Frits Sissing weer op NL1 met tv-zoektocht Maestro

Frits Sissing is de man geworden die Maestro gaat presenteren. Het is een nieuwe tv-zoektocht naar muzikaal talent, in dit geval een dirigent voor een klassiek orkest. Bij de BBC was Maestro een succes, maar weet het Nederlands publiek deze specifieke kunstvorm te waarderen? De Avro en de publieke omroep lijken er alle vertrouwen in te hebben, getuige de programmering op Nederland 1. Dat terwijl Avro-talentenjachten Onder Wibi’s Vleugels en De Nieuwe Rembrandt niet heel succesvol uitpakten.

Avro-directeur Peter Lubbers verwacht veel van Maestro. “Met Maestro maken we weer een stap in de ambitie van cultureel amusement. Het wordt één van de pronkstukken van de Avro. We willen met Maestro een brug slaan tussen kunst en cultuur en een breder publiek door de kijker op een spannende en toegankelijke manier kennis te laten maken met klassieke muziek. Het is een grote eer dat we gaan werken met het orkest Holland Symfonia onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk.”

Frits Sissing zegt over zijn nieuwe klus, toch weer een stap terug naar het grote amusement dat hem zo lief is: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 65 man, zoals het Holland Symfonia, goed door een muziekstuk te leiden. De acht kandidaten zullen dat vanaf de eerste aflevering meteen ondervinden. Ze worden direct in het diepe gegooid en moeten vol aan de bak om overeind te blijven. Dat levert mooie, spannende en soms ook hilarische televisie op.”

Zie ook:
- Avro op zoek naar topdirigent in BBC-format Maestro
- Avro wil Op Zoek Naar… en Musical Awards Gala terug
- Sissing: Keuze presentatoren Avro niet altijd even gelukkig

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Frits Sissing weer op NL1 met tv-zoektocht Maestro

  1. Pieter

    Weet iemand wie dit produceert?

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Tuvalu Media geloof ik

        /   Reply  / 
  2. Tom

    brrrrrr frits sissie

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Wolter Kroes en Kleine Viezerik in Avro-show Maestro | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>