Cliffhanger GTST 2010/11: De potentiële slachtoffers

Petje af voor de cliffhanger van dit seizoen Goede Tijden Slechte Tijden. Na de Bassie & Adriaan-editie op een speedbootje van vorig jaar met enkel de vraag wie de vader van Sjors’ kindje zou zijn, heb ik dit keer echt met spanning naar de laatste aflevering op het huwelijk van Noud & Nina gekeken. Daar loste Wiet uiteindelijk een aantal schoten en stortte de dakconstructie van de feesttent in. Met opnames op een begraafplaats die inmiddels achter de rug zijn, lijkt het de vraag: wie overleeft de cliff niet?

Een aantal figuren is op voorhand uit te sluiten, omdat ze niet in de tent aanwezig waren (Tanya/Tineke, Jack, Wiet, Jef) of omdat de makers bijvoorbeeld onmogelijk de harmonie van het gezin Bouwhuis overhoop gaan halen. Van een aantal andere acteurs is bekend dat ze recent nog opnames hebben gehad, zoals Nick, Ludo, Charlie, Maxime en Rik. Daarmee is het aantal mogelijke slachtoffers al flink teruggebracht.

Wat zou nog wel kunnen?

Danny
Met de mislukte affaire met Charlie is dit karakter een beetje op een zijspoor komen te staan. Danny klust nu alleen bij Noud Bouwt en hangt in de kroeg, veel meer draagt het karakter momenteel niet bij aan de soap. Tel daarbij op dat acteur Jan Kooijman zich enorm ontwikkelt als tv-personality en een carrièreswitch zou niet ondenkbaar zijn.

Laura
Inmiddels al een dame op leeftijd die weliswaar verankerd is in Meerdijk, maar niet meer de grote verhaallijnen voor haar rekening neemt. Ik heb overigens niet de indruk dat actrice Jette van der Meij klaar is met de rol, maar het zou zomaar kunnen.

Bing
Mijn diepste wens, wat vind ik dit karakter een enorme flapdrol in de serie. Hem op brute wijze uit GTST rukken zou voor heel wat leed zorgen in Meerdijk. Hij heeft net Sjors opnieuw ten huwelijk gevraagd en Bing lijkt gelukkiger dan ooit. Club Dansatoria zou dan in handen komen van Lucas of als decorstuk verdwijnen. De Meerdijkers hangen immers meer rond in horecagelegenheden De Koning, Charlie’s of De Rozenboom.

Rosa
Waar zij in 99 procent van de gevallen opnames heeft in Huize Sanders, was Rosa wel in een glimp te zien op de bruiloft van Nina & Noud. Ze heeft al vele jaren een vaste bijrol met tenenkrommend acteerspel, maar de meest aandoenlijke blik ever. Waardoor vele GTST-kijkers toch een enorm zwak voor haar hebben. Is Rosa’s tijd gekomen na eindelijk die grotere verhaallijn met Frederik van Rossum, of mag ze nog gewoon het diner uitserveren in huize Sanders?

Janine
Ondanks het moeizame stroboscoop-licht (de effecten op de persfoto van de cliffhanger zijn verklaard) was te zien dat zij in de vuurlinie van Wiet sprong en werd geraakt. In één van de laatste shots zien we Ludo verschrikt en bezorgd kijken naar het ogenschijnlijk levenloze lichaam van zijn vriendin. Maar kan actrice Caroline de Bruijn leven van shampoo-reclames alleen? En kan de GTST-kijker zonder Janine? Ik denk het stiekem toch niet.

Overigens lijkt het me wel een zekerheid dat Wiet vroeg in het nieuwe seizoen de serie verlaat. Dat ze schuldig is aan een poging tot moord of doodslag is wel duidelijk met zoveel getuigen. Daarvoor draait ze de bak in, tenzij ontoerekeningsvatbaar verklaard. Maar dan volgt een TBS-kliniek of een psychiatrische inrichting. Jammer, Pip Pellens acteert erg goed. Maar het karakter van Wiet is wel bloedirritant dus ik kan er toch wel mee leven.

