Roek Lips weigert ‘offer you can’t refuse’ van BNN

Dat was zojuist even een pittige discussie in De Wereld Draait Door, waar BNN-voorzitter Patrick Lodiers en Nederland 3-manager Roek Lips tegenover elkaar zaten omtrent het stopzetten van BNN. Lips heeft vandaag zijn besluit verdedigd en Lodiers heeft dat aangevallen. Vanavond kwamen er nog wat meer details op tafel. “Wij hebben je een offer you can’t refuse gedaan, dat je voor hetzelfde geld ONM en een andere dramaserie krijgt”, aldus Lodiers.

Al 1 jaar gesteggel

Lips geeft op zijn beurt aan dat de discussie over het einde van ONM niet iets van de laatste weken is maar al een jaar loopt. Lodiers: “We hebben deze zomer ontzettend veel veranderd. Vlottere verhaallijnen, gastacteurs, betere scripts… dan moet je dat toch laten uitwerken? Je stopt te vroeg. Het ontstaat nu en jij denkt: ik kap ermee!?”

Doelgroep 13-19 jaar
Lips: “Ik vind de veranderingen marginaal. Ik weet dat er hard gewerkt is, maar het is onvoldoende gelukt. Ten opzichte van vorig jaar neemt het bereik zelfs af.” Hij kijkt dan naar de totale groep kijkers waar BNN zich richt op de doelgroepen 13-19 jaar en 19-34 jaar. Lodiers: “Die doelgroepen worden ondergewaardeerd maar wij bereiken ze allemaal.”

7 miljoen euro
Volgens de netmanager komt er met het verdwijnen van BNN op jaarbasis 7 miljoen euro vrij. Geld dat hij rechtstreeks in andere drama-ambities wil steken. Dramaseries die na De Wereld Draait Door geprogrammeerd kunnen worden maar hij noemt ook expliciet het jeugddrama, dat momenteel met zeer lage budgetten moet werken. Een serie als SpangaS van de NCRV is in de doelgroep waarvoor het wordt gemaakt een ongekend succes.

Lodiers verwacht dat SBS 6 of Net 5 nu toehapt en voor een dubbeltje op de eerste rang zit met ONM. Ik denk dat ONM na mei 2010 voorgoed van het beeldscherm verdwijnt…

Zie ook:
- ONM stopt definitief na lopend seizoen
- BNN vangt wegvallen ONM op met twee dramaseries
- Stopzetten ONM strop voor Endemol

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Roek Lips weigert ‘offer you can’t refuse’ van BNN

  1. Hanneke

    waar BNN-voorzitter Patrick Lodiers en Nederland 3-manager Roek Lips tegenover elkaar zaten omtrent het stopzetten van BNN.

    Volgens de netmanager komt er met het verdwijnen van BNN op jaarbasis 7 miljoen euro vrij.

    van ONM bedoel je denk ik?

      /   Reply  / 
    1. Kees

      LOL!!! Scherp, Hanneke. :-)

        /   Reply  / 
  2. Jordy

    Ik snap niet dat er nog altijd 1 eikel de sceptor zwaait op zenders. Niet dat ik wil dat ONM blijft ofzo, het is een aardige serie maar toch, maar ik blijf het vreemd vinden dat er nog altijd 1 zendercoordinator is die als hij het programma gewoon niet leuk vind al van het scherm kan laten halen. Vind ik nogal vreemd.

      /   Reply  / 
  3. tom

    …..omtrent het stopzetten van BNN. Klein foutje in de tekst, maar wel erg verwarrend als er nog niks van wist.

    Verder schandalig, ik kijk zelf nooit. Maar ben wel van mening dat alle doelgroepen bediend moeten worden.

      /   Reply  / 
  4. bart

    Stopzetten van ONM moet het denk ik zijn in deze (te lange) zin.

    Dat was zojuist even een pittige discussie in De Wereld Draait Door, waar BNN-voorzitter Patrick Lodiers en Nederland 3-manager Roek Lips tegenover elkaar zaten omtrent het stopzetten van BNN.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Wat de netmanagers dit jaar wèl goed deden + wensen 2010 | Zappen

  6. abcd

    Jouw Reactie

      /   Reply  / 
  7. Pingback: 'BNN aast op soap op gat dat DWDD achterlaat' | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>