Mooi! Weer de Leeuw gaat op de schop

De kogel is door de kerk. Ja, Mooi! Weer de Leeuw gaat ook na de zomer door. Maar het programma ondergaat wel een flinke wijziging. Eigenlijk blijven alleen de titel en het orkest hetzelfde. De rest verandert. Dat heeft Paul de Leeuw vanmorgen verklapt aan Giel Beelen. “Je moet denken aan een programma waarin geen wensen van mensen meer worden vervuld”, legt Paul uit. “Maar wees gerust: het blijft een grote amusementshow waar het hele gezin samen van kan genieten.”

Het nieuws komt niet als een verrassing. Paul de Leeuw gaf anderhalf jaar terug al aan, dat hij uitgekeken raakte op de formule. Maar afgelopen november wist hij zichzelf toch opnieuw uit te vinden met de marathon van 12 uur. Sindsdien kampt hij met een creatieve rusteloosheid, blogde hij al eens. Ook nam hij sindsdien het besluit om meer te focussen op tv-productie met zijn bedrijf Eva Media, waardoor hij Ranking the Stars en zijn column in de Vara-gids vaarwel zegde.

De grote bazen van Nederland 1 zagen de bui al hangen: Paul zou ook stoppen met zijn succesvolle weekendprogramma. Toen het gerucht enkele weken terug naar buiten kwam, werd snel een persbericht uitgestuurd dat het tegendeel sprak.

Het besluit om de formule om te gooien lijkt evengoed op het juiste moment te komen. De kijkcijfers van het weekendprogramma lopen terug en dat is niet alleen het gevolg van de programmering van concurrerende zenders. De wensen-formule raakt uitgewerkt. Alles is al eens aan bod gekomen. De mensen die nu een wens indienen, lijken vaak iets te verzinnen om maar in de show te komen. De sleetsheid is nog het meest te merken aan Paul zelf, die meer en meer op de automatische piloot werkt. Begrijp me niet verkeerd, het is een vakman die vaak weet te verrassen. Maar je merkt dat het grootste plezier er af is.

Na de zomer dus wel weer een nieuw weekendprogramma van Paul de Leeuw, vooralsnog onder dezelfde naam. Ik ben benieuwd!

Zie ook:
- Paul legt het ook op zondag tegen Linda af
- Einde van Mooi! Weer de Leeuw nu toch nabij?
- Paul de Leeuw over Eva TV: Tijd voor een omslag
- Het laatste seizoen Mooi! Weer de Leeuw?
- Mooi! Weer de Leeuw gaat internationaal
- Paul raakt uitgekeken op Mooi! Weer de Leeuw

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mooi! Weer de Leeuw gaat op de schop

  1. Nick

    Ze houden gewoon de naam voor het succes :S Losers…

      /   Reply  / 
  2. Claudia Hennink

    SPOED:
    Wij doen een beroep op Paul de Leeuw om wellicht aktie te ondernemen / aandacht te vestigen of iets anders te bedenken. Ik stuur een dergelijk bericht ook naar Paul @ Witteman oa.
    Wij wonen sinds 2003 in Emst zoals nu blijkt in een christelijk bolwerk waar bij ons in de straat de School met de bijbel gevestigd is. Onze zoon van inmiddels 8 jaar gaat naar de openbare school. Nu las ik gisteren in De Stentor dat op de School met de bijbel een leerkracht na in vertrouwen aan collega’s verteld te hebben een homosexuele relatie te hebben op non-actief gesteld is. Hij zal nooit meer lesegeven op die school. DIT MOET NIET MOGEN!
    Help dus, hioe zorgen we ervoor dat dit in Nederland niet meer kan.
    Ik hoop dat dit bericht snel gelezen wordt en op een reacite.
    Met vriendelijke groet,
    (drs.) Claudia Hennink
    Stationsweg 4
    8166 KB EMST Gelderland

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>