, misschien moet zij charlie wel in de gaten houden van nick.
    Maar dat snap ik niet goed, want het lijkt alsof ze het kind wil! Net of Nick niet meer bij Charlie wil zijn maar bij lieve en dat kind samen wil

      /   Reply  / 
  8. Frank

    lamiera , dian , nikita; jullie kunnen voor geen meter spellen!

      /   Reply  / 
  9. Pludefax

    Ik word hier zo WARM van!

      /   Reply  / 
  10. anoniem

    ludo komt gewoon terug als zichzelf en janine en hij gaan er echt niet uit hoor…
    het is echt cool dat hij terugkomt!

      /   Reply  / 
  11. ik

    het is de moeder van sjors, martine!

      /   Reply  / 
  12. Kees

    Reactie nummer 6, jullie noemen jezelf redactie gtstonline.tk Nou krijg ik al koude rillingen bij een .tk domein maar zeg nou eerlijk…. zijn jullie bij ieder uur nederlands op school in slaap gepleurd? Dat zijn geen spelfouten meer maar gewoon prutswerk! Wordt er tegenwoordig geen normaal lezen en schrijven geleerd op de basisschool?? Sorry, vreselijk offtopic maar het moest er ff uit. Ik heb een paar keer de cliffhanger zitten bekijken maar het is gewoon kicken dat Ludo weer meedoet!! In het voorstukje van de aflevering van a.s. maandag heeft Janine het over Ludo en Nina wil Morris en haar vader zien want ze loopt al weken te liegen. Kortom…. een ontzettend dikke pluim voor onze Herman met zijn vastberaden theorie over Ludo! Petje af!

      /   Reply  / 
  13. Eveline

    Je hebt gelijk!

      /   Reply  / 
  14. anoniem

    ik wist ook al 100% dat ludo terug zou komen, hij moet alleen nog ff herstellen…
    en dan is de oude badguy weer terug:D

      /   Reply  / 
  15. Ingeborg

    bah,, egt stom dattie terug is,, ook nogal dom,, want ik vin t nogal triest,, wss omdat iedereen wilde dat ie terug kwam,, en ze anders bang zijn dat de kijkcijfers omlaag gaan.. houden ze hem er tog in,, kvin dat ie er egt uitmoest,, tijd voor n andere wrede maan/vrouw(liefst vrouw),, Neem martine hafkamp :) :)

      /   Reply  / 
  16. anoniem

    ludo heeft dat zuurstofmasker op, ik denk wel dat hij herstellende is, maar toch twijfel ik, maybe wordt hij wel in leven gehouden met dat ding en dat hij later nog doodgaat maar dat lijkt me sterk, ik kan gewoon niet geloven dat hij terug is in gtst.

      /   Reply  / 
  17. samantha

    kunnen jullie me helpen??
    ik zoek al overal waar ik de gemiste uitzendingen van gtst kan zien, van afgelopen week…

      /   Reply  / 
  18. Wieneh

    Een vreemde maan?! WUHAHA

      /   Reply  / 
  19. viktor

    ”k snap er niks meer van!
    Ik denk dat ludo gewoon leeft en alles in scene is gezet.. Dat nick bij Ludo is want Janine zegt altijd: Ludo heeft me zelf verteld dat Nick bij hem was toen de kogels werden verwisseld. Nouw dan, dan is hij niet dood!
    En die lieve, misschien moet zij charlie wel in de gaten houden van nick.
    Maar dat snap ik niet goed, want het lijkt alsof ze het kind wil! Net of Nick niet meer bij Charlie wil zijn maar bij lieve en dat kind samen wil”

    jij bent egt te dom ikke hij vertelde dat nick bij hem was voordat ludo ”dood” was want nick praatte met ludo en toen kwam janine binnen:S en als lieve charlie in de gaten wil houden geeft ze hem tog geen depresiva pillen!!!! en iedereen wist allang dat zij de baby wou hebben dat zij ze zelfs!!

