Fataal bedrijfsuitje Toren C niet dodelijk

Kijkers van Toren C zullen vanavond in shock achterblijven als de aftiteling loopt. Zijn alle karakters uit het VPRO-satire omgekomen? Het lijkt er wel op. Maar makers Margot Ros en Maike Meijer verzekeren deze blog: “Iedereen leeft nog.”

Voor de laatste aflevering van dit seizoen gaan de medewerkers in Toren C het pand uit voor een bedrijfsuitje naar de Ardennen. Je zou zeggen dat zo’n aflevering het snelst op papier staat door de nieuwe arena, maar dat blijkt toch anders te werken.

“We hebben deze aflevering heel lang voor ons uitgeschoven”, zegt Maike. “Normaal schrijven we scènes en besluiten we in de montage welke mix een goede aflevering oplevert. Maar nu moesten we beslissingen nemen op voorhand. Voor het bedrijfsuitje moesten we voor het eerst de spanningsboog van 25 minuten op papier maken.”

Vrijwel iedereen mag mee naar de Ardennen. “Maar we gaan ook terug naar de toren”, verklapt Margot. “Daar zitten de portiers nog, die nu dus niets te doen hebben. En de pubermeisjes van de lift zijn nog in het pand.”

Toch leven Maike en Margot zich uit in deze laatste aflevering in een nieuwe omgeving. “We wilden al heel lang een vliegtuigscene doen, zonder parachutes. Dat is nu eindelijk gelukt”, zegt Margot. “Het eindigt vrij ernstig, maar iedereen leeft nog. We zeiden wel tegen elkaar: ‘Hoe gaan we dit aan de fans verkopen, want iedereen gaat dood!’ Karakters worden uit het vliegtuig gesmeten en het pand ontploft, maar iedereen moet weten: ze leven nog.”

En voor de liefhebbers van mannelijk schoon: Jan Kooijman heeft een gastrol in deze aflevering. Met ontblote torso.

Toren C, 22.00 uur, VPRO (NL3)

Zie ook:
- Toren C: In slechte tijden is humor je beste kameraad
- Humberto Tan krijgt gastrol in Toren C
- Gastrol Jan Kooijman in vierde seizoen Toren C
- Toren C seizoen 3: Veel minder budget, zelfde kwaliteit

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Fataal bedrijfsuitje Toren C niet dodelijk

  1. Eduard

    Leuk dat dit al verklapt is…

      /   Reply  / 
    1. Jordy

      Ze geven het toch echt zélf mee; “Het eindigt vrij ernstig, maar iedereen leeft nog. We zeiden wel tegen elkaar: ‘Hoe gaan we dit aan de fans verkopen, want iedereen gaat dood!’ Karakters worden uit het vliegtuig gesmeten en het pand ontploft, maar iedereen moet weten: ze leven nog.”

        /   Reply  / 
  2. bouwer124

    Helaas is vanavond alweer de voorlopig laatste Aflevering tezien van Toren C om 22:00 vanavond bij VPRO op NED3 dan wort vanavond nog 1x keiHard Lachen om de grappen & grollen van Toren C daar is vanavond alweer de 8e & Voorlopig Laatste Aflevering van Dit Huidige 4e Seizoen te zien en wat mij Betreft kan het satire Programma Toren C nog jaren op tv blijven worden uitgezonden na deze 8e & laatste Aflevering van het 4e Seizoen van Toren C kijk ik nu al uit naar het volgende GloedNieuwe Seizoen het 5e seizoen zal ik denk volgent jaar september of oktober in het TV Seizoen 2013 / 2014 van start gaan

      /   Reply  / 
  3. L.J. de Rijke

    De laatste aflevering van deze dames ga ik wel heeeeel snel vergeten. Heb jullie er altijd heel hoog opstaan, maar dit sloeg werkelijke alles wat goedkope humor betreft. Bah, bah, en nog eens BAH! Wat vies, vettig en vulgair. De humor was m.i. na twintig seconden al weg, en daarna ging het meteen die goedkope sex.
    En dat in elke scetch weer, triest dat jullie daar elke weer in terug vallen.
    Het was om te kotsen gewoon, dames, jullie kunnen veel beter. Verzin iets anders, want dit is zooooo goedkoop.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>