John de Mol: Tv van gezelligheid naar spanning

In de wereld van televisie heb je allerlei cyclussen. Die bewegen zich vaak gelijk aan de conjunctuur. Als het slecht gaat met de economie, hebben mensen behoefte aan ontspanning, gezelligheid en vermaak. Wanneer het geld binnenstroomt, mag televisie veel harder zijn. Nu het einde van de crisis aanstonds lijkt, is het ook tijd voor een nieuwe cyclus. John de Mol denkt wel te weten wat dat wordt: Meer spanning en grenzen opzoeken.

“We zitten nu middenin de gezelligheidsfase, maar daar gaan we ook weer een keer uit”, vertelt hij in Eva Jinek op Zondag. “Ik denk dat het nieuwe programma van Gerard Joling één van de eerste symptomen is”, waarmee hij doelt op Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. “Spanning en grenzen op zoeken, dat gaat er wel weer komen.”

Tegelijkertijd zal niet alle gezelligheid van de buis verdwijnen. “RTL 4, SBS 6 en Nederland 1 zullen op zaterdagavond familiespelshows blijven uitzenden. Maar televisie is inmiddels een doelgroepenmedium geworden. De ene zender richt zich op vrouwen, de ander op jongeren. Dat leidt ook tot meer doelgroeptelevisie.”

Met de Showbizzquiz hoopt John de Mol een nieuwe familiespelshow te lanceren. “Er is al jarenlang een tendens op tv, met programma’s als RTL Boulevard en Shownieuws, dat mensen graag showbizznieuws tot zich nemen. Een logische vervolgstap is om daar een quiz over te maken. Of het een hang naar nostalgie is? Ja en nee. De Showbizzquiz die wij gaan produceren lijkt inhoudelijk helemaal niet op de vroegere Showbizzquiz.”

Zie ook:
- SBS 6 wil comeback Showbizzquiz met Ron Brandsteder
- Ron en Rick Brandsteder op zaterdag met Showbizzquiz
- SBS 6 op zaterdag met Next Pop Talent en Showbizzquiz

1 Reacties // Reageer

One thought on “John de Mol: Tv van gezelligheid naar spanning

  1. Edwin

    Wat een geouwehoer weer! Dom gezwets om nieuwe rommel aan de man te brengen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>