Talpa produceert Nationaal Songfestival, meer budget

De Tros tracht net Nationaal Songfestival een nieuwe impuls te geven. Dat gebeurde al met de open inschrijving via een reusachtige reiskoffer voor het Tros-gebouw. Nu blijkt dat de omroep ook meer budget uittrekt voor het feestje. Bovendien is een nieuwe producent gevonden in de vorm van Talpa. Dat er een andere producent zou komen was haast onvermijdelijk, gezien de precaire financiële situatie van de vorige producent Global Star Media. Talpa-baas John de Mol is voornemens het Nationaal Songfestival weer meer allure mee te geven. En hij hoopt dat de wedstrijd een kandidaat oplevert die voor Nederland de finale van het Eurovisie Songfestival zal halen.

Aan de camera’s van Shownieuws vertelt De Mol: “Ik ben heel erg vereerd met het verzoek om dit te produceren, het Nationaal Songfestival is nog steeds een soort nationale gebeurtenis. Het is een uitdaging om hier een nieuwe impuls aan te geven. Het Songfestival is toch een beetje verslonsd de laatste jaren.”

De Mol ziet er niets in om één liedje door tien verschillende artiesten te laten zingen, zoals min of meer gebeurde bij Ik Ben Verliefd (Shalalie). Of één act die alle liedjes voor zijn rekening neemt, zoals bij de 3js het geval was. “Ik wil dan tien acts met tien liedjes. Zodat elk liedje een eigen stijl heeft.” De Mol gaat nu bestuderen wat de laatste vijf jaar hoge ogen heeft gegooid op het Eurovisie Songfestival en wat de plank missloeg. “Ik hoop daar een lijn in te ontdekken.”

Het lijkt er dus op dat De Mol niet alleen het Nationaal Songfestival wil produceren, maar dat hij het liefste ook zelf de act uitzoekt en zich daar vervolgens tegenaanbemoeit. In dat geval juich ik een vakkundige jury toe boven televoting, al zal de Tros wel weer Daniël Dekker naar voren schuiven die naar mijn idee toch te veel het Songfestival van een aantal decennia terug naleeft. Maargoed, niet meteen te zuur worden, de Tros is duidelijk bezig de act kwalitatief te verbeteren. Dat is fijn.

Tros-directeur Peter Kuipers heeft vertrouwen in de aanpak van De Mol. “Bovendien draagt hij net als de Tros het Songfestival een warm hart toe en dus gaan we vol enthousiasme met elkaar aan de slag. “We rekenen erop dat er straks een topact staat die ons land in mei vertegenwoordigt in Azerbeidzjan.”

Zie ook:
- StatCounter - Free Web Tracker and CounterVeel animo voor open inschrijving Nationaal Songfestival
- Eric van Tijn: Zonder budget wegblijven van Songfestival
- Tros worstelt met budget voor goeie Songfestival-act
- Minder kijkers Eurovisie Songfestival; 3js niet door

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Talpa produceert Nationaal Songfestival, meer budget

  1. G.J.van Dijk

    Slimme set van Mr. John. Festival als bijzaak.
    INGANG bij oostbloklanden etc. als proef- en eettuin voor zijn ideeën.
    Weinig kosten tegen VELE BATEN !! MAZZELTOV

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Zal niet alleen de financiële situatie zijn van Global Star. Ze hebben er ook echt een puinhoop van gemaakt de afgelopen jaren. Was niet om aan te zien, zo ontzettend slecht!
    Misschien wel de slechtste productie ever.

      /   Reply  / 
  3. WeetikVeel

    Misschien gaat John de Mol landen chanteren dat ze op Nederland moeten stemmen om de Voice te kunnen krijgen. John de Mol vindt zichzelf wel helemaal fantastisch volgens mij BB,Ik Hou van Holland(Kots), Voice of Holland en nu voor de eerste keer Het Nationaal Songfestival.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Nee natuurlijk niet, voor de tros staat dit plaatje toch beter:” De producent van het succesprogramma the voice gaat het nationaal songfestival produceren”. Dat geeft deze editie zoveel meer lading waardoor we automatisch meer aandacht krijgen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>