Vertrek Raynor Arkenbout uit GTST niet vrijwillig

Hij was slechts een paar maanden uit de kast en nu is hij uit de cast: Edwin Bouwhuis, het soapkarakter vertolkt door Raynor Arkenbout. In Goede Tijden Slechte Tijden was gisteren te zien hoe Edwin zijn laatste adem uitblies, geveld door het Ebola-virus. Het blijkt een plan te zijn geweest van de schrijvers, als het aan Raynor had gelegen, was hij nog lange tijd te zien geweest in de populaire RTL-soap.

Aan RTL Boulevard vertelt hij: “Het is heel kut. Ik had zelf graag langer door gegaan. Het is heel tragisch en vervelend. Maar de ludwin-gekte die er was, zal nu leuk blijven. Het is niet doorgegaan dat mensen denken ‘daar heb je weer die uitgekauwde homo’s.”

Arkenbout heeft invulling gegeven aan een omstreden karakter; Edwin werd verliefd op Lucas en moest daarmee zijn eigen geaardheid onder ogen komen. Dat was al een hele worsteling, vervolgens bleek zijn vader een homoseksuele voorkeur af te keuren. Tot overmaat van ramp raakt zijn vriendje Lucas in coma, maandenlang, wordt hij verliefd op iemand anders op het moment dat Lucas weer bijkomt. Vervolgens ontstaat opnieuw een struggle op emotioneel vlak. Net als hij daar in rustiger vaarwater komt, slaat het Ebola-virus toe.

De acteur heeft een sentimentele laatste opnametijd gekend. “Het was huilen, of de camera nu aan of uit stond. Cynthia (Bianca) en Ferry (Lucas) heb ik lekker meegekregen om die week te huilen. Iedere kans die er was om elkaar te knuffelen of te zoenen werd even genomen. Het is echt verschrikkelijk zoveel als ik die week heb gehuild.”

Het blijkt dat Arkenbout zijn uiterlijk moest aanpassen door de soap: een gladgeschoren koppie en kortgeknipt kapsel was het devies. Het eerste dat hij dan ook heeft laten groeien na zijn vertrek uit de soap, is de gezichtsbeharing. “Ik ben trots op mijn snor”, meldt de acteur op Twitter.

Zie ook:
- Raynor Arkenbout (Edwin Bouwhuis) verlaat GTST
- Liefdevol en emotioneel afscheid van Charlie uit GTST
- GTST: Edwin Bouwhuis nu ook besmet met Ebola-virus
- GTST: Spoilers wijzen op Ebola-virus bij Noud of Edwin
- GTST: Ook hoofdrolspeler zal bezwijken aan Ebola-virus
- Schrijvers GTST laten dodelijk virus los in Meerdijk
- ‘Lucas en Edwin’ onder indruk van gedoe homoscene GTST
- GTST: Homorelatie Lucas en Edwin taboe in Meerdijk

50 Reacties // Reageer

50 thoughts on “Vertrek Raynor Arkenbout uit GTST niet vrijwillig

  1. Joop

    Op deze website is er opvallend veel aandacht voor programma’s met een homo verhaallijn of karakter. Ik begrijp dat het onderwerp onderbelicht is op televisie maar jullie maken er wel een heel speciale groep van. Dit geld overigens ook voor de GTST overkill in de berichtgeving. Samen met Uit de kast kan je GTST op deze blog bijna 1 op 1 volgen. Jammer.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      De homoverhaallijn was spraakmakend, net als het Ebola-virus dat nu in GTST heerst. Daardoor valt er veel te melden. Overigens maak ik melding van elke exit van een hoofdrolspeler, momenteel zijn dat er erg veel.

      Uit de Kast draag ik verder een warm hart toe, vandaar de berichtgeving.

      Overigens verschijnen er maandelijks meer dan 200 berichten waarvan er misschien 10 over GTST/Uit de Kast zijn. Er blijft dus genoeg over om te klikken…

        /   Reply  / 
      1. Gtstfan!