Bekijk de laatste minuut van seizoen 2010/11 terug met de schietpartij en de instortende partytent:

Zie ook:
- Cliffhanger GTST: Heel Meerdijk opgeschrikt door schoten
- GTST: Nick Sanders keert terug in Meerdijk
- GTST: Wie lost dodelijk schot in cliffhanger-uitzending?
- Lieke van Lexmond tot begin 2012 in GTST te zien
- GTST: Christophe Haddad hint op fataal einde Nick Sanders
- Verrassing in GTST: Nick Sanders keert terug in Meerdijk!
- Ook Ferry Doedens tijdelijk uit Goede Tijden Slechte Tijden
- Jan Kooijman gaat GTST tijdelijk verlaten
- Bartho Braat verlaat GTST voor drie maanden
- GTST nog tot in 2015 te zien bij RTL 4

58 Reacties // Reageer

58 thoughts on “Cliffhanger GTST 2010/11: De potentiële slachtoffers

  1. Alex

    Pip Pellens blijft in de serie hoor, ze heeft nog steeds opnames voor GTST, las ik op haar Twitter.

    Mark van Eeuwen (Jack) en Ferry Doedens (Lucas) verlaten de serie een tijdje, verder denk ik niet dat er een hoofdpersonage zal verdwijnen, maar Tanya ofzo, ik heb RTL niks horen zeggen over een dood hoofdpersonage, maar alleen een roddelblad van wie de hoofdredacteur heel vaak met nieuws komt wat helemaal niet klopt..

    Tanya was trouwens wel in de tent, ze ging samen met Lorena en Laura naar binnen.

      /   Reply  / 
  2. Gtstfites

    Dat zegt niks dat Pip opnamens heeft ze kan ook iedereen voor de gek houden of heeft ergens anders opnamens

      /   Reply  / 
  3. JustU

    Bing/ everon gaat er ook niet uit. Hij twitterde laatst nog dat ie opnamens had met Inge (Sjors).

      /   Reply  / 
  4. Alex

    Vlak voor het einde zag ik wel iemand bewegingsloos op de grond liggen in een pak, Noud?

      /   Reply  / 
  5. Kim

    Je hoort nog een soort van knal op het eind en je ziet Ludo verschikt naar iemand kijken.

    Misschien dat Frederik alsnog langskwam, want Ludo keek zo raar op op een van de laatste shots en je hoort nog een knal, terwijl Wiet allang weggerend is…

    Ik denk niet dat er een hoofdpersoon uitgaat hoor.

      /   Reply  / 
  6. Anouk

    Ik denk Nick! Hij droeg ook iets wit. En hij komt toch niet meer terug in de serie.

      /   Reply  / 
  7. M.

    Degene op de grond is volgens mij Lucas. Hij gaat er tijdenlijk uit dus dat zal wel een coma worden of zo.

      /   Reply  / 
  8. Gk

    Wat een vreselijke saaie amateuristische aflevering. Hele slechte spanning opbouw waarbij je jezelf af moet vragen of het de moeite loont om in September nog te gaan kijken

      /   Reply  / 
    1. Manon

      als je het een saaie serie vind,
      maar reageer je dan?

      dat is echt doelloos !

        /   Reply  / 
  9. Michel

    @Herman Ik denk dat de verhaallijn rondom Wiet nog lang niet klaar is. Er gaan ook geruchten dat Casper van Bohemen weer op de set is gespot. Hans van Houten misschien terug? Meest aannemelijk omdat ie ind niet zoveel meer toevoegd zou Danny zijn. En dat Rik dan met een schuldgevoel blijft zitten dat hij het nooit heeft goed gemaakt ofzo. of de begravenis is later en draait niet om de schietpartij op het feest maar, om dat Nick Maxime iets aan doet of andersom zou ook nog kunnen. Ik vond Bing ook altijd heel irritant maar, de laatste tijd juist minder.

      /   Reply  / 
  10. Laurens

    Wiet heeft toch maar 1 keer geschoten??

