Revu: Matthijs van Nieuwkerk machtigste man in Hilversum

Niemand in Hilversum heeft zoveel macht en invloed als Matthijs van Nieuwkerk. Revu komt tot die conclusie in zijn jaarlijkse ranglijst van invloedrijke mensen in Hilversum, die traditiegetrouw aan het begin van het nieuwe seizoen wordt gepubliceerd. Vorig jaar stond Matthijs nog op de derde plaats. Revu over Van Nieuwkerk: “Echt iedereen wil bij Matthijs aanschuiven. Dat hij de regerend monarch is van de vaderlandse televisie bleek afgelopen zomer toen het format van De Wereld Draait Door werd overgenomen door leerling-interviewers die er niks van bakten. De zielloze kopie maakte voor eens en altijd duidelijk dat het geheim van het succes van het programma heel simpel is: Matthijs is DWDD en DWDD is Matthijs.”

Het blad schrijft verder de ‘wederopstandig van Marc-Marie Huijbregts in Hilversum’ toe aan het programma. Verder stipt het de grote invloed aan; een product dat positief wordt gepromoot in DWDD, kan rekenen op grote verkopen daarna.

Op de tweede plaats staat Tina Nijkamp. Haar keuze voor feelgood televisie wordt geroemd en het feit dat ze SBS 6 heeft laten uitgroeien tot ‘de op één na best best bekeken zender van Nederland’. Nijkamp wordt op de hielen gezeten door concullega Erland Galjaard, die volgens Revu misschien niet de meest sympathieke figuur in Hilversum is, maar wel RTL 4 op de kaart heeft gezet terwijl het zwaar onder vuur ligt.

De ranglijst.

1 (3) Matthijs van Nieuwkerk
2 (8) Tina Nijkamp
3 (10) Erland Galjaard
4 (-) John de Mol
5 (5) Marcel Peek (netmanager NL1)
6 (17) Henk Hagoort
7 (-) Evert Santegoeds
8 (7) Maarten Nooter (baas Studio Sport)
9 (22) Linda de Mol
10 (-) Jeroen van Koningsbrugge
11 (12) Jeroen Pauw & Paul Witteman
12 (-) Ronald Plasterk
13 (-) Beau van Erven Dorens
14 (9) Hans Laroes (NOS)
15 (-) Ad Scheepbouwer (KPN, reclame)
16 (19) Paul de Leeuw
17 (-) Eric Schmidt (YouTube)
18 (-) Mike Dobbinga (sterrenmanager)
19 (-) Fons van Westerloo
20 (-) Koen Becking (KRO)
21 (-) Dominique Weesie
22 (20) Gerard Joling
23 (-) Cees Korvinus (nieuwe voorzitter Vara)
24 (24) Yvon Jaspers
25 (-) Arie Boomsma)

Opmerkelijk is de hoge notering voor Evert Santegoeds, waar collega Albert Verlinde uit de lijst is verdwenen. Revu schrijft daar over: “Uberroddelnicht van Shownieuws en weekblad Privé heeft Albert Verlinde ingehaald. Evert heeft een goed jaar achter de rug. De kijkcijfers van Shownieuws halen regelmatig die van RTL Boulevard in. (…) Als hoofdredacteur van Neerlands grootste kappersblad regisseerde hij persoonlijk de komkommertijd door de Volendamse soap volledig uit te melken. Terwijl Verlinde zijn spaarzame krediet bij Bekend Nederland het afgelopen jaar definitief verloor door de schandalige outing van Katja Schuurmans miskraam. (…) Nu hij niet meer in de hand wordt gehouden door Beau lijkt hij zijn hand overspeeld te hebben. Het krediet is op en de woordgrappen zijn ook niet leuk meer.”

Zie ook:
- Matthijs van Nieuwkerk mag topsalaris weer bewijzen
- Speculaties overstap Paul de Leeuw: “Uiteindelijk doet hij waar hij zin in heeft”
- Plasterk loodst beloningscode publieke omroep door Tweede Kamer
- De top 10 grootverdieners in Hilversum (2008)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Revu: Matthijs van Nieuwkerk machtigste man in Hilversum

  1. Pingback: Fons van Westerloo over Talpa, duurbetaalde presentatoren en zichzelf | Zappen

  2. tember

    Ik ben wel benieuwd welke reden ze bij Jeroen Van Koningsbrugge op hebben gegeven. Herman?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Dat is zoveel humor heeft en daardoor de finishing touch is voor elk programma (Ik Hou van Holland, Draadstaal, Tussen de Oren). En dat de drie overgebleven Lama’s zonder hem niks voorstelden (Budget TV).

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>