RTL 4 in maart al terug met Holland’s Got Talent

Het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent komt al een stuk vroeger op de buis dan menigeen verwachtte. RTL 4 is twee keer middenin de zomer met de talentenjacht op tv gekomen, maar de volgende serie zal eind maart 2012 al de vrijdagavond gaan sieren. Dat bevestigt zenderbaas Erland Galjaard aan deze blog. De inschrijving voor Holland’s Got Talent 2012 is al meteen na de finale van afgelopen september geopend.

RTL 4 blijft dus twee seizoenen lang de talentenjacht op vrijdagavond programmeren. Momenteel is The Voice of Holland te zien met wekelijks meer dan 3 miljoen kijkers. Eind januari volgt The Voice Kids, waarvan acht afleveringen worden gemaakt. Meteen daarna is Holland’s Got Talent te zien.

Galjaard verklapt verder dat zijn zender in de zomer van 2012 wat gas terug neemt vanwege de vele sportevenementen, zoals het EK Voetbal en de Olympische Spelen. In september zal de talentenjacht weer op vrijdag terugkeren. Dat kan The Voice of Holland zijn maar ook X Factor, dat dus definitief een seizoen overslaat.

Overigens zal RTL 7 wel inspelen op de sportzomer met programma’s als Tour du Jour en VI Oranje.

Zie ook:
- RTL in 2012 niet met X Factor maar TVOH Junior
- Aliyah (11) wint Holland’s Got Talent en auto
- Holland’s Got Talent: Kiest Nederland weer voor zang?
- Gordon: Zangwedstrijden na dit tv-seizoen voorbij
- Angela Groothuizen twijfelt over jureren in X Factor

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “RTL 4 in maart al terug met Holland’s Got Talent

  1. Robin

    Ik denk dat het goed is dat X Factor een seizoen overslaat. Hoop wel dat het terug komt in najaar 2012. Hopelijk met nieuwe presentatieteam. Niks ten nadele van Wendy en Martijn. Maar ze zijn zowat bij iedere RTL-talentenshow tezien (uitgezonderd HGT). Tijd voor een fris, nieuw duo voor X-Factor. Hopelijk durft Erland die vernieuwing binnen X-Factor aan ;)

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Bijvulling: Ik hoop dat TVOH na dit seizoen ook een seizoen overslaat, anders maak je die talentenshow helemaal kapot denk ik (kijk na Popstars ;) )

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Vroeger sloegen programma’s hele seizoenen over. En als het dan terugkwam dan werd er weer massaal gekeken, omdat het even niet op de buis was geweest. Tegenwoordig is een ‘seizoen’ slechts een half jaar, en zijn programma’s zowel in het najaar als in het voorjaar te zien. Niet echt afwisselend!

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Dat is inderdaad belachelijk dat je 2 reeksen per seizoen maakt.Hiermee raakt het format toch wel eerder sleets. Met uitstel van executie pakken ze het nu wel goed aan met 1 reeks per jaar. Uiteraard moet je dan wel genoeg formats hebben om een seizoen te vullen, maar de laatste jaren hebben ze toch een aardig pakket opgebouwd (bij rtl4) met goed scorende programma’s. Zou dus moeten lukken als je ook ee bepaald percentage nieuwe formats de buis op blijft gooien.

        /   Reply  / 
  4. J

    Was ook wel te verwachten. Na de zomer zullen ze wel beginnen met X-factor.
    Verwacht een saaie zomer als je niet van sport houd..

      /   Reply  / 
  5. Juize

    Ze zouden X-Factor juist een keer in de zomer moeten uitzenden, zodat de niet-voetbalfans toch een beetje vermaakt kunnen worden..

      /   Reply  / 
  6. Robin

    Jammer dat RTL de concurentie met het sport niet aandurft, zodat niet-sportfans ook nog een leuk alternatief hebben.

      /   Reply  / 
  7. Stefan

    Dus de eerste talentenjacht (sinds Idols) waarvan een vijfde seizoen komt. Zo lang hebben de anderen (idols, popstars, etc.) het niet vol gehouden. Al zie ik een vijfde seizoen van X-factor en Sytycd ook nog wel eens komen.

      /   Reply  / 
  8. Mike

    Deze zomer de vrijdag uit handen geven is superdom.. dan speelt SBS er op in met ‘n te dure show, wat wel kijkers gaat trekken vanwege gebrek aan beter.. Alleen the voice zorgt er dan uiteindelijk weer voor dat de vrijdagavond terugkomt voor RTL

      /   Reply  / 
  9. Tamara

    Door de komst van TVOH vind ik zowiezo alle andere talentenjachten in het niet vallen.

      /   Reply  / 
  10. Colin

    Zou een mooie mogelijkheid zijn voor SBS6 om de vrijdag avond te kapen, hoop dat ze dat ook doen!

      /   Reply  / 
  11. esmee en femke

    hollen ik en femke willen aan de hollend cot talent mee deon

    groetjes esmee reinten en femke rutgers

      /   Reply  / 
  12. Sam

    ik wil graag meedoen maar ik kan geen site vinden voor aanmeldingen, willen jullie mijn linken!

      /   Reply  / 
  13. sabina

    meschien is het leuk om alen winaars van andere sows tegen elkaar te zeten .xd .en dan uit beivoorbeelt 4 sows een shurie tekiesen ps:sabina 10 jaar

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>