      /   Reply  / 
  11. Poentje

    Volgens mij was Tanya wel in de tent. Laura en Lorena hielden haar in de gaten

      /   Reply  / 
  12. Herman Roggeveen Auteur

    Maar je zag Tanya/Tineke juist wegrennen en Jack/Laura/Lorena erachteraan. Meen ik. Tanya zag haar kans schoon door alle consternatie

      /   Reply  / 
    1. Patrick

      Lijkt mij eerder dat dit Wiet was

        /   Reply  / 
  13. Mara

    Ik was onlangs in het ziekenhuis van Heemstede. Daar werden GTST opnamens gemaakt en stonden ‘Ludo’ en ‘Nick’ met elkaar te praten. Misschien ligt Charlie in het ziekenhuis?

      /   Reply  / 
  14. Pingback: Kijkcijfers vrijdag: Zomercliff GTST trekt 1,5 miljoen kijkers | Zappen

  15. raquel

    Ik denk dat er wat met Lucas gebeurt, hem zie je ook op de grond liggen. Ferry twitterde dat hij na 6 weken weer terug kwam, dus ik denk oook een soort van coma.

      /   Reply  / 
  16. danielle

    Misschien moeten ze wel twitteren dat ze opnames hebben of mogen ze dat juist niet meer, zodat wij op een dwaalspoor worden gezet en de hele zomer blijven wachten!

      /   Reply  / 
  17. Jesse

    Ik denk dat er inderdaad meerdere gewonden zijn dan wellicht alleen Janine. Aan het einde van de cliff hoor je nog wat scheuren, dan van de tent zijn waardoor er wellicht op 5 september nog een deel naar beneden komt vallen . . . .Dus dat de cliffhanger pas halverwege zou zijn

      /   Reply  / 
  18. hoi

    Jack was ook in de tent om Wiet te ‘vangen’ nadat ze geschoten had. Sjors was daar ook bij. Het is niet duidelijk te zien vond ik.
    Ik denk dat Jack er tijdelijk uitgaat door een straf, omdat het zijn pistool was die hij kwijt was en waarmee geschoten is. Daarbij heeft hij buiten werktijd gewerkt aan het tanya geval. Volgens mij mag iemand van de politie niet buiten werktijd werken.

    Verder zou ik idd verwachten dat zowel janine en lucas in een coma terecht raken en later in de serie terugkomen.

    Danny zou idd kunnen overlijden. Hij laat zo mensen met een schuldgevoel achter.

      /   Reply  / 
    1. Hahaha

      Ik zit nou ook aan de WIET.

        /   Reply  / 
      1. C

        Hilarisch ben jij zeg, niet dus. Zoek een leven.

          /   Reply  / 
        1. Hahaha

          Is goed jij eerst :)

            /   Reply  / 
  19. mike

    Tineke/Tanya was idd in de tent. Op de foto zie je zilveren schoenen met een soort bloemetjesjurk, volgens mij had Tanya zoiets aan. Ze zal wel sterven zodat er een hele zoektocht naar Jeff zal komen (waarom!! Van mij mag brombeer er direct uit).

    Zou mij zeer verbazen als Janine sterft, maar zij is wel de één van de weinige die zoiets daadwerkelijk voor zich kan houden. Ik hoop alleen dat ze blijft.

    Verder ben ik het helemaal eens dat Bing er echt uit mag, wat een verschrikkelijk karakter en Everon is echt een slecht acteur. Maar ja, is wel de ‘excuusneger’ van de serie.

      /   Reply  / 
    1. Casper

      Sinds wanneer is bing een neger?

        /   Reply  / 
  20. Emma

    Oeh, wat was dat spannend! Jullie hebben allemaal feiten waardoor ik niet meer zeker weet wie er wel/niet dood/gewond is. Maar er is sowieso iemand onder dat bord gekomen, anders zou het niet in slowmotion vallen.

      /   Reply  / 
  21. Gtst'er

    Ik heb de beelden eens op pauze gezet en ze goed bekeken! Wiet schiet en Jack pakt haar. Wiet gooit Jack vervolgens tegen die paal. Wiet probeert weg te rennen , maar Jack staat op en rent haar achterna. Wiet gooit een plantenbak voor Jack’s voeten en verdwijnt. Het bord valt. Je ziet Lucas verschrikt kijken en ziet daarna een man liggen met een wit pak aan. Lucas had een wit pak aan dus is het nogal duidelijk dat dit Lucas was. Janine is geraakt dicht bij haar pols op haar binnenarm. Ludo en Nick zijn in het ziekenhuis voor Janine en eventueel voor Lucas.

    xoxo

      /   Reply  / 
    1. Sanne

      Lucas had een blauw pak aan…

        /   Reply  / 
  22. vinn

    Een paar dingen:

    Wiet: Echt meesterlijk geacteerd, ze leek echt wel bezeten! Ik zou het zo jammer vinden als ze de serie verlaat, maar na deze stap lijkt het bijna niet anders te kunnen. Ik vond haar het leukst toen ze nog echt goede vrienden was met Lucas vooral dat ze toen beide verliefd waren op Syl.

