Omstreden uitvaart-aflevering Rambam op tv

Rambam komt vanavond met zijn uitzending over de uitvaartbranche. Het Vara-programma vindt dat er te veel kosten komen kijken in geval van overlijden, bovendien zou er niet altijd integer worden omgegaan met emoties – of er wordt zelfs misbruik van gemaakt. Begin deze maand lekte al uit dat Rambam voor deze aflevering zou werken met een nep-overledene, wat uitvaartorganisaties in het verkeerde keelgat schoot. Zij kondigden (juridische) stappen aan. Het resultaat van de verborgencamera-acties is vanavond te zien in Rambam.

“Jelte Sondij, Noel Deelen, Ronald Snijders en Linda Hakeboom zoeken uit wat het verschil is tussen een professioneel geregelde maar peperdure uitvaart en een do-it-yourself oplossing voor collega Lex Uiting”, meldt de Vara. “Je hebt net een dierbare verloren en je moet binnen een paar dagen veel keuzes maken zonder dat er duidelijkheid is over de kosten. De meeste uitvaart ondernemingen vragen je niet naar je budget tijdens de eerste gesprekken. Tegen de tijd dat je de eerste offerte hebt, is er vaak bijna geen weg meer terug: je kunt niet te lang wachten met beslissen. Rambamlaat zien dat je best kunt afdingen en ook heel goed zelf een uitvaart kunt regelen.”

Rambam, 21.55 uur, Vara (NL3)

Zie ook:
- Verkoopreisjes en lokportemonnees in Rambam
- Nieuwe stunt Rambam met nep-overledene
- Kwajongens-tv Rambam levert Derek Ogilvie streek
- Vara terug met Rambam, presentatie geheim
- Stronttrui valt slecht; ‘Actie beschadiging Harry Mens’
- Vara laat Harry Mens nepproduct aanprijzen in Business Class

1 Reacties // Reageer

One thought on “Omstreden uitvaart-aflevering Rambam op tv

  1. Peter

    Zal wel weer net niet shockerend zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>