AvroTros mengt zich niet in strijd om latenightshow

Jeroen Pauw & Paul Witteman pbMet het stoppen van Pauw & Witteman lijkt een interne machtsstrijd in Hilversum op handen te zijn. BNN/Vara krijgt een voorsprong doordat zij vanaf september al op zender mogen met de latenightshow van Jeroen Pauw solo. Maar ook de EO wil graag met Knevel + Van den Brink in de programmaschema’s terugkeren, daarnaast aast KRO-NCRV op een talkshow rond 23.00 uur.

Fusieomroep AvroTros houdt zich gedeisd. “We hebben zeker ambities. Maar nog niet. Wij hebben nu genoeg manieren om ons geluid te laten horen. We zijn heel blij met EénVandaag”, laat Eric van Stade weten.

Van Stade legt in NRC Handelsblad uit dat hij wel begrijpt waarom omroepen zo graag de opvolger van Pauw & Witteman leveren. “Het tijdslot is van cruciaal belang voor een zender. Mensen zijn klaar met hun bezigheden van die avond;t v-kijken, naar de sportclub. Aan het eind van de avond kunnen ze zich nog even laten informeren wat de opinies zijn over wat er in de wereld gaande is. Op dat moment kan je Nederland van een mening voorzien. Je geluid laten horen.”

Netmanager Marcel Peek erkent de belangstelling voor het tijdslot dat per januari vrijkomt, maar zegt geen voorkeur voor een omroep te hebben. “Het gaat mij primair om de beste mensen op de beste plekken. Voor mij staat vast: Nederland 1 heeft aan het einde van de avond een talkshow met aan tafel de hoofdpersonen uit het nieuws van die dag. Dat is de basis en blijft de basis. Gepresenteerd door de beste interviewers.”

Over Pauw & Witteman wordt overigens, zeker het lopende seizoen, gezegd dat de toon wat zuur is. Van Stade zegt daarover: “De formule is nu heel erg Hollandse journalistiek. Het is heel kritisch. Het is de het-is-bij-voorbaat-niet-goed-houding. Ik zou kiezen voor een positievere blik: het gaat heel goed, maar wat kan er beter?”

Peek is Pauw & Witteman in elk geval zeer erkentelijk, vertelt hij in de krant. “Ze hebben acht jaar lang televisiegeschiedenis geschreven. Het programma is van enorm grote waarde geweest voor de publieke omroep. Voor de start van het nieuwe Nederland 1; hun begin viel samen met de introductie van het programmeermodel. In dat model verloren omroepen hun thuisnet, werd Nederland 1 de belangrijkste zender en moesten omroepen intekenen op slots.”

Zie ook:
- Frits Barend: Pauw & Witteman stopt op goede moment
- Scheiding: Jeroen Pauw verder zonder Paul Witteman
- KRO aast weer op late night Nederland 1
- Eva Jinek verliest zondagmiddagshow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>