Kijkcijfers vrijdag: RTL trekt 3,5 uur lang 3 miljoen+ kijkers

RTL 4 heeft met de finale van The Voice of Holland een ongekende prestatie neergezet. Vanaf 20.30 uur tot 0.08 uur hebben er gemiddeld meer dan 3 miljoen kijkers gekeken naar de zender, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De finaleshow zelf werd door 3.744.000 kijkers gezien. Dat is een score die RTL niet meer heeft gezien sinds de allereerste Idols-finale. De uitslag zelf werd door gemiddeld 3.238.000 mensen gezien, de gesandwichte compilatie van De TV Kantine trok 3.070.000 kijkers. Uitgesplitste cijfers heb ik nog niet gezien, maar op het piekmoment zijn er ongetwijfeld meer dan 4 miljoen mensen gezien die keken.

Ook na middernacht bleven mensen zitten voor het RTL Nieuws met daarin het nieuws over The Voice of Holland. De uitzending trok 1,4 miljoen kijkers. De vooravond van RTL 4 stond vrijdag ook al als een huis met bijna 1,8 miljoen kijkers voor GTST, 1,3 miljoen kijkers bij RTL Boulevard en 1,3 miljoen kijkers voor het Half Acht Nieuws.

Nederland 1 heeft zich goed staande gehouden tegenover het geweld van The Voice of Holland. Tros-serie Flikken Maastricht trok een verdienstelijke 1,7 miljoen kijkers. Vermist deed maar iets onder voor zijn gemiddelde met 1,3 miljoen kijkers en het NOS Journaal om 20.00 uur trok 1,9 miljoen kijkers. Pauw & Witteman hadden wel duidelijk last van RTL 4 en scoorden ondermaats met 768 duizend kijkers.

Bij SBS 6 ging het minder fortuinlijk. Het laatst gereleaste deel van Pirates of the Caribbean komt met 433 duizend kijkers niet voor in de Kijkcijfer Top 25. Hart van Nederland, dat pal tegenover de ontknoping stond, trok een deplorabele 210 duizend kijkers. Heeft de SBS-rubriek ooit zo laag gescoord?

Zie ook:

- The Voice of Holland: Ben Saunders wint van Pearl
- Kijkcijfers zondag: Record Boer Zoekt Vrouw op 4,9 miljoen
- Kijkcijfers zaterdag: Zorro zakt verder weg, Gordon levert in
- Kijkcijfers vrijdag: TVOH zelfs ‘s nachts boven 2,5 miljoen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: RTL trekt 3,5 uur lang 3 miljoen+ kijkers

  1. Cees

    Het half 8 nieuws na middernacht, knappe prestatie ;)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: John de Mol wil Ben Saunders als uithangbord in VS | Zappen

  3. Jeffrey

    “Ook na middernacht bleven mensen zitten voor het Half Acht Nieuws met daarin het nieuws over The Voice of Holland”

    Heb wel medelijden met die mensen, die hebben lang moeten wachten!

      /   Reply  / 
  4. Timo

    De 210.000 kijkers laat wel zien dat hoogstwaarschijnlijk HvN alleen maar normaliter rond het miljoen kijkers scoort omdat er niks beters vaak is rond dat tijdstip. Want ik zie het de laatste vaker dat zodra er ook maar enige vorm van echte concurrentie is rond het uitzendtijdstip van HvN dat het ver onder het miljoen zakt.

      /   Reply  / 
    1. RTL

      Om kwart voor 12 heeft RTL normaal gesproken ook niet meer dan 250.000 kijkers hoor. Is dus onzin. Die mensen bleven gewoon wachten op de uitslag en dat komt zelden voor.

        /   Reply  / 
  5. Henk

    waren 3.4 miljoen mensen, echt absurbt. Maar goed, was een goede show, dat dan weer wel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>