        Er is een petitie gestart op internet: http://www.petities24.com/edwin_mag_niet_uit_gtst
        Zou je deze misschien ook willen ondertekenen? En deze onder de aandacht willen brengen? Als dit mogelijk is natuurlijk, en als je dit zelf wilt/kunt.

          /   Reply  / 
  2. Max

    GTST is zojuist hun enige kans op kijkcijfers verloren. De helft keek toch alleen voor Ludwin

      /   Reply  / 
    1. Rianne

      Ik moet toegeven ik ben begonnen met kijken vanwege Lucas en Edwin, maar nu hij binnenkort alweer een jaar is overleden ben ik niet gestopt met kijken.

      Ik mis Edwin nog wel elke dag, Zijn relatie met Lucas was en is nog steeds mijn favoriet

        /   Reply  / 
  3. Chant

    Ik vindt het zo zonde dat Raynor uit de serie is geschreven, je had nog zoveel kunnen doen met hem.
    Echt jammer, ik vindt het een leuke jongen.
    Ze hadden beter Bing uit de serie kunnen schrijven.

      /   Reply  / 
  4. Chant

    @ Max ben het helemaal met je eens, Lucas en Edwin maakte gtst wel extra leuk om naar te kijken.
    Ik vondt het zo’n leuk stel samen.

      /   Reply  / 
  5. -

    De leukste persoon uit heel gtst schrijven ze eruit? Ik keek idd ook echt voor lucas en edwin

      /   Reply  / 
  6. Levi

    Die snor kan hij beter weglaten. Ziet er heel Duits uit

      /   Reply  / 
  7. Martijnjdd

    Ik ben ook begonnen met kijken door de ontluikende liefde tussen Edwin en Lucas. Nu deze verhaallijn wegvalt, ben ik benieuwd of ik de serie nog lang zal blijven volgen.
    Jammer dat er geen blijvende homorelatie in GTST meer is.

      /   Reply  / 
  8. Juize

    Wanneer komen de 2 Turkse dames in de serie dan?

      /   Reply  / 
  9. Jeroen

    Wie weet wordt onze Mega Toby wel het nieuwe vriendje van Lucas.. Denk dat het wegvallen van Edwin er weer een nieuw soort verhaal lijn ontstaat. Dan ze het personage Bing de serie uit moet worden geschreven staat als een paal boven water.. Laat de schrijvers daar maar iets mee doen. Dan kan Everon zich richten op zijn serie over de brandweer. Die wil ik nu wel eens zien..

      /   Reply  / 
  10. StefanXVI

    Ik vond het trouwens echt belachelijk hoe erg Boulevard hierover spoilerde gisteren! Ik moet zeggen dat ik de exit van Raynor al op een andere manier had vernomen, maar dat een ander RTL-programma een clue op zo’n manier een uur van tevoren verraad kan ik iet begrijpen.

      /   Reply  / 
  11. [email protected]

    @Juize als het goed is woensdag. Ik denk dat er dan ook een update van de leader komt. Ik ben benieuwd hoe de volgorde wordt van de leader, nieuwe foto’s (ik denk zoiezo een nieuwe foto van Laura vanwege een andere kapsel), snelheid en achtergrond.

      /   Reply  / 
  12. dom

    Wat zeurt iedereen dat ze niet meer gaan kijken nu edwin dood is? Hij acteerde matig en samen met lucas had ie veel te veel seksscene’s. Ik vind het ook wel jammer dat hij eruit is en had het niet verwacht. Maar hoe ze hem eruit geschreven hebben is wel epic. En het is zeker niet de reden waarom de mensen naar GTST kijken, want gaat al heel lang goed, ook voordat de familie bouwhuis erin was waren de kijkcijfers zo hoog. De verhaallijnen zijn de laatste tijd gewoon spannend en boeiend.

      /   Reply  / 
  13. gtstfites

    @dom dan mogen ze Bing er ook uitgooien

    Komt er geen vervanging voor Edwin?