      /   Reply  / 
  20. ...

    en halverwege vorig seizoen ging eral de ronde dat martine eind van het jaar terug zou komen… ik d8 eerst dat patricia het had gedaan maar die is al zo lang weg dat dat me niet logisch lijkt

      /   Reply  / 
  21. Herman

    @ Viktor: dat is dus nooit op tv geweest. We zagen dat Nick binnenkwam toen Janine met hem in gesprek was, en Janine vertrok. Maar Janine heeft Nick daar niet zien vertrekken. Sterker nog, in de laatste aflevering van het vorige seizoen was te zien dat Ludo nog even alleen was.

      /   Reply  / 
  22. Joop

    Ook even een reaktie op de spelling van lamiera , dian , nikita. Ga eens terug naar school, eis je schoolgeld terug, en koop van geld een goede spellingschecker (in jullie termen zpelinzjekker)

    Voor de anderen: ga eens op hun site kijken, het is echt te lachwekkend voor woorden.

      /   Reply  / 
  23. Joop

    En ik ben wel heel blij dat Ludo terug is, had het ook verwacht

      /   Reply  / 
  24. Kees

    @ Joop: bedankt voor je tip. Het is buiten vreselijk deprimerend weer maar die site maakt m’n hele zaterdag weer goed! Maar goed dat ze ieder bericht van het net rippen en op hun site plaatsen, dan is het nog leesbaar. Maar dit sloeg wel alles: “voor de mensne die vraagen heben over de poll chatbox en gaa zoo maar door moeten evven w8 ik heb het op dit moment heel erg druk met school” Hehehehe, welk vak? Nederlands? ;-)

      /   Reply  / 
  25. anoniem

    volgens mij is het echt ludo, die blik in zijn ogen, en als tweelingbroer gaan ze hem denk nie doen want dat wordt een beetje saai, maar erik zei dat het in het echte leven kan gebeuren, en hij is gewoon nu aan het herstellen met zuurstof , dat kan ook in het echte leven.

      /   Reply  / 
  26. roelof

    ik ben het met herman eens dat lieve nick ontvoerd zou kunnen hebben terwille van zijn kindje.
    waarom ludo zijn eigen als ware in scenario heeft gezet denk ervan dat hij en janine wil weten wie hem eigenlijk vermoordt zou heben
    maar ik denk eerder dat ludo op de hoogte was van de samenzwering van de 5 en op het feest een kogelvrijvest droeg met een zakje ketchup er boven voor de kogel.
    wat niet wil zeggen dat de 5 er iets mee ter maken hebben, ik denk dat iemand anders het gedaan heeft.
    we zien binnenkort denk ik wel wie
    en de vermissing van nick staat los met de doodscene van ludo
    ik denk dat ludo nick ontvoerd heeft als soort sidekick en dat hij daarvboor lieve de opdracht heeft gegeven om dat te doen, vandaar die vrouwenhand bij de deken en de verbasing van nick.
    en dan lieve ook de opdracht heeft gekregen om de baby bij charly weg te halen, want ludo mocht charly niet en charly is de dochter van barbara, wat trouwens niks wil zeggen maar toch.

      /   Reply  / 
  27. anoniem

    hij heeft geen kogelvrij vest aangehad want hij zit nu aan de zuurstof dus lijkt me wel duidelijk dat hij echt geraakt is hij is nu nog gewoon herstellende.

      /   Reply  / 
  28. jimbob

    ludo hersteld van de aanslag, vandaar die zuurstofmasker. Enne, kan het nina niet zijn die opeens binnenkomt en bekend?
    Ze gaat er niet uit dat weet ik, maar ludo en janine weten dat ze een psychische achtergrond heeft en doen dus geen aangifte tegen hun dochter. Vandaar iedereen totaal verbijsterd is?

      /   Reply  / 
  29. priscilla

    ik denk dat nina de kogels heeft verwisseld. Wel beter dat Ludo terug is, is heel dat gezeik over dat moordspel binnekort ook afgelopen hoop ik!

