Kandidaat wil uitzending Holland’s Got Talent voorkomen

Tumult rondom Holland’s Got Talent. Kandidaat Jacqueline heeft een persbericht de wereld ingestuurd waarin ze duidelijk maakt een rechtszaak te beginnen tegen producent Blue Circle. Maandag dient het geding, waarmee Jacqueline wil voorkomen dat haar auditie op tv wordt uitgezonden. Volgens eigen zeggen is er gemanipuleerd door de makers, die haar als een omhooggevallen diva zouden willen neerzetten.

Jacqueline overleefde de eerste auditie in Hilversum en mocht nog een keer auditeren in Barneveld. Voor dat optreden kreeg ze wel een brief thuisgestuurd. “Jacqueline mocht zich niet meer bescheiden opstellen en moest in elk interview vermelden dat zij goed is”, zou er in de brief hebben gestaan. “Jacqueline bleek het middelpunt van de belangstelling en vele opnamen werden gemaakt en vele interviews moest Jacqueline doorstaan. Bescheidenheid werd door de programmamaker niet gewaardeerd!”, vertelt ze over de tweede auditie.

Het persbericht vervolgt: “Aan het einde van de middag mocht Jacqueline het podium betreden. De microfoon stond zeer zacht, zodat Gordon haar niet goed kon verstaan. En daarna begon de nachtmerrie. De cd haperde en bleef na meerdere pogingen overslaan. De microfoon en het geluid werden ineens loeihard aangezet, zodat het in de zaal hoorde alsof kanonnen werden afgevuurd. Jacqueline zong nog geen regel, toen Gordon haar al wegdrukte. De publieksopwarmer commandeerde het publiek om hard ‘Boe’ te roepen, wat het niet deed.

Na het korte optreden wat dus binnen tientallen seconden werd afgebroken, volgde nog een afslachting van de jury, waarbij Patricia Paay zich nog wel enigszins inhield. Ook nadat Jacqueline het podium had verlaten volgden nog beledigende opmerkingen van Gordon en Dan.”

Jacqueline is er kapot van: “Als je aan een talentenjacht meedoet weet je dat je kritisch beoordeeld kan worden. Dat is voor mij geen enkel probleem. Alleen bij Holland’s Got Talent ben ik in de maling genomen. Alles leek een voorbedacht plannetje. Zij wilde mij als verwaande opera diva neerzetten om vervolgens afgebrand te worden door de jury. Ik ben heel erg geschokt. (…) Ik wil met name mijn gezin beschermen tegen uitzending van deze gemanipuleerde beelden en daarom heb ik tegen het programma een rechtszaak aangespannen.”

Maandagmiddag dient de zaak. Als buitenstaander is het natuurlijk lastig oordelen, maar ik denk dat Jacqueline weinig kans maakt op een uitspraak in haar voordeel. Daarvoor zijn de quitclaims die elke kandidaat bij een tv-programma als dit moet ondertekenen veel te strict.

Zie ook:
- Henkjan Smits: Blijkbaar niets geleerd van ijsdansoorlog
- Galjaard wil voetbalkijker terug met Holland’s Got Talent
- RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht
- Tv-oorlog: RTL begint ook op 9 juli met Holland’s Got Talent
- W00t! SBS 6 begint al op 9 juli met Popstars
- Gordon en Dan Karaty in jury Holland’s Got Talent
- RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kandidaat wil uitzending Holland’s Got Talent voorkomen

  1. Jordy

    Toen ik de titel van dit bericht las dacht ik “Ach ja, weer zo’n sufferd die zichzelf te slecht vond”, maar nu ik het hele bericht zo gelezen heb vind ik het zielig. Zielig voor Jacqueline dat haar dit overkwam en zielig van Blue Circle dat ze dit zomaar uithalen. Want geef toe, na Popstar’s “slechte artiesten zoeken voor auditie”-fiasco (Wat dacht ik ook van Blue Circle afkwam) geloof ik dat dit ook gewoon zo gepland is. Belachelijk vind ik het. Kut-productiehuis met hun kut-streken, van mij hoeft het echt niet meer.

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Boer zoekt vrouw is ook van Blue Circle, Het is een prima bedrijf hoor alleen geloof ik het verhaal niet van deze dame en ze weet ook donders goed dat een rechter niet in zal stemmen met haar verzoek. Weet niet of je wel eens bij een auditie bent geweest voor een tv programma maar e is altijd te zien bij de ingang dat er tv opnames worden gemaakt en dat die eventueel uitgezoden kunnen worden en als je die bord dan voorbij loop is het een vrijbrief om iets uit te zenden en als kandidaat moet je ook iets tekenen ik acht het erg klein dat een rechter haar verzoek indient

        /   Reply  / 
  2. Dennis

    Doe dan niet mee met het programma. Wel goed voor de publiciteit.

      /   Reply  / 
  3. JaJa

    Popstars is NIET van Blue Circle, dus dat debacle kun je daar niet aan toeschrijven.

    Natuurlijk worden mensen uitvergroot voor dit soort programma’s. Dat is bij elke talentenjacht, want er moet een verhaal verteld worden. Maar… als ze al eerder doorhad dat het niet ging zoals ze wilde… waarom is ze dan al niet VOOR de auditie gestopt….?

      /   Reply  / 
  4. Tim20

    Heb ook de eerste stukjes HGT gezien, en het zag er nou niet bepaald heel veel beter uit dan bij SBS6 eigenlijk..
    maar om daar over te oordelen moet ik natuurlijk ook de eerste uitzending nog zien ;)

    Popstars is er trouwens wel op vooruit gegaan, de auditie ruimte ziet al iets beter uit, minder wit en rood en wat betere verlichting. Voorstukjes met Marc Marie zien er niet heel erg grappig uit ofzo, Joling in douche daarentegen wel! (waar dat overigens op slaat weet ik niet) :P

      /   Reply  / 
  5. Brynn

    Ze behoudt altijd nog haar morele rechten, bijv tegen dit soort oneerlijke praktijken. Daar doet een quitclaim niets aan af. Dus heeft ze wel een kansje afhankelijk van hoe erg ze objectief gezien belachelijk wordt gemaakt

      /   Reply  / 
  6. rick

    Het enige dat gaat gebeuren is dat het programma gratis PR krijgt door deze aanklacht. Denk dat Holland’s Got Talent er alleen maar blij mee is….

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Kort geding Holland’s Got Talent; ‘manipulatie’ was altijd al | Zappen

  8. Pingback: Jacqueline Wensing uit Holland’s Got Talent heeft al single | Zappen

  9. Pingback: Jacqueline (Holland’s Got Talent) in Popstars èn The Voice? | Zappen

  10. Pingback: Jacqueline (Holland’s Got Talent) niet meer in talentenjacht | Zappen

  11. Pingback: Komkommertijd-rel: Eric Dikeb vs Gordon | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>