Column Bert Brussen: Vooruitzien: Sterretje Gezocht

Gaapt er tussen mij en de BNN-kijkers reeds een afzichtelijke kloof der generaties? Ben ik dat wat ik nooit wilde zijn, namelijk een oude lul die jongens met haar over den ooren maar onzedelyck vindt? Feit is dat ik BNN’s Sterretje Gezocht (3 juli, 20:30 uur, Ned 3) helemaal niks vind. En dan heb ik het niet over de kwaliteit van de zichzelf als prostituees aanbiedende piepjonge presentatrettes.


Ik heb iets tegen die verplichte leukdoenerij in dit soort BNN-concepten die volgens mij vooral moeten verhullen dat het talent en de creativiteit aan het opraken zijn. Wie geen programma meer kan bedenken, gaat automatisch aan de slag met “taboe doorbrekende” programma’s. Zulks resulteerde eerder al in acné opwekkende beeldbuisarmoede als Crazy 88 en Try Before You Die.

Sterretje Gezocht verheft talentloosheid, ongekend gebrek aan ervaring en het haast psychotische verlangen van anorexiameisjes om beroemd te worden tot nieuwe televisienorm. Het is de freakshow van Big Brother en het leedvermaak van Idols. Sterretje Gezocht is het ultieme bewijs dat je met domme wanhopige mensen (zelf noemen ze dat steevast “hedonistisch en modern”) letterlijk alles kunt. Het zal u niet verbazen dat veel van de kandidaten inderdaad dachten origineel te zijn door hun “sterretje” te laten zien. Exit niveau.

Maar ik schaam me dit te moeten schrijven. Ik lijk wel een besnorde Volkskrantjournalist. (Waar is mijn NVJ-pas?) Geef mij maar een ouderwetsche omroepster. Eentje met grote hoornen bril en bosje bloemen naast de microfoon.

Heerlyck. Nu mijn pijpje stoppen.

Deze column verscheen eerder in weekblad Revu.

Zie ook:
- Het nieuwe BNN-Sterretje wordt natuurlijk Krista
- Nog een absolute kijktip: Sterretje Gezocht
- Bridget Maasland boos om vertrek favoriete kandidaat Sterretje Gezocht

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Column Bert Brussen: Vooruitzien: Sterretje Gezocht

  1. Jeroen

    Wel grappig dat een dergelijke duidelijke buiten-de-doelgroep-vallende criticus zoveel tijd neemt om dit te bekijken en te beoordelen.
    Het schijnt niet verplicht te zijn naar een programma te kijken. Als je het zelf niks vindt, kijk toch gewoon lekker wat anders…

      /   Reply  / 
  2. Max

    Op de eerste aflevering na, die inderdaad erg flauw was, vind ik Sterretje gezocht een heel geslaagd programma. De overgebleven kandidaten zijn absoluut geen domme, wanhopige mensen. Het zijn allemaal leuke spontane meiden met een grote droom: presentatrice worden. Als er dertig verschillende varianten op Idols zijn, mag er toch ook wel een talentenjacht op tv zijn waarin de beste presentatrice wordt gezocht? Persoonlijk vind ik Sterretje gezocht veel leuker en origineler dan een zoveelste versie van Popstars of So You Wannabe A Popstar.
    En Try Before You Die als acné opwekkende beeldbuisarmoede? Dan kun je inderdaad beter niet naar BNN kijken. Want dit is toch wel al jaren één van de beste programma’s van BNN.

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Inderdaad! De eerste aflevering was erg plat, maar daarna werd het alleen maar beter. Leuke dames ook! Volgend jaar een mannen versie!

        /   Reply  / 
  3. Dave

    Waarom zie ik overal toch dat non-talent Bert Brussen terug komen ? In de Revu schrijft hij een column, waar ik na het lezen altijd moet schijten..

    Heb hem een x op TV gezien, hij heeft meer een radio hoofd..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>