      /   Reply  / 
  14. maurits

    Stelletje sukkels daar die schrijvers, hopen dat de kijkcijfers instorten, want ja wel veel mensen en ook ik keken alleen vanwege deze story, na de begrafenis komende week, is voor mij gtst van de baan, adios!

      /   Reply  / 
  15. Gtstfan!

    Echt, ik ken serieus nog niemand die het niet erg vindt dat Edwin eruit is geschreven?! Ik snap de gtst redactie echt niet.. Zoveel mensen keken of zijn gtst gaan kijken, vanwege de Ludwin-verhaallijn? Het is ook mijn favoriete verhaallijn..

      /   Reply  / 
  16. Gtstfan!

    Haha, zullen we een handtekening actie starten, om te protesteren dat ze Edwin eruit hebben geschreven?
    Niet dat het nu nog zin heeft.. maar gewoon om protest te laten horen!

      /   Reply  / 
    1. maurits

      Jaaaaaaa vind ik een zeer goed idee. In ieder geval om ons protest te laten horen en als steunbetuiging en uit respect voor Raynor. Wat vinden jullie mensen zullen we een actie gaan opstarten? (ik heb nu al van zoveel mensen gelezen dat ze er boos,teleurgesteld of verdrietig om zijn, gtst word toch voor ons gemaakt? Dus lieve medemensen zullen we samen een actie gaan starten?

        /   Reply  / 
      1. Gtstfan!

        Helemaal mee eens! Ik zie dat je al een petitie hebt gestart? Ik ga gelijk tekenen!
        Omdat ik het gewoon ontzettend jammer vindt, en idd ook als respect voor Raynor!

          /   Reply  / 
        1. Gtstfan!

          Ik ga proberen deze petitie zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen, oké?

            /   Reply  / 
          1. Teken de petitie!!

            Ja ik dacht iemand moet het initiatief nemen, we gaan nu echt even iets doen voor Raynor. Is helemaal goed, je hebt helemaal gelijk hoe meer mensen het weten en tekenen hoe beter het is. Super bedankt alvast

              /  
        2. Bericht voor GTSTfan

          Beste gtst fan ik ben al sinds gisteravond laat bezig jou een berichtje terug te sturen via hier, maar het lukt steeds niet tot mijn spijt, ik zou heel graag willen weten wat je hebt gemaild, en ik heb heel veel bewondering,respect en dankbaarheid voor jou inzet, ik hoop dat dit nu wel bij jou aankomt (te lezen is hier op de site) Vriendelijke groeten en hopelijk tot snel horens

            /   Reply  / 
          1. Gtstfan!

            Ik lees het hoor! haha Ik zie nu, dat je ook een twitter account hebt geopend? Heel goed! Hm ja kan dat gewoon hier? Of zal ik dat even ergens anders sturen?

              /  
          2. Bericht voor GTSTfan

            Dankjewel weer voor je reactie, ja het is veel beter omdat even ergens anders te doen,want deze site pakt vaak mijn berichten aan jou niet,en in het openbaar kunnen we het beter ook even niet bespreken. Ik heb idd ook sinds vanmiddag een Twitteraccount geopend. Via Twitter bereiken we denk ik op een vrij makkelijke manier een grote groep mensen. En wat helemaal leuk is, is dat Raynor vanmiddag zelf heeft gereageerd op ons initiatief en hij volgt ook het account. Heb jij misschien ook Twitter? (of kun je even een (nood/extra Twitteraccount aanmaken misschien?) Dan kunnen we in ieder geval DM sturen en ook op die manier b.v. mailadres uitwisselen. Want dat gaat helaas niet via hier in het openbaar. Het account op Twitter kun je vinden onder @actievooredwin. (sorry kan geen link op deze site daarvoor plaatsen) Ik hoop tot daar, mocht dat niet lukken ik hou het hier natuurlijk ook wel even in de gaten :)

              /  
          3. Gtstfan!

            Ik volg het account nu ook! Je kunt mij vinden onder, @gtstfan123, als je me ook even volgt, dan kunnen we elkaar privé berichten sturen!

