Kunstschaatsen SBS – RTL: 1 – 0

Dancing on IceSBS mag zich de zender noemen met het best bekeken kunstschaatsprogramma. RTL trok met Dancing on Ice gisteren 1.748.000 kijkers en dat zijn er 7.000 minder dan de eerste aflevering van Sterren dansen op het IJs. Overigens trok SBS afgelopen vrijdag al ruim 1,9 miljoen kijkers voor de tweede aflevering. RTL had gisteren wel meer kijkers dan de skate-off van SBS op de late avond.

Het lijkt er dus op dat SBS een voorsprong heeft genomen door eerder te beginnen met zijn show. Want inhoudelijk lijken de twee elkaar nog niet veel te ontlopen. Qua stunts en kunstjes valt het bij allebei erg mee; het zijn vooral de professionele schaatsers die capriolen uithalen.

Wat wel opvalt, is dat de jury van RTL een stuk realistischer is in het geven van cijfers. Daar valt geregeld een onvoldoende (zelfs een 3!) terwijl SBS vaak aan de hoge kant zit; vorige week viel er zelfs al een 10 bij Jody Bernal.

SBS deelt zijn shows verder in thema’s op, zoals afgelopen vrijdag het Nederlandse lied. Dat heeft RTL niet. Het is onduidelijk hoe daar de keuze op een nummer valt. RTL komt dan weer wel meteen met een samenvattinkje van de zojuist gereden kuur.

Qua presentatie zie je dat Nance en Gerard Joling al goed op elkaar zijn ingespeeld, terwijl het voor Martijn Krabbe en de Vlaamse Fransesca Vanthielen nog wat onwennig is.

Vanavond komt RTL met zijn skate-off. Het zag er gisteren ongunstig uit voor Bert Kuizenga, maar wie weet steekt de kijker hem een hard onder zijn riem.

Dancing on Ice, de uitslag, 21.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Het antwoord van RTL op kunstschaatsen SBS
- Van gestuntel naar halsbrekende capriolen?
- Koude oorlog SBS en RTL breekt vanavond los

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Kunstschaatsen SBS – RTL: 1 – 0

  1. Utop

    Die sukkels van Novum beweren dan weer het omgekeerde.

      /   Reply  / 
  2. bjorn

    RTL heeft gewonnen van SBS want SBS had 1,8 miljoen en Rtl 3,8 Miljoen

      /   Reply  / 
  3. Herman

    3,8 miljoen? wat is jouw bron, Björn?

      /   Reply  / 
  4. Jorzz

    RTL had een hoger marktaandeel

      /   Reply  / 
  5. .

    @Jorzz: Niet in 20-49. En dit is natuurlijk alleen maar het zoeken naar excuusjes.

      /   Reply  / 
  6. Niels

    RTL heeft een rotshow echt nix aan, geef mij maar SBS veel leuker en gezelliger

      /   Reply  / 
  7. Anonymous

    @ Niels

    RTL heeft een rotshow omdat? Een uitleg zal leuk zijn.

      /   Reply  / 
  8. NICK

    Ja, dan is het allemaal meteen wat duidelijker..

    Ik vind ijsshows heel erg leuk maar dit gaat ik echt gewoon niet kijken in de zomer in de bloedhitte….
    Ze weten uit gekigheid niet wat ze uit moeten zenden dus zenden ze schaatsen met sterren uit tijdens de zomer stelletje mafketels… allebei de shows zijn dus rotshows en tevens niet eens live!!!

      /   Reply  / 
  9. Niels

    nou bij RTL is het zo groot en zo mega leeg, bah ik vind er niks aan. Bij SBS is het veel gezelliger echt een show voor de hele familie en ze zijn allemaal leuk onder elkaar. ik vind het maar stijfjes bij RTL, en het presenatieduo nance en gerard is top, bij rtl wast tussen martijn en die vlaamse chick mega stijf bahhhhh
    wat mij betreft heeft SBS gewonne

      /   Reply  / 
  10. Anonymous

    @ Niels

    Dan moet je de uitslag show eens bekijken van DoI.. Geweldig gewoon, die strijd tussen NL-BE! Inmiddels vind ik Francesca ook wel leuker te vinden!

      /   Reply  / 
  11. Bart

    Komt er nu te staan:
    1-1

    Want de resultshow van RTL werd veel beter bekeken dan de resultshow van SBS.

      /   Reply  / 
  12. Simon

    1 – 1

      /   Reply  / 
  13. Christel

    Ik vind RTL echt supersaai en ook helemaal niet gezellig.
    Ik had het een paar minuten gezien,niet voor herhaling vatbaar hoor whaha!
    Geef mij maar SBS6! Veeeeeeeeeel leukere show!!

      /   Reply  / 
  14. milou

    heey! ik vind het gewoon dom dat er 2 dancing on ice zijn! en het is pure naaperij van dancing with the stars! en Wendy is egt super goed:D xxx

      /   Reply  / 
  15. arjan

    Ik vind dat RTL veel meer in de buurt komt van het echte kunstrijden op tv, niet de kwaliteit maar wel qua opzet en dergelijke. SBS heeft gewoon letterlijk Dancing with the Stars op ijs gezet, maar met kunstrijden heeft het minder te maken dan RTL.

    En RTL is veel leuker! Zowiezo een betere jury, een gouden zet om zowel Joan Haanappel als Sjoukje Dijkstra te contracteren. Het NL-B gedoe is leuk al zijn die belgen veel partijdiger in hun stemmen, minderwaardigheidcomplexlandje.

    Zoals gewoonlijk, helaas, is de SBS versie flauw en beetje ordi. Dat is toch niet gezellig? En het begrip sterren zie ik niet helemaal terug: jodi bernal, klaas wilting, marga van luv? Sorry maar dan toch liever Wendy van Dijk, Froukje de Both en John Williams.

      /   Reply  / 
  16. hydro

    Die Martijn wat een ultime loser is dat zeg eerst bij idols allemaal door chantal heen praten, en nu flikt ie het weer bij die belgische meid, hebben jullie het gezien gisteravond, ze schoot gewoon in de lach zo chanant was het. pffffffffffff

      /   Reply  / 
  17. femke taekema

    heej francesca en martijn jullie presenteren heel erg goed vindt ik en ik hoop dat er nog een tweede dancing on ice komt met jullie die het presenteren
    lieft femke taekema(9jaar)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>