Kaiser Chiefs, 3VOOR12 en Zappen

Vorige week ging de telefoon. Of ik iets leuks kon vertellen over de Kaiser Chiefs voor 3VOOR12.TV, het muziekprogramma van de VPRO op vrijdagavond. En dat allemaal naar aanleiding van deze foto, genomen op London Calling 2005. Terwijl de meeste mensen ergens dronken in een kroeg zaten (want Koninginnedag) was ik de hele dag in Paradiso om bandjes te interviewen en later op de dag te recenseren. Waaronder Kaiser Chiefs.
De Britse band stond op het punt van doorbreken in Nederland. In Engeland waren al enkele hitsingles verschenen en die roem was ze naar Holland vooruitgesneld. Toen de band tegen middernacht opkwam, stond de zaal op exploderen. En met een expressieve frontman als Ricky veranderde het publiek al snel in een kolkende mensenmassa.

En dat werd bijna een wildwaterbad toen Ricky besloot zelf in het publiek te springen (enkele optredens later zou hij daarbij zijn been breken). Toen de beste man vlakbij was, strekte ik mijn arm en drukte op het knopje van mijn fototoestel. Een lucky shot, maar wat een alleszeggende foto.

Dat vonden ze bij 3VOOR12, mijn toenmalige werkgever, dus ook. Nog vele malen ben ik teruggevraagd als fotograaf, terwijl ze een bestand hebben van mensen die toch echt veel mooiere foto’s maken dan ik (niet doorvertellen hoor). En nu vroegen ze me dus terug voor een aankondiging. Vorige week in het VPRO-gebouw voor de camera gestaan, in drie takes stond het erop. Vannacht op tv!

3VOOR12.TV, 0.15 uur, VPRO (Nederland 3)

Zie ook:
- 3VOOR12TV strikt grootheid
- Nu ook op televisie: 3VOOR12

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>