              /  
  17. Gtstfites

    @gtstfan er moest denk ik een mannelijk personage eruit konden ze beter Bing dood laten gaan.

      /   Reply  / 
  18. Gtstfan!

    @Gtstfites Ja idd doe dan Bing! Hij is zo irritant! Maar het meeste stomme is dat Edwin nu ook niet meer kan terugkomen.. Als hij nou was gevlucht of weet ik veel wat.. :(

      /   Reply  / 
  19. maurits

    Teken nu de petitie om je ongenoegen te laten blijken over het gedwongen vertrek van Raynor. Teken via de link: http://www.petities24.com/edwin_mag_niet_uit_gtst Samen staan we sterk dus teken! Heel erg bedankt alvast!

      /   Reply  / 
    1. johan

      Beetje laat mee, ze laten hem echt niet meer terugkomen, of met moet als geest zijn

        /   Reply  / 
      1. Gtstfan!

        Dat denk ik ook niet, maarja beter laat dan nooit! Wij kijkers weten het toch nu pas?
        En het is meer bedoeld, dat je laat zien dat je er van baalt.. en als respect voor Raynor!
        Maar iedereen moet natuurlijk zelf weten of ze het willen tekenen..

          /   Reply  / 
      2. Teken de petitie!!

        Dankjewel voor de reactie’s, wij weten het natuurlijk nu pas, en konden niet eerder een actie ondernemen, anders hadden we dat natuurlijk eerder gedaan. Over dat hij dan zou moeten terug keren als geest,dat is op zich niet nodig er is een mooi scenario bedacht (op de gtst fansite staat het hele verhaal) maar in het kort komt het er op neer dat er best mogelijkheden zijn, en dan heb ik het over de “comadroom” van Lucas. Verder hoef je natuurlijk niet te tekenen, maar wat wij hier vooral mee willen laten zien is dat er zoveel mensen niet begrijpen dat dit is gebeurd, wij willen dat graag wel duidelijk maken aan de makers (op een vriendelijke manier) als je niks zegt kunnen ze er ook niet iets mee doen natuurlijk. En bovenal ook als compliment en uit respect voor Raynor doen we dit, omdat wij hem in ons hart hebben gesloten. Heel erg bedankt alvast, met hoe meer mensen tekenen hoe sterker het signaal!

          /   Reply  / 
  20. Dinges

    Zo erg vind ik dit niet. Hij acteerde slecht en het personage was er alleen maar zodat Lucas een vriendje kon krijgen.
    En de helft van de kijkers gaat hierdoor echt niet afhaken. Hoogstens een paar duizend.
    Al had ik ook liever gezien dat Bing degene was die doodging.
    Maar liever Edwin dan Noud.

      /   Reply  / 
    1. Wouter

      Edwin is al uit gtst. Dit is maanden geleden opgenomen. Sommige mensen zijn ook echt zo dom…

        /   Reply  / 
      1. Gtstfan!

        Goh, dat weten we ook wel!
        Dit is om te laten blijken dat je ervan baalt, en uit respect voor Raynor.

          /   Reply  / 
        1. Tekenen

          Heel erg bedankt voor je reactie gtstfan, zeer veel respect voor jou, want mede dankzij jou is de petitie nu ook echt online. En wij weten wel waarom we dit doen :) Superbedankt gtstfan :)

            /   Reply  / 
          1. Tekenen

            We zijn pas een paar uurtjes online (en er is geen gtst nog in het nieuws geweest of op tv) en we hebben toch al 22 reactie’s inclusief 2 van buitenlandse kijkers! En de komende week worden dat er vast veel meer als alles nog weer meer gaat leven in NL en daarbuiten. Wij zetten onze actie voort gtstfan, we weten waarvoor we dit doen, ook al is het alleen maar voor Raynor, en als we ook de gtst redactie er nog mee zouden kunnen bereiken, zou het helemaal mooi zijn. We gaan ons uiterste best doen. Dankjewel nogmaals beste gtstfan.