      /   Reply  / 
  30. nick

    hallo ludo was dog dood en ik wil dat en vrij komt bog is de moornaar groetjes nick de klein msn is [email protected]

      /   Reply  / 
  31. jimbob

    nick doe eens goed schrijven

      /   Reply  / 
  32. anoniem

    ludo komt deze week weer terug naar meerdijk en staat dan oog in oog met rosa:D
    echt vet vind ik dat, hij komt dus nu definitief terug.

      /   Reply  / 
  33. sandra

    Goh,dat was ook wel te verwachten he dat ludo terug zou komen,ik denk nl dat Nick Ludo heeft vermoord en dat Ludo en Lieve Nick uit de weg hebben geruimd en dat ze achter Valentijn aanzitten. Vreemd hoor….

      /   Reply  / 
  34. Yelliej

    De verdwijning staat apart van ludo, want Lieve is gewoon de zus of familie van Nick. Ze zijn allebei toevallig belgisch! Maar ik heb gelezen dat Jack het huis van Lieve vind en ook de ware indentiteit. En ik heb inderdaad ook gelezen dat Rosa met een oude bekende oog in oog komt te staan! Word het dan toch weer wat leuker??

      /   Reply  / 
  35. anoniem

    ik vind het echt zo vet dat ludo weer terug is, hij hoort echt in gtst het is weer ouderwets. en mensen zeggen van ja misschien is het ludo wel niet, want hij wou ook bijna niet zoenen met janine, maaar dat slaat echt helemaal nergens op want hij wou gewoon nie dat janine hun zo zag, want hij verzorgd ze nou niet echt goed, straks wordt janine daar weer boos om en krijgen ze weer ruzie, maar ik hoop het niet natuurlijk.

      /   Reply  / 
  36. Anoniem

    Ik vind het ook heel vet dat Ludo weer terug is!!!! , maar nu hij terug is missen we nog een persoon en dat is Nick! Iemand enig idee waar hij zou kunnen zijn??

      /   Reply  / 
  37. Anoniem

    Zou Morris de kogels echt hebben verwisseld??

      /   Reply  / 
  38. Kees

    Nina ontdekt vrijdag wat Ludo voor haar verborgen hield. Maandag breekt er paniek uit, maar de moordenaar maakt zich op tijd bekend! Toevallig is Nina aan boord. Ik ga weer gokken…. Nina wilde alsnog haar vader vermoorden.

      /   Reply  / 
  39. Yellie

    Het is Morris niet!!

    Dat kan gewoon niet, het lag té ver voor de hand

    Nu maar afwachten wie het wel is, iemand enig idee?

      /   Reply  / 
  40. Marieke

    Zou het niet kunnen zijn dat Morris Nina dekt? Ook gezien de reactie van Nina? Ze houdt zoveel van Morris, maar is opeens heel blij dat Ludo Morris zal straffen voor de vermeende moord op hem. Ze leek ook bang… De tijd zal het leren, maar volgens mij is Nina de dader.

      /   Reply  / 
  41. somwhone

    2 aanwijzingen dat morris de dader niet kan zijn:

    1 op het moment dat de kogels door een onbekend persoon met handschoenen worden verwisseld, zie je dat diegene VOOR het bureau staat, later als morris zich herrinert dat hij die kogels verwisselde zie je hem ACHTER het bureau staan

    2 nadat ludo werd neergknald stonden sjors en bing te prate in het laura’s huis. sjors hoorde geluid in de keuken alsof iemand hun zat af te luisteren maar ze praten gwn weer door, morris kan niet diegene zijn die hun afluistert want hij was toen in t ziekenhuis..

    of morris t gedaan heeft weet ik niet maar er is duidelijk meer, misch zie je dat pas jaren later net als die moord op frits die uiteindelijk ook niet door hannie maar door zn tweelingbroer was gepleegd

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>