Sissing: Keuze presentatoren Avro niet altijd even gelukkig

De terugkeer van Frits Sissing bij Opsporing Verzocht is niet overal even positief opgevat. ‘Frits Sissing op zijspoor’, ‘Frits Sissing terug bij af’ en meer van die kreten doken her en der op. Maar binnen de stal van Avro-presentatoren was de keuze niet heel erg ruim. “Opsporing Verzocht is wel één van de langst lopende programma’s op tv, volgend jaar 30 jaar, en wekelijks meer dan een miljoen kijkers. Ik vind het een eer dat ik weer ben gevraagd”, aldus de ‘Avro-man van het amusement’ in de Coen & Sandershow. Wel erkent hij dat zijn werkgever recentelijk wat verkeerde keuzes heeft gemaakt.

Want recentelijk zijn Chantal Janzen, Ruben Nicolai en Sipke Jan Bousema vertrokken bij de omroep. Ook de carrière van Tooske Ragas was kortstondig bij de Avro. “Ik denk dat de keuze van een aantal presentatoren niet altijd even gelukkig is geweest. Dat moge duidelijk zijn als je het rijtje hoort dat is vertrokken. Voor mij is dat niet ongunstig”, zegt Sissing. Door de bezuinigingen wilde de Avro niet weer een nieuw gezicht aantrekken, wat Sissing nu dus werk oplevert.

Toch wringt de schoen een beetje. Sissing wilde altijd ‘het grote amusement’ presenteren. En de Avro wil niet dat het boegbeeld van een serieus programma als Opsporing Verzocht zijn autoriteit daar verliest. Bij de terugkeer van Sissing zal hij daarom een iets andere rol krijgen. “En”, zegt Sissing nu, “Ik was niet echt van het amusement, ik ben denk ik meer de man van kunst & cultuur. Dat heb ik altijd gedaan, dat vind ik ook leuk. Daarom ben ik op mijn plek bij de Avro, we maken veel programma’s in dat genre.”

Evengoed steekt het Sissing dat hij dit najaar niet een vijfde reeks Op Zoek Naar… kan presenteren, een programma dat in een ander jasje doorgaat bij RTL 4. “Ja, dat is natuurlijk jammer. We hebben het vier seizoenen lang met een leuk team opgebouwd. Maar het is ook één van de duurste amusementsprogramma’s van de publieke omroep, dat weer in het kader van die bezuinigingen is gesneuveld. Ja, RTL had me mee kunnen nemen, maar ik vind mezelf niet echt in het profiel van RTL passen.”

Zie ook:
- Frits Sissing spoort weer boeven op voor Avro
- RTL op zoek naar hoofdrolspeler Saturday Night Fever
- Avro stopt met musical-zoektocht Op Zoek Naar…
- Frits Sissing presenteert dagelijkse quiz Licht Uit Spot Aan

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Sissing: Keuze presentatoren Avro niet altijd even gelukkig

  1. samantha

    nee niet naar rtl gaan hoor daar pas jij niet in

      /   Reply  / 
  2. Anoniem

    Blijf maar bij de AVRO! Bij RTL hoor je niet ben je te slecht voor!

      /   Reply  / 
  3. Anoniem

    RTL wil ‘m niet eens hebben..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>