              /  
          2. Tekenen

            Owh en gtstfan ik zie net dat we wel al mooi in de top 5 staan van alle pettie’s over de afgelopen 24 uur, we hebben de meenste reactie’s gehad in de kortste tijd! En het word alleen nog maar meer, voor Raynor. Thnx gtstfan!

              /  
          3. Gtstfan!

            Haha graag gedaan hoor! Jij ook bedankt, jij bent het immers begonnen haha!
            Idd, gaat al goed, en morgen begint er weer een werkdag, dus ook weer gtst enzovoort! Ik heb al verschillende dingen gemaild enzo.. Wil je precies weten wat?
            Ook echt, al is het alleen voor Raynor!

              /  
  21. Joyce

    Echt, héél erg jammer dat Edwin uit de serie geschreven is. Ik vond hem een leuke en lieve knul en heel leuk met Lucas samen. dat zij samen een stel speelden, maakte gtst echt véél leuker. heb op dit moment niet het gevoel dat ik nog wil kijken….

      /   Reply  / 
      1. Willeke

        Jongens kom op.. Edwin krijg je hier echt niet mee terug! De redactie weet echt wel dat er fans teleurgesteld zijn.. Maar hier schiet je niets mee op!

          /   Reply  / 
  22. Annie

    Ik vind het jammer dat edwin eruit geschreven is en hoop dat er snel weer nieuwe vriend is voor lucas. Ik vind het jammer dat in NL soap nooit lang een homo/lesbi koppels is dat ook gewone relatie problemen heeft zoals ollie en chris in duitsland. Hier doen we alleen uit de kast komen de problemen die erbij horen zodat het onderwerp is aangesneden en dan wordt personage eruit geschreven.

      /   Reply  / 
  23. s

    Ik hoorde ongeveer anderhalf jaar geleden dat de kijcijfers omhoog moesten en dat toen kwamen de bouwhuisjes,, Nu zijn er hoge kijkcijfers en dan gooi je de leukste eruit!Hoe dom ben je dan??HEEL DOM!!!Ja nu hebben ze (even)goede kijkcijfers omdat iedereen naar edwin (en lucas) kijkt..Wat zijn ze hier slecht mee bezig!!!
    Laat eens een (jong)personage bij zijn liefde blijven!!Gebeurt in het echte leven ook hoor!!Dan kunnen maxime, sjors en bing en jef en laura ook wel gaan.Wat zijn dat voor verhaallijnen.Dan had edwin nog makkelijk kunnen blijven!HEEL DOM DOM DOM dit van de schrijvers..

      /   Reply  / 
  24. mini

    ik vond het een irritant personage en saai.
    wist niet wat ie wilde en hield iedereen maar aan het lijntje.
    dus ik vind het niet erg dat hij eruit is.

      /   Reply  / 
  25. mini

    vreselijk die snor!

      /   Reply  / 
  26. Paul

    Hallo homo-extremisten. Edwin was NIET de leukste van GTST, dat VINDEN jullie. Het is geen feit, het is een mening. Net zoals ‘Door de Bouwhuisjes stegen de kijkcijfers’, ook dat is dikke bullshit. De kijkcijfers stegen al voor hun intrede. Tuurlijk ging de algehele gayscene kijken naar GTST, maar wie zegt dat de schijvers zin hadden om GTST in GAY-TST te veranderen? Blijkbaar hadden ze daar niet zo’n zin in als jullie hadden gehoopt. Verder acteerde Edwin slecht, en heeft hij een meesterlijke exit gehad met een geweldige acteerprestatie van Joep Sertons als Anton met zijn serum, en zelfs Raynor acteerde perfect hoe hij stierf. Briljante scène voor een briljant einde van een irritant wordende verhaallijn.

      /   Reply  / 
  27. E

    Zeg mensen,

    Hou een keer op over dat Ludwin-gezeik. Het is mooi geweest met die Gay-TST.
    Als ik dat uitgebreid en allemaal wil zien, ga ik wel naar bepaalde zenders toe.
    Het lijkt alsof het programma alleen draait om een gaytoestand.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>