Stekker uit ambitieus NCRV-project Generatie 2010

Slecht nieuws voor liefhebbers van het programma Generatie 2010: het verdwijnt van de buis. De NCRV vatte het plan op om zes nieuwelingen uit het jaar 2010 te volgen tot volwassenheid. Elk jaar zouden er dan een handjevol afleveringen van Generatie 2010 worden uitgezonden met een update, de kijker kon dan meegroeien tot 2028. Dat gaat nu dus niet gebeuren, Generatie 2010 blijkt te duur.

In het AD vertelt Nathalie, moeder van Dominique: “Het was de bedoeling om tot het 18de levensjaar te filmen, maar door bezuinigingen is daar helaas geen geld meer voor. Dat is heel jammer. Maar we gaan uiteraard zelf door met het filmen van onze dochter. We krijgen zo een schitterend document in handen waarin je haar steeds meer ziet opgroeien.”

De NCRV zelf heeft het stopzetten van Generatie 2010 overigens nog niet bevestigd, het zijn de ouders die zelf naar buiten treden met het nieuws. Zij hebben al wel te horen gekregen dat de camera’s eind deze maand uit het leven verdwijnen van hun kinderen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de NCRV een ambitieus project ziet stranden. Het Israëlische succesformat Connected moest hier een hit worden op Nederland 3. Vrouwen filmden hierin hun eigen leven, de NCRV liet dat tot afleveringen monteren. Maar de kijkcijfers van het Connected – een soort probleemrubriek uit een vrouwenblad – lieten te wensen over.

Zie ook:
- Fantastisch initiatief: Generatie 2010 van de NCRV
- NCRV pakt de draad op met Generatie 2010
- Depressief, sleur of dubbelleven: Connected op NL3

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Stekker uit ambitieus NCRV-project Generatie 2010

  1. Jeroen

    Wat jammer zeg. Leuk project.. Ze kunnen toch elk seizoen een x aantal afleveringen maken en de ouders zelf laten filmen en bijzondere gebeurtenissen uitzenden? Misschien wel in 1 aflevering (thema avond ofzo)..

      /   Reply  / 
  2. Albert Verlinken

    Kan de publieke omroep zich eens onderscheiden en dan laten ze de kans lopen. Geld weghalen bij die amusumentshows die ook op RTL of SBS kunnen, een net minder en het geld uitgeven aan dit programma.

      /   Reply  / 
  3. Zo

    Dit zou juist een programma moeten zijn waar de NCRV zich hard voor had moeten maken. Generatie 2010 had de NCRV zoveel moois kunnen geven. Het programma is origineel en omdat je nooit weet hoe het leven loopt zou het programma zoveel verassingen kunnen brengen. Een kind kan beroemd worden, het slechte pad op gaan, de ouders kunnen gaan scheiden etc etc.

      /   Reply  / 
  4. Hans

    Ik kan me voorstellen dat de NCRV, in deze tijden van bezuinigingen, fusies, e.d. gewoon niet de garantie kan geven om het jaarlijks te maken en uit te zenden. Bij de start van de serie was dit vast wel de ambitie maar we zijn nu al een paar jaar verder.

      /   Reply  / 
  5. John Doe

    Heel goed dat dit programma stopt, deze kinderen moeten door hun ouders hun privacy afstaan.

    Het is uit zelfbescherming.

      /   Reply  / 
  6. Marieke

    Jammer.. het enigste programma waarvoor ik nog naar NL1 zapte.. Gemiste kans voor de NCRV!

      /   Reply  / 
  7. Ikke

    Ontzettend jammer dat het stopt. Ik keek hier heel erg graag naar en met mij nog veel meer anderen !! Snap echt niet dat hier de stekker uitgetrokken wordt. Lijkt mij dat een programma als Babyboom veel meer geld kost (incl. presentatrice)
    NCRV, denk hier nog even over na !!! Het is zo’n mooi programma ! En inderdaad onderscheidend van de rest van alles op tv !!

      /   Reply  / 
  8. Anouk

    Ik dacht dat ze het altijd al zelf filmden.. niet dus

      /   Reply  / 
  9. Ilse

    heeeel heeeeel jammer, keek het elk jaar met heel veel plezier. En vond het idee erachter erg leuk en orgineel. jammer dat het niet eens tot hun 4de levensjaar heeft mogen duren.

      /   Reply  / 
  10. Karin

    heel erg jammer, ik hoop dat we toch nog eens mogen zien hoe het de gezinnen verder is vergaan, misschien nog 1 lange aflevering in 2028?? dan zal de crisis ondertussen toch ook wel voorbij zijn hopelijk?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>