Nederlands drama toekomstmuziek voor Fox

collagedutchlanMet alleen voetbal en een paar aangekochte buitenlandse dramaseries kun je geen zender bouwen. Dat is een geluid dat de laatste weken veelvuldig klinkt over Fox, onder andere zenderbouwer Fons van Westerloo heeft zoiets gezegd. De bestuurders van Fox hebben de geluiden ook gehoord, maar laten zich niet gek maken. “Ik denk dat Fons bedoelde dat je het op de lange termijn niet gaat redden met alleen series en sport. Daar heeft hij een punt”, aldus Fox-directeur Raymond van der Vliet.

Hij vervolgt in NRC Handelsblad: “In de toekomst zouden we ook Nederlands drama kunnen gaan uitzenden. Maar nu moeten we er voor zorgen dat we onderscheidend zijn. En onderscheidend zijn we denk ik niet met een tweede Dokter Tinus.”

Hij verduidelijkt: “Wij hebben topseries als The Walking Dead. En wij onderscheiden ons met voetbal. En we willen ook andere Nederlandse sport brengen – live.”

NRC Handelsblad informeert ook naar het snel veranderende medialandschap, met tablets en straks de komst van Netflix. “Voorspellen is moeilijk. Maar ik geloof in twee dingen. Allereerst in sterke en herkenbare brands, zoals Fox. En ten tweede denk ik dat het belangrijk is dat je over je eigen content beschikt.”

Zijn collega Frank Rutten vult aan: “Volgens mij moet je niet uitgaan van de techniek. De consument wil in control zijn, op alle mogelijke platforms. Het is natuurlijk mooi dat je de Eredivisie kunt kijken op je iPhone. Maar als je een hele wedstrijd gaat volgen op je mobiel, krijg je op een gegeven moment toch last van je ogen. Dan kijk je toch liever op je breedbeeldtelevisie.”

Fox begint maandag met uitzenden.

Zie ook:
- Fox heeft presentatieteam Sport Centraal compleet
- Johan Derksen baalt van exclusieve deal Fox
- Fox: Rond winter besluit samenvattingen Eredivisie Voetbal
- Erben Wennemars: Fox gaat NOS schade toebrengen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nederlands drama toekomstmuziek voor Fox

  1. $ Dollar Bill $

    Ik waardeer FOX juist om hun Amerikaanse series. Ik zit echt niet te wachten op lokale rotzooi zoals Dokter Tinus.

      /   Reply  / 
  2. rwww

    Weet jij hoe laat fox morgen de ether in gaat?

      /   Reply  / 
  3. $ Dollar Bill $

    18:00 toch?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>