    Nina: Is ook echt gegroied als actrice, vond haar erg echt over komen, zij zal er zeker niet uitgaan.

    Janine: Sprong duidelijk voor het schot, ze zal wel gewond zijn en zelfs mischien wel zwaar, maar mischien kwam het schot wel in haar arm of in been en dan is er opzich vrij weinig aan de hand. Hoop niet dat ze dood is.

    Lucas: Denk dat hij in coma ligt

    Danny: Hoop dat hij erin blijft, en weer met Sjors krijgt

    Bing: Hoop dat hij dood is, een onboeiend personage

    Tantha/Tineke: Was volgens mij nog steeds aanwezig (Jack rende achter Wiet aan) zou wel makkelijk zijnn als zij nu dood is, + dat we dan niet weten waar Jef is.

    Lorena, Maxime, Jack, Laura, Charlie, Rikki, Sjoerd: Hebben hopelijk niks

    Rik: zou dood van mij mogen zijn

      /   Reply  / 
  23. Willeke

    Complimenten voor de hele cast!

    Er zijn mensen die zeggen dat het op hjet einde veel te snel ging. Ik ben er wel blij mee. Je zag niet goed wat er gebeurde, dus wil je júist weer in September kijken wat er nou precies allemaal is gebeurd.

    Doe volgend jaar weer zo’n goede cliff! Maar geen bruiloft.. Hihi of Bing en Sjors worden de cliff xD

      /   Reply  / 
  24. hoi

    Ik vind het eigenlijk veel lijk op de cliff waarbij taluma is ontploft.

      /   Reply  / 
    1. vinn

      En op de brand in Scala.. maarja dat is al snel als het gebeurd om feest, dan is de groep in paniek enzo. Nu was het toch een keer een schot.
      Eigenlijk zou een cliff wel 60 (40 met reclames) minuten mogen duren,

        /   Reply  / 
      1. hoi

        vind ik ook. Volgens mij was dat vorig jaar ook zo

          /   Reply  / 
        1. J-O-R-D-Y94

          had edwin geen wit pak aan?

            /   Reply  / 
          1. hoi

            ja volgens mij wel idd:D

              /  
  25. WeetikVeel

    Ik hoop echt dat Wiet erin blijft. Dat Noud,Nina,Wiet verhaallijn vond ik belachelijk. Als normaal persoon zou je veel eerder voor Wiet kiezen dan voor een onaardige , egoïstische trut. Mijn complimenten aan Pip Pellens. Ze schijnt nog steeds opnames te hebben volgens Twitter. Tineke/Tanya gaat dood en Lucas komt in een coma en Janine ligt tijdelijk in het ziekenhuis. Ik zie Sjors,Nina en Bing het liefst alle drie vertrekken.

      /   Reply  / 
  26. Nick

    @Herman: Bericht klopt niet. Wiet had maar één keer geschoten. Vervolgens rende Jack (dus WEL aanwezig) en Sjors naar binnen om Wiet tegen te houden. Wiet duwde Jack vervolgens ergens tegen aan (misschien dat hij hierdoor in coma raakt?). Daarna rende er nog iemand achter Wiet aan (Nick?) en gooide zij die plantenbak omver.

    Jack was dus wel degelijk aanwezig!
    http://www.youtube.com/gtst#p/c/82120BB947217BBD/0/5UK9DL4WlBU
    Op 2.42 zie je Jack en Sjors en op 2,46 duwt ze hem omver.

