Kijkcijfers: Boer Zoekt Vrouw scoort maar blijft achter

Yvon Jaspers is het kijkers scoren nog niet verleerd. Gisteren keken er ruim 3,7 miljoen mensen naar de aflevering van Boer Zoekt Vrouw waarin ze de post bezorgd. Het blijft een indrukwekkend getal, al blijft deze score opmerkelijk genoeg iets achter bij die van vorig seizoen. Toen keken er namelijk 25 duizend mensen meer naar de tweede aflevering uit een serie. Weliswaar een klein verschil, tot op heden wist Boer Zoekt Vrouw zichzelf telkens te overtreffen. Ter vergelijking: de seizoensaftrap met het voorstellen van de boeren noteerde in mei nog wel een record.

Boer Zoekt Vrouw trok wel de hele zondagavond van Nederland 1 omhoog.

Studio Sport Eredivisie was goed voor 2,5 miljoen kijkers terwijl er 2,7 miljoen mensen naar het Journaal keken. Caroline Tensen mocht 2,1 miljoen kijkers verwelkomen bij Eén Tegen 100 terwijl Studio Voetbal 1,2 miljoen kijkers trok volgens Stichting Kijkonderzoek.

SBS 6 kwam ook boven het miljoen uit met Red Mijn Vakantie, waar 1,2 miljoen mensen naar keken. Hart van Nederland presteerde hetzelfde. Wegmisbruikers kwam niet verder dan 653 duizend kijkers. Dat programma heeft sinds gisteren felle concurrentie van het spectaculaire Unit Luchtvaartpolitie, waarbij ook helikopterbeelden worden ingezet. Naar de eerste aflevering op RTL 4 keken 686 duizend mensen. RTL scoorde nog eens 664 duizend kijkers voor Undercover Boss en Game of Thrones opende op 409 duizend kijkers.

Op RTL 5 begon het nieuwe seizoen van So You Think You Can Dance. Met 515 duizend kijkers is RTL 5 doorgaans heel tevreden, maar de verwachtingen bij het dansprogramma liggen toch iets hoger. De zenderbaas zal evengoed opgelucht ademhalen bij het zien van de cijfers voor de herhaling van Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde. Afgelopen maandag leek dit een reddeloze flop te worden met 270 duizend kijkers, maar gisteren keken er 436 duizend mensen naar de opnieuw vertoonde eerste aflevering.

Op Nederland 3 opent 3 Op Reis het seizoen met 568 duizend kijkers. Tegenover Boer Zoekt Vrouw zakken de cijfers in, de kostbare serie The Spiral komt bijvoorbeeld niet verder dan 298 duizend kijkers. Maar de soap Gewoon Jan trekt alweer 518 duizend kijkers.

Zie ook:
- Boer Zoekt Vrouw 2012: Henrieke, Aad, Willem, Henk, Martin
- Kijkcijfers: Sterren Springt stijgt verder, Beat the Best daalt
- Kijkcijfers vrijdag: The Voice stijgt tot 2,9 miljoen
- KIjkcijfers zondag: Weer minder bekijks Musical Sing-a-long

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkcijfers: Boer Zoekt Vrouw scoort maar blijft achter

  1. Bart

    Dat is dus 1 kijker met een kastje minder. Die was gisteren een beetje ziek en is vroeg naar bed gegaan. Geen enkele reden dus om te benoemen dat de cijfers een beetje achter blijven.
    Waar heb je het over? 25.000 op 3,7 miljoen!!! Dat is 0,68 % minder dan vorig jaar.

      /   Reply  / 
    1. FvanMeer

      Inderdaad Bart = dat is wel erg gemierenneuk. Vooral de kop getuigt van zuinig denken. Bijna net zo stom als er in #dwdd aan een nobelprijswinnaar gevraagd wordt: “… en wat hierna?”

        /   Reply  / 
  2. Willem

    Niet zo vreemd dat Game of Thrones net boven de 400.000 komt. Iedereen die de serie wil zien heeft de DVD box al, die is al een tijd te koop. Tevens heeft HBO de serie al uitgezonden en hebben de echte fans BEIDE seizoenen al gedownload. Blijven er weinig liefhebbers over. Dan is t nog een mooie score!

      /   Reply  / 
  3. hans

    De vorige editie van BZV begon pas in december !!!!!
    Dan lijkt het me logisch dat het geen record is geworden.

      /   Reply  / 
  4. mike

    RTL4 blijft behoorlijk overeind, er zijn ergere zondagen geweest ten tijde van BZV.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Kijkcijfers zaterdag: The Voice levert in voor voetbal | Zappen

  6. Pingback: Kijkcijfers vrijdag: The Voice levert in voor voetbal | Zappen

  7. Pingback: Rtl5 | Programma gemist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>