Aart Zeeman en Cees Grimbergen uiten onvrede over NCRV

Bij de NCRV moet zo onderhand een groot imagoprobleem zijn ontstaan. In de nieuwe campagne hamert de omroep erop de hele samenleving te bedienen en vooral vreedzaam met elkaar om te gaan. Maar ondertussen vertrekt de een na de ander met onvrede of wordt op een zijspoor gezet. Aart Zeeman werd voor de zomer al van Netwerk afgehaald als presentator en vandaag vertelt hij in De Telegraaf helemaal te zijn vertrokken bij de NCRV. Ook scheidend presentator Cees Grimbergen haalt uit naar zijn voormalige werkgever in het AD.

Niet netjes
Zeeman vertelt: “In een gesprek van nog geen half uur kreeg ik te horen dat de NCRV iets anders wilde gaan doen en daarmee was de kous af. Ik mocht wel aanblijven als verslaggever voor de actualiteitenrubriek. Bij zo’n stap vind ik het niet meer dan netjes dat je eerst eens rustig en zorgvuldig praat met de persoon in kwestie. Daar waren we in goed overleg ook zeker uitgekomen.”

“Ik begrijp best dat ze willen vernieuwen, dáár gaat het mij niet om, maar iemand die sinds de eerste dag zijn ziel en zaligheid heeft gegeven voor een programma hoor je anders te behandelen. Op een respectvolle manier. Als de NCRV de verslaggever Aart Zeeman zo belangrijk vindt, hoor je anders om te gaan met de presentator Aart Zeeman. Ik kan dat niet los zien.”

Freelance
“Ik heb inmiddels een schat aan ervaring en wil aan de slag gaan als freelance journalist en presentator voor televisie. Daarnaast heb ik ook een meer dan modale belangstelling voor het internet. Ik heb er goed over nagedacht, maar bij de NCRV kan ik gewoon niet blijven. De vertrouwensbreuk is te groot.”

Cees Grimbergen
Grimbergen in het AD vandaag: “Ik ben de NCRV dankbaar dat ik al die jaren het vertrouwen kreeg om Rondom 10 te maken. Dat het vertrouwen van deze christelijke, sociale organisatie nu weg is vind ik een beetje jammer. Maar ik ga niet zitten mokken.”

Hij vervolgt: “Ik zou in de ogen van de kijker saai, serieus en gereformeerd zijn. En dat past niet met de zich vernieuwende NCRV. Ik heb om een toelichtend gesprek gevraagd, maar kreeg te horen dat over het besluit niet verder kon worden gesproken.” Na de bekendmaking van het NCRV-besluit zou de redactie van Rondom 10 overspoeld zijn met steunbetuigingen en reacties van onbegrip.

Vorige maand was het Jochem van Gelder die met een soortgelijk verhaal over gebrek aan vertrouwen opstapte.

Zie ook:
- Vernieuwing dwingt Aart Zeeman Netwerk te verlaten
- NCRV kiest voor minder boegbeelden
- Jochem van Gelder werkloos; weg bij NCRV
- Paringsdans Jochem van Gelder en Omroep Max begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>