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Jack stond, nadat hij was geduwd door Wiet, weer op en rende achter haar aan ;)

        /   Reply  / 
      1. Nick

        Ah, ik zie t ja, maar dat betekent dat hij toch nog wel in de tent aanwezig was? Of ze moeten heel snel naar buiten gerend zijn..

          /   Reply  / 
        1. Anoniem

          Dat is dus de vraag die we pas op 5 september beantwoord krijgen :P

          Tis trouwens wel een héél goedkope tent, als die bij een beetje chaos al in elkaar stort :D

            /   Reply  / 
          1. samantha

            haha dat was ook mijn reactie :P haha
            x

              /  
          2. Jesse

            Het enige wat je echt naar beneden ziet vallen is dat bord met die lichtjes wat ze zelf aan de ijzerentruss hebben vastgemaakt bij de optreedplek. Verder hoor je aan het einde een scheur, maar wat dat voor gevolgend heeft . . .

              /  
  27. Nick

    En je schrijft ook dat Tineke niet aanwezig was. Zij was daar ook, samen met Laura!

      /   Reply  / 
  28. Gtstfites

    Iedereen deed mee behalve Amy, Lana en Valentijn niet. Maar ik vind het raar dat Amy niet op het bruiloft was van haar halfzus. Ludo zat raar te kijken dat Janine levenloos op de grond ligt. Ik heb het gevoel dat die hele plank naar beneden valt

      /   Reply  / 
  29. Loes

    diegene die op de grond lag was lucas denk ik, die had een licht pak aan. of het was edwin of nick. het zou logischer zijn dat het lucas is dan kan hij idd in coma liggen voor 3 maanden. als jack geschorst word dan is hij nog steeds in de serie dus hoe zou hij 3 maanden weg gaan? misschien samen met maxime die moet binnenkort ook 3 maanden weg :p

    komt sil trouwens nog terug?

      /   Reply  / 
    1. shaggy

      kan ook noud zijn. die hadook een licht pak

        /   Reply  / 
      1. gerrie

        maxime gaat dood en lucas gaat er inderdaad voor 3 maanden uit,

          /   Reply  / 
        1. hoi

          Hoe weet je dit? Of is het alleen een suggestie

            /   Reply  / 
        2. shaggy

          lijkt me stug. Marjolein keuning is gezien op een begraafplaats tijdens opnames. nee Janine gaat dood ben er vrij zeker van.

            /   Reply  / 
          1. Hahaha

            Ben jij Shaggy van het nummer Boombastic & Ohh Carolina & Hey sexy lady ha ha ha ha ha ha ha ha ha.

              /  
  30. Jordy

    Ik ben al blij genoeg dat niemand hier iets roept als ‘Neeeeeeheeee Lucas/Edwin mag niet doodgaan want dan is er geen LuDwin meer!!!!!111!!’, want dat begint me nu echt de strot uit te hangen. Dat zijn haast iCarly-capriolen, belachelijk. Ik hoop dat Edwin kassiewije gaat.

      /   Reply  / 
    1. d

      Neeeeeeheeee Lucas/Edwin mag niet doodgaan want dan is er geen LuDwin meer!!!! ;)

        /   Reply  / 
      1. Jordy

        Touché, hehe. :P

          /   Reply  / 
  31. linda

    De geruchten gaan nu dat ferry uit de serie gaat.. Hoop het niet, zal gtst een stuk minder leuk maken. Dus miSs is die begrafenis voor hem..

      /   Reply  / 
    1. shaggy

      heb zijn verspreking gezien. ik hoop dat marly gaat. wat n tuthola is da.

        /   Reply  / 
  32. linda

    K hou idd ook niet echt van personen Zoals nina.. Maar misschien gaan ze er bijde niet uit?

      /   Reply  / 
    1. shaggy

      Ferry Doedens versprak zich. Hij noemde Marly zijn excollega. Zou Nina dan toch dood zijn? Laten we het hopen. het is een irritant karakter,

        /   Reply  / 
  33. daniel

    Ik zie op de webssite dat jeanie een wond in haar hoofd heeft. en dat nina een wond bij haar borst heeft. en er tussenin.

      /   Reply  / 
  34. melvin

    het is danny die onder dat boord belandt

      /   Reply  / 
  35. Pingback: Dus toch… Rosa Gonzalez sterft